Ev.lut. kirkko Helsinki Priden tukijaksi

Päinvastoin. “Pride” on sanaleikki eräiden ihmisten halusta leimata homous häpeälliseksi.

1 tykkäys

Varmaankin Pride-liikkeen nimen tausta on nimenomaan tuossa raamatullisessa ja kristillisessä ajatuksessa synnin häpeällisyydestä, mutta ei kyse näytä olevan pelkästä sanaleikistä, vaan kyllä he ihan tosissaan yrittävät kääntää asiat ylösalaisin.

3 tykkäystä

Ja jos asiaa miettii hetken, niin tajuaa, että kyse ei tietenkään ole vastaiskusta “eräiden ihmisten” käsityksiä vastaan. Aikoinaan samaa sukupuolta olevien suhteet olivat häpeällisinä pidettyjä kautta läntisen kulttuuripiirin. Ja se on se “häpeä” jota vastaan käydään “ylpeyttä” julistaen. Käytännössä harva enää sanoo julkisesti mitään sellaista, ja elämöinti lienee hivenen liioiteltua kohdattuun todelliseen sortoon nähden valtaosassa ns. länsimaista, mutta osa kai uskoo marssivansa myös niiden oikeasti sorrettujen puolesta jossakin.

Ja varmasti Lähi-idässä (siis jossain muualla kuin Israelissa) jatkuvan väkivallan uhan alla elävä homoseksuaali osaa arvostaa sitä, että Helsingissä voidaan hippaloida kaduilla idioottimaisissa asuissa. Miksi ei arvostaisi.

1 tykkäys

Englannin “pride” ei tarkoita ihan samaa kuin suomen “ylpeys”. Pride on tässä yhteydessä lähinnä “terve omanarvontunto”; kyseessä on yritys palauttaa terve itsetunto ihmisille, joiden arvellaan menettäneen se. Tuota sanaa käytetään englannissa monista asioista, joista suurin osa ei ole tekemisissä seksuaalisuuden kanssa.

2 tykkäystä

Pride on muun muassa ensimmäisen pääsynneistä englanninkielinen nimi…

2 tykkäystä

Tietenkin sanalla “pride” on monta merkitystä, kuten yleensäkin sanoilla.

Ei. Vaan taas aivain päinvastoin. Kyse on pahuuden ja vääryyden vaikutuksesta väärinpäin olevien asioiden kääntäminen oikeinpäin. Paitsi, jos ei pidä sortoa ja vainoa asioiden oikenpäin olemisena…

Kuten jo todettu, joskus Pride ehkä oli marssia homoseksuaalien puolesta, jotta nämä tulisivat kohdatuksi ja hyväksytyksi yhdenvertaisina ihmisinä ja kansalaisina. Mutta nykyisin Pride on lähinnä pervokarnevaali, jota monet homotkin pitävät vastenmielisenä.

4 tykkäystä

Eli vahvistat sen arveluni, etyä kyse ei ole pelkästä sanaleikistä vaan olette tosissanne.

Voisitko selventää, ketkä me olemme tosissamme. Ja mistä “me” sitten olemme tosissaan.

Olet ilmeisesti toistanut tätä väitettä jo niin useaan kertaan että olet unohtanut sen perustuvan mielikuvitukseen ja valheeseen.

Tästä kännykällä kuvattua materiaalia manskulta 2019. Huomaatko miten iloinen ja kevyt tunnelma paikalla vallitsee? Huomaatko iloisten ja hymyilevien ihmisten paljouden? Huomaatko puuttuvan pervoilusi?

Kannattaisi joskus tulla paikalle … tosin se saattaa särkeä nämä rakentamasi valheelliset mielikuvat tapahtumasta sekä kuvitelmasi monista homoista jotka eivät tapahtumasta pidä :slight_smile:

1 tykkäys

No olihan tuo aika pervoa. Kaksi vähäpukeista näkyi olevan heti auton takana. Muut kyllä olivat turhankin tavallisesti pukeutuneita, mutta kuitenkin. Kaksikin on sentään liikaa tuosta määrästä laskien.

PS. Olen itse ollut kerran mukana Turussa, ja harmittavan tavallista väkeä oli sielläkin silloin. Joku toki joukosta erottui mutta niinhän aina kun on suuri joukko koolla.

Kai pistit merkille miten vastentahtoisesti ihmiset olivat paikalla? Miten koko tapahtuman yllä leijui selittämätön sankka synkkyyden ja surun tunnelma, kuin sodomassa aikoinaan. Ja osa varmasti sinulle kertoikin että he ovat paikalla vain koska heidän työnantajansa uhkasi muuten potkuilla? Ja osallistuit varmaan valtamedian feikki-kuviin missä haluttiin maalata ajatus siitä että paikalla on kymmeniä tuhansia iloisia ihmisiä kun oikeasti siellä oli vain ehkä noin kymmenen surullista ja rikkinäistä ihmistä.

