Ev.lut. kirkko Helsinki Priden tukijaksi

Ei. Vaan taas aivain päinvastoin. Kyse on pahuuden ja vääryyden vaikutuksesta väärinpäin olevien asioiden kääntäminen oikeinpäin. Paitsi, jos ei pidä sortoa ja vainoa asioiden oikenpäin olemisena…

Kuten jo todettu, joskus Pride ehkä oli marssia homoseksuaalien puolesta, jotta nämä tulisivat kohdatuksi ja hyväksytyksi yhdenvertaisina ihmisinä ja kansalaisina. Mutta nykyisin Pride on lähinnä pervokarnevaali, jota monet homotkin pitävät vastenmielisenä.

4 tykkäystä

Eli vahvistat sen arveluni, etyä kyse ei ole pelkästä sanaleikistä vaan olette tosissanne.

Voisitko selventää, ketkä me olemme tosissamme. Ja mistä “me” sitten olemme tosissaan.

Olet ilmeisesti toistanut tätä väitettä jo niin useaan kertaan että olet unohtanut sen perustuvan mielikuvitukseen ja valheeseen.

Tästä kännykällä kuvattua materiaalia manskulta 2019. Huomaatko miten iloinen ja kevyt tunnelma paikalla vallitsee? Huomaatko iloisten ja hymyilevien ihmisten paljouden? Huomaatko puuttuvan pervoilusi?

Kannattaisi joskus tulla paikalle … tosin se saattaa särkeä nämä rakentamasi valheelliset mielikuvat tapahtumasta sekä kuvitelmasi monista homoista jotka eivät tapahtumasta pidä :slight_smile:

1 tykkäys

No olihan tuo aika pervoa. Kaksi vähäpukeista näkyi olevan heti auton takana. Muut kyllä olivat turhankin tavallisesti pukeutuneita, mutta kuitenkin. Kaksikin on sentään liikaa tuosta määrästä laskien.

PS. Olen itse ollut kerran mukana Turussa, ja harmittavan tavallista väkeä oli sielläkin silloin. Joku toki joukosta erottui mutta niinhän aina kun on suuri joukko koolla.

Kai pistit merkille miten vastentahtoisesti ihmiset olivat paikalla? Miten koko tapahtuman yllä leijui selittämätön sankka synkkyyden ja surun tunnelma, kuin sodomassa aikoinaan. Ja osa varmasti sinulle kertoikin että he ovat paikalla vain koska heidän työnantajansa uhkasi muuten potkuilla? Ja osallistuit varmaan valtamedian feikki-kuviin missä haluttiin maalata ajatus siitä että paikalla on kymmeniä tuhansia iloisia ihmisiä kun oikeasti siellä oli vain ehkä noin kymmenen surullista ja rikkinäistä ihmistä.

1 tykkäys

Ei ole mitään vaikeuksia uskoa, että Pridessa on kevyttä ja iloista tunnelmaa. Tai että mukana on iloisia ihmisiä. Mutta Pridessa on myös vastenmielisiä pervoilmiöitä, minkä vuoksi sanotaan jotkut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat eivät niihin halua osallistua.

Tämä ihan asianosaisten itsensä lausumana syynä tapahtuman boikotoimiselle. Joten ei voi sanoa, että pervoilu tyystin “puuttuisi”. Tai ettei näin kokevia ja näkeviä homoseksuaaleja olisi. Enkä väitä että sitä pervoilua jokaisessa valokuvassa olisi. Mutta joka vuosi mukana on eri tavoin itseään ilmaisevia SM-tyyppejä ja mielikuvituksellisesti tai paljastavasti pukeutuvia tai pukeutumatta jättäviä ihmisiä, olivat sitten homoja tai heteroita.

Siispä. Kumpaakin esiintyy Pride-tapahtumissa, mukavaa iloista tunnelmaa, sekä pervoilua. Eli mistä olemme eri mieltä?

Oikeastaan kysymys kuuluukin: onko tätä pervoilu-ilmiötä Pridessa esiintynyt aina, vai onko se uusi ilmiö? Riippumatta siitä miten usein ja miten paljon sitä esiintyy…

1 tykkäys

Jänää, että nyt se on “jotkut”. Kun aiemmin sanoit “monet”. Ehkäpä se onkin “eräs”. Tai ainakin joku jollain nettisivulla kertoi noin sanotun. :wink:

Tiputa vain reilusti se jotkut pois. Se on joku, eli musta orkidea :slight_smile:

Niin helsingin sambakarnevaaleissa tosiaan on vähäpukeisia ihmisiä. Ei sinnekkään kukaan halua mennä, kammottavaa pervoilua koko touhu.

