Anglikaanikirkko: seksi kuuluu heteroseksuaaliseen avioliittoon - CANCELED

23 viestiä erotettiin uuteen ketjuun: Raamatun kieli

Alkukirkossa ei tunnettu haukia, koska Genesaretinjärvessä tai Välimeressä niitä ei esiinny.

Genesaretinjärven kalaa, sitä kutsuttiin Pietarin kalaksi, on saatavilla ruokapaikoissa Nazaretin ja Kapernaumin välisellä tiellä. Vähän huoltoaseman tasoa, paitsi että hinta oli korkea.

1 tykkäys

Ketjun otsikko on harhaanjohtava myös koska sen voi tulkita tarkoittavan että avioliittoon kuuluu tai tulee kuulua aina seksi. On kuitenkin kirkkokuntia jotka ovat pitäneet mahdollisena ns. josefiittista avioliittoa. Todennäköisesti anglikaanien tarkoituksena ei ollut ottaa kantaa tätä vastaan.

josefiittista avioliittoa???

Selibaattiavioliittoa. Katolisessakin kirkossa on kai joskus ollut moisia? Ainakin Lisieuxin Teresan isän kerrotaan sellaista harkinneen. Mutta lähtökohta on kyllä ainakin nykyisin että ei seksiä ilman avioliittoa eikä avioliittoa ilman seksiä.

Sana sitä, sana tätä, sana tuli, sana meni, sana se, sana tämä. Sitten tuli lisää pikkusanoja.

“Uusi normaali” on kuitenkin käytännössä jo kauan ollut se, että seksiä on ennen avioliittoa - Kirkon opetuksesta huolimatta…

2 tykkäystä

Tämä viesti on liputettu ja on siksi piilotettu väliaikaisesti.

Ja takaisin reaalitodellisuuteen.

D

2 tykkäystä

:grinning: Jaha, minä jo erehdyin ajattelemaan, että anglikaaneilla olisi selkäranka. Ei sitten.

4 tykkäystä

Brexitin alla sitä immeinen sannoo kaikenlaista. Ei auttanut sekään, ero tuli.

D

Sitä mije, varmasti monet muutkin täällä, mietin että mikä tuolla liberaalimalla/progressiivisemmalla kristillisellä puolella oikeastaan pitää heitä kirkon sisällä tai erottaa heitä muista yhteisöllisyyttä arvottavista ja ylläpitävistä ideoista.

Meinaan, mitä plussaa se kristinusko lopultakin heille ja heidän mielestään tuo ihmisille? Heille toki voitaleipää, näkyvyyttä arvovaltaisena pidetyn “organisaation” puhemiehinä alati muuttuvassa maailmassa jne. En tietty pidä heitä minään hengellisesti onttoina miehinä ja naisina, vaan sitä pohdin, että millä tavalla kristinusko heistä eroaa jostain kokoomuslaisuudesta, demariudesta, vihreydestä jne.?

Mitä plussaa tai ylimääräistä hyvää heidän mielestään kristinusko, jatkuvan mukautumisen lisäksi tarjoaa ihmisille? Tee kuten jaksat ja älä tuomitse ketään. Tapaamme todennäköisesti taivasten valtakunnassa. Tässä laki, evankeliumi ja isät.

5 tykkäystä

Olisiko mahdollista että hekin arvostaisivat rukousta pyhien yhteydessä, että hekin käydessään liturgiassa/messussa/jumalanpalveluksessa arvostavat sakramenttien pyhittävää luonnetta, kokevat tulevansa siellä enemmän omiksi itsekseen, saavat osakseen kaikkien pyhien esirukoukset ja voivat itse kantaa lahjan toisten puolesta ja rukoilla toisten puolesta.
Minulle kristinusko merkitsee ensisijaisesti rukouksen ja sakramenttien pyhien yhteyttä, eikä niihin osallistuakseen tarvitse olla täysin täydellinen, koska katumus on avoinna jokaiselle. Teen kuten jaksan ja vältän tuomitsemista.

Tästähän ei ole ollenkaan ole kyse, kuten varmasti itsekin tiedät. Yhtä lailla konservatiivit ovat epätäydellisiä moraalisessa elämässään. Kyse on opista ja siitä, mitä ylipäänsä tarvitsee katua.

1 tykkäys

Eikö tuo epsilonin jatkuvasti toituva hokema “sana sitä…” ole pelkkää häirintää ja trollaamista?

1 tykkäys

On jo bannattukin…

2 tykkäystä

Ehdottomasti arvostavatkin. En sitä kiellä suinkaan. Pohdiskelen vain sitä kuinka privatisoitunutta kristillisyys on tänään. Sitä kuinka paljon perinteisempi/konservatiivisempi kristitty voi olla politiikkassa ja yhteiskunnallisessa keskustelussa mukana tasa-arvoisesti.

Tarkennan, millä tavoin ort/kat/konservatiisempi protestantti sosialidemokraatti, vihreä, kokoomuslainen diskuteeraa asioista, joita hän ei pidä kannatettavina (esim. abortti, eutanasia tai kirkollinen vihkimys mies/naispareille) . Annetaanko hänelle tilaa näissä asioissa demonisoimatta? Mukautuukoo hän puolueen tahtoon? Onko puolueen linja niin ehdoton, että ko. asioissa perinteisempää kristillisyyttä edustava jäsen leimataan koodeeläiseksi tai persuksi?

1 tykkäys

Mikä on tän jutun aihe, kun tuolla lukee Candeled? Anteeksi tyhmä kysymys vaan tämän sivuston salat eivät ole vielä meikäläiselle auenneet. Esimerkiksi vaikkapa liputtaminen ja se punainen kynä? :roll_eyes:

Piti kirjoittaa Canceled. Tulikin huomautus TypeError: Cannot read property ‘responseJson’ of undefined

Liputus on toisen kirjoittajan kirjoituksesta tehty huomautus moderoinnille niin että he sitten käsittelisivät kirjoituksen ja siitä mahdollisesti seuraavat toimenpiteet. Liputus tapahtuu painamalla liputettavaksi tarkoitetun kirjoituksen oikeassa alalaidassa olevaa kolmea pistettä. Sieltä aukeaa lipun kuva yhtenä vaihtoehtona. Kun sitä painaa niin tulee muistaakseni vaihtoehtoja että mistä syystä haluaa liputtaa kirjoituksen. Jos isompi joukko liputtaa tietyn kirjoituksen niin se menee pimentoon siitä syystä. Liputus on siis joukolla käytettynä eräänlainen vallankäytön väline. Liputuksen kohde eli kirjoittaja saa tiedon että hänen tekstinsä on liputettu.