Franciskus harkitsisi naimisissa olevien vihkimistä papeiksi (YLE)

Voisi päivittäiset messut vähentyä, jos tämä yleistyisi.

1 tykkäys

On toki erinomaisen positiivista, että roomalais-katolilaisessa kirkossa on nähtävissä tällaisia pieniä merkkejä siitä, että he ovat palaamassa ortodoksisen kirkon suuntaan. Asioita, joissa heidän tulisi palata ortodoksiselle tielle on kuitenkin paljon ja kaikkien niiden korjaamiseen voi mennä vuosisatoja, mutta hyvä kuitenkin, jos edes pientä edistystä tapahtuu.

Se, että he joutuvat edes miettimään tuollaista, on osoitus siitä, että room.-kat. kirkko tai paavi eivät suinkaan ole opillisissa ja järjestystä koskevissa asioissa erehtymättömiä vaan ovat päin vastoin monessa asiassa poikenneet yhteiseltä vanhakirkolliselta linjalta. Siitä on puolestaan seurannut ongelmia, joihin nyt joudutaan etsimään ratkaisuja. Pappien selibaattivaatimus on yksi niistä. Veikkaan, että joutuvat omaksumaan ortodoksisen linjan lähes sellaisenaan - ehkä jotain “ponsia” sääntökunnille jättäen.

Minusta puhe järjestyksessä erehtymisestä on irrelevanttia. Kyse ei ole asiasta, jossa olisi oikein ja väärin (ja siten erehdys), vaan kyse on asiasta, jossa on hyvää ja huonoa. Kirkon tulee aina muokata tapansa sellaisiksi, että ne palvelevat parhaiten sielujen pelastumista.

3 tykkäystä

En nyt jaksa selvittää asiaa, mutta uutinen on harhaanjohtava ( tästä voi näissä olla poikkeuksetta varma :slight_smile: )

Kyse oli jonkinlaisesta mahdollisuudesta lisätä perheellisten dianonien mahdollisuuksia suorittaa papin tehtäviä.

Ja mitä tuohon opilliseen ja järjestystä koskevaan erehtymättömyyteen tulee, niin kyseessä ei ole opillinen kysymys ja kirkkojärjestys taas sallii aviossa olevat papit.

1 tykkäys

Tässä uutisessa kerrotaan mistä on kysymys:

2 tykkäystä

Ketju suljettiin automaattisesti 13 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.