1 tykkäys

Ei ole mitään vaikeuksia uskoa, että Pridessa on kevyttä ja iloista tunnelmaa. Tai että mukana on iloisia ihmisiä. Mutta Pridessa on myös vastenmielisiä pervoilmiöitä, minkä vuoksi sanotaan jotkut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat eivät niihin halua osallistua.

Tämä ihan asianosaisten itsensä lausumana syynä tapahtuman boikotoimiselle. Joten ei voi sanoa, että pervoilu tyystin “puuttuisi”. Tai ettei näin kokevia ja näkeviä homoseksuaaleja olisi. Enkä väitä että sitä pervoilua jokaisessa valokuvassa olisi. Mutta joka vuosi mukana on eri tavoin itseään ilmaisevia SM-tyyppejä ja mielikuvituksellisesti tai paljastavasti pukeutuvia tai pukeutumatta jättäviä ihmisiä, olivat sitten homoja tai heteroita.

Siispä. Kumpaakin esiintyy Pride-tapahtumissa, mukavaa iloista tunnelmaa, sekä pervoilua. Eli mistä olemme eri mieltä?

Oikeastaan kysymys kuuluukin: onko tätä pervoilu-ilmiötä Pridessa esiintynyt aina, vai onko se uusi ilmiö? Riippumatta siitä miten usein ja miten paljon sitä esiintyy…

1 tykkäys

Jänää, että nyt se on “jotkut”. Kun aiemmin sanoit “monet”. Ehkäpä se onkin “eräs”. Tai ainakin joku jollain nettisivulla kertoi noin sanotun. :wink:

Tiputa vain reilusti se jotkut pois. Se on joku, eli musta orkidea :slight_smile:

Niin helsingin sambakarnevaaleissa tosiaan on vähäpukeisia ihmisiä. Ei sinnekkään kukaan halua mennä, kammottavaa pervoilua koko touhu.

Sinun ei varmaan kannata ikinä mennä uimarannalle sillä se paikka on täynnä iloisia ja erittäin pervosti pukeutuvia ihmisiä. Mitä sitten tulee kognitiiviseen dissonanssiisi liittyen pride kulkueeseen ja sitä seuraaviin ihmisiin niin en osaa sanoa milloin se alkoi.

Pride kulkue, kuten varmaan videosta voit todeta on täynnä ihmisiä joilla on vaatteet päällä (osalla toki varsin värikkäitä vaatteita). Ja vaikka kuinka haluat kuvitella marssin täyteen pervoilijoita niin se ei sillä todeksi muutu.

Sanoin “jotkut”, koska jotkut ovat niin tarkkoja numeroista… :slight_smile:

Jos tästä aiheesta vaivaudutaan kirjoittamaan pitkään ja perustellusti, dokumenttien kera, niin ei tässä nimiä addressiin olla keräämässä. “Monet” tarkoittaa minusta tässä tapauksessa useampaa kuin yksi :wink:

Tiedän varsin hyvin, että monet mukavat sateenkaariperheet osallistuvat siihen hyvässä hengessä ja uskoen edistävänsä jotain hyvää. (Youtubessa on sympaattinen kanava “kaksi äitiä ja kaksoset”, joiden kesämenoihin tapahtumaan osallistuminen kuuluu.)

Mutta tämä Pride-tapahtumassa pervoilu, ja sen vastenmielisyys on kuitenkin tosiasia. Ei sitä voi mitätöidäkään.
Tarkoitan sillä siis sitä, että (esim.) rinnat paljaana kulkevat feministit, provosoivasti pukeutuvat sadomasokistit ynnämuut huomiota haluavat ryhmät käyttävät tapahtumaa hyväkseen tuodakseen itseään ja elämäntapaansa ja omaa olemistaan esille.

Ja se minua oikeastaan kiinnostaisi tietää, onko tapahtumassa ilmennyt tätä aivan alusta asti. Oletin että ei ole, ainakaan merkittävässä määrin, mutta… voin olla väärässäkin.

1 tykkäys

Kuka on musta orkidea? :slight_smile:

Se on blogin nimi. Mutta kyse ei ole vain sen kirjoittajasta, siis Sametista. (Vaan tätä on tullut vastaan myös mm. fb-keskusteluissa…) Mutta olet siis hänen kanssaan eri mieltä?

Ja paljaat rinnat “koko perheen tapahtumassa”, tai SM-tyyliin epämääräisesti pukeutuminen on ihan ok? Siis saa sitä mieltä olla, ei siinä mitään…

1 tykkäys

Minun puolestani ihmiset saavat höperehtiä ihan miten haluavat, siitä vaan. Mutta keskustelun otsikkoon palaten raivostuin todella luettuani, että ev.lut. kirkkomme lähtee kaikenlaisiin karnevaaleihin hillumaan ja vielä maksaa siitä! Ja maksullisesta osallistumisesta päätti kirkkohallitus kyseenalaisin valtuuksin, mikäli oikein muistan. Että sellaista menoa…

Jaaha. Tämä ei taida lähteä mihinkään "Bad Gateway!

1 tykkäys

Mielenkiintoista. Nyt sitten “TypeError: Cannot read property ‘responseJson’ of undefined”

1 tykkäys