Sinun ei varmaan kannata ikinä mennä uimarannalle sillä se paikka on täynnä iloisia ja erittäin pervosti pukeutuvia ihmisiä. Mitä sitten tulee kognitiiviseen dissonanssiisi liittyen pride kulkueeseen ja sitä seuraaviin ihmisiin niin en osaa sanoa milloin se alkoi.

Pride kulkue, kuten varmaan videosta voit todeta on täynnä ihmisiä joilla on vaatteet päällä (osalla toki varsin värikkäitä vaatteita). Ja vaikka kuinka haluat kuvitella marssin täyteen pervoilijoita niin se ei sillä todeksi muutu.

Sanoin “jotkut”, koska jotkut ovat niin tarkkoja numeroista… :slight_smile:

Jos tästä aiheesta vaivaudutaan kirjoittamaan pitkään ja perustellusti, dokumenttien kera, niin ei tässä nimiä addressiin olla keräämässä. “Monet” tarkoittaa minusta tässä tapauksessa useampaa kuin yksi :wink:

Tiedän varsin hyvin, että monet mukavat sateenkaariperheet osallistuvat siihen hyvässä hengessä ja uskoen edistävänsä jotain hyvää. (Youtubessa on sympaattinen kanava “kaksi äitiä ja kaksoset”, joiden kesämenoihin tapahtumaan osallistuminen kuuluu.)

Mutta tämä Pride-tapahtumassa pervoilu, ja sen vastenmielisyys on kuitenkin tosiasia. Ei sitä voi mitätöidäkään.
Tarkoitan sillä siis sitä, että (esim.) rinnat paljaana kulkevat feministit, provosoivasti pukeutuvat sadomasokistit ynnämuut huomiota haluavat ryhmät käyttävät tapahtumaa hyväkseen tuodakseen itseään ja elämäntapaansa ja omaa olemistaan esille.

Ja se minua oikeastaan kiinnostaisi tietää, onko tapahtumassa ilmennyt tätä aivan alusta asti. Oletin että ei ole, ainakaan merkittävässä määrin, mutta… voin olla väärässäkin.

1 tykkäys

Kuka on musta orkidea? :slight_smile:

Se on blogin nimi. Mutta kyse ei ole vain sen kirjoittajasta, siis Sametista. (Vaan tätä on tullut vastaan myös mm. fb-keskusteluissa…) Mutta olet siis hänen kanssaan eri mieltä?

Ja paljaat rinnat “koko perheen tapahtumassa”, tai SM-tyyliin epämääräisesti pukeutuminen on ihan ok? Siis saa sitä mieltä olla, ei siinä mitään…

1 tykkäys

Minun puolestani ihmiset saavat höperehtiä ihan miten haluavat, siitä vaan. Mutta keskustelun otsikkoon palaten raivostuin todella luettuani, että ev.lut. kirkkomme lähtee kaikenlaisiin karnevaaleihin hillumaan ja vielä maksaa siitä! Ja maksullisesta osallistumisesta päätti kirkkohallitus kyseenalaisin valtuuksin, mikäli oikein muistan. Että sellaista menoa…

Jaaha. Tämä ei taida lähteä mihinkään "Bad Gateway!

1 tykkäys

Mielenkiintoista. Nyt sitten “TypeError: Cannot read property ‘responseJson’ of undefined”

1 tykkäys

Prideä tarvitaan. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006408707.html

Kuten tuolla aiemmin jo kirjoitin: itse olen sitä mieltä, että Pride ei todellakaan lisää suvaitsevaisuutta seksuaalivähemmistöjä kohtaan, vaan ennemmin alkaa ärsyttää ihmisiä yhä enemmän. Mikä voi heijastua lisääntyvänä vihamielisyytenä homoja kohtaan.

Minusta seksuaalivähemmistöjen kannattaisi elää ihan kuin muutkin. Suomessa kun se on täysin mahdollista. Turha itsensä korostaminen alkaa jossain vaiheessa kääntyä “sorrettua vähemmistöä” vastaan.
Toki painopiste Pridessa on tainnut jo siirtyä homoista enemmän noihin transsukupuolisiin…

3 tykkäystä

Kysehän on julkisesta marssissta. Pitäisikö Jeesusmarssijoiden lopettaa marssit ja alkaa elää niinkuin muutkin? Tai rauhanmarssijoiden, maahanmuuttomyönteisten, -vastaisten, vappumarssijoiden, partiolaisten, Luciakulkueväen… kaikkia voidaan katsoa itsensä korostamisena, mutta mikään ei oikeuta asian kääntämistä heitä vastaan. Kun lupa on kunnossa niin marssiin on kaikilla oikeus eikä se saa olla syy ulkopuolisen agression hyväksymiseen.

