Järvenpäähän suunnitteilla kristillinen asuinalue

Hesarissa myös juttu samasta aiheesta. Asukkaita ei aiota aktiivisesti valikoida, vaan toiveena on että rakennettavan asuinalueen markkinoiminen nimenomaan kristillisenä yhteisönä ohjaisi asukkaiksi samanmielisiä ihmisiä.

5 tykkäystä

Arvelen, että arvostelua tulee kummaltakin puolelta. “Omat” sanoo ettei saa mennä omaan kuplaan piiloon ja maailmaa pakoon. “Ne muut” hihittelee hihhulikylälle, ja keksii juttuja, mitä kaikkea kamalaa ne siellä niinku oikeesti tekee, ku kaikkihan sen tietää, nääs niinku lestatkii suviseuroissaan, kortsut ja kaljat on loppu tuhannen kilsan säteellä.

Käytännössä uskisten asumisen keskittymistä on syntynyt hitaalla tahdilla, kun samanuskoiset pikkuhiljaa asuttaa seutua yhä runsaammin. Kokonaan ne tokikaan ei muutu esmes. lestadiolaisiksi, mutta aika suuriakin pitoisuuksia voi jossain olla.

2 tykkäystä

Voi kun hienoa! Minusta Kotimaan otsikon perusteella juttu ei ollut kiinnostava. Mutta kyse olikin mm. ikäihmisten yhteisöllisestä asuttamisesta. Nykyisten Suomesta kantautuvien seniorikansalaisten kohtelua koskevien uutisten takia kuulostaa enemmän kuin tervetulleelta vaihtoehdolta! Itse kaipaisin maailmaan takaisin begiiniyhteisöjä. Ehkä tällainen on vähän kuin Beginenhof protestanttisessa maassa. Pyhä Begga rukoile puolestamme!

3 tykkäystä

Eikös Valamon Ksenia-talot ole tällainen kristillinen asuinalue?!? Ja ihan pyhän luostarin naapurissa.

2 tykkäystä

Ketju suljettiin automaattisesti 90 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.