1 tykkäys

Sanoin vain miten minun mielestäni kannattaisi toimia. En ole kieltämässä mitään, enkä sano että pitäisi kieltää.

Enkä kääntämässä mitään ketään vastaan. (Olepa tarkkana nyt.) Sanon vain, että kun tullaan tietylle rajalle, niin asia, toiminta, julkinen marssi VOI kääntyä niitä vastaan, jotka sillä yrittävät jotain saavuttaa. Ja tämä koskee aivan kaikkea.

Pliis älä tee hätäisiä tulkintoja, ja johtopäätöksiä. Mielipide saa olla ja eri mieltä saa olla.

3 tykkäystä

En ole sanonut että olisit kieltämässä mitään. Ole tarkkana! Kaikki voi kääntyä kaikkea vastaan, mutta mitään merkkejä sellaisesta ei mielestäni ole että pride-marssit kääntyisivät heitä vastaan ainakaan siinä mielessä että yleinen mielipide tuomitsisi marssin ja sen edustaman asian. Päinvastoin. Juuri siitähän on kysymys että entistä enemmän väkeä tulee asian taakse ja sen mukana nyt myös kirkko ja seurakunnat. On siis korkeintaan kyse siitä että pieni vähemmistö kokee tämän kiusallisena ja heidän ahdistuksensa voi koitua marssijoita vastaan. Mutta jos näin tapahtuu niin kyse on laittomuudesta. Tulisiko marsseista luopua siksi että joku pieni ryhmä kokee sen perusteella halua toimia jotenkin heitä vastaan?

Ja minä en ole myöskään kieltänyt sinun mielipidettäsi. Saat sen tietysti esittää. Mutta kun sen esität niin minulla on oikeus kysyä vastavuoroisesti että miksi juuri tämä marssi on itsensä korostamista ja alkaa kääntyä siinä esitettyä asiaa vastaan jos ei sitä pelkoa ole muissa luvalla tapahtuvissa marsseissa? Kysyä voi myös sitä, että mistä syystä olet huolissasi marssin negatiivisista vaikutuksista asiaa kohtaan kun et kuitenkaan vaikuta olevan asian kannattaja?

“Yleinen mielipide” on asia, joka on hankalahkoa hahmottaa, ilman gallupeja. Valtamedia antaa kuvan, että kaikki “suvaitsevaiset” ovat Pride-marssin puolella.

Mutta se ei ole tässä se mitä tarkoitan, vaan juurikin yksittäistapaukset. Ihmiset, joilla ei ehkä muutenkaan ole tuo itsehillintä ihan kohdillaan. Ja kuten edellä, viestissä jota itseltäni lainasin, erittäin selvästi kirjoitin, minkäänlainen väkivalta tai vihan ilmaiseminen ei ole hyväksyttävää.

Marssi sinänsä on ihan ok, mutta jos sillä halutaan edistää suvaitsevaisuutta, tulisi selkeästi puuttua siinä ilmenevään mm. alastomuuteen ja seksuaalisesti provosoivaan pukeutumiseen.

Niin, ja ärsyttävänä. Tätä juuri tarkoitin.
Ja marssia ei tarvitse lopettaa. En edelleenkään käske tai kiellä yhtään mitään. Mutta voi olla syytä tarkastella mitä sillä oikeasti halutaan viestittää, ja millainen viesti siitä välittyy. Mitä siitä huomataan, huomioidaan ja muistetaan.

Olet vain ymmärtänyt mielipiteeni täysin väärin. Tästä aiheesta tuntuu olevan mahdoton keskustella, tai varsinkaan esittää mitään kriittistä näkökulmaa, kun kaikki tulkitaan ennakkoluuloksi, vihaksi ja “vainoamiseksi”…

Ja liioittelet rankasti. Se, että marssitaan tietyn asian puolesta, oli se mikä tahansa, on sinällään ihan ok. Mutta jos on tarkoitus välittää viesti, voi olla syytä katsoa asiaa ulkopuolisen silmin, että miltä se vaikuttaa, mitä viestiä se välittää. Ja todellakin koskee myös Jeesus-marsseja ja kaikkia marsseja.

Siis minkä asian kannattaja? (Ihan vain tarkistaakseni mistä me sinun mielestäsi puhumme?)

2 tykkäystä