Jerusalem: kenen pyhä kaupunki (UNESCO:n julkilausumat)

Israel aikoo erota UNESCO:n jäsenyydestä. Trump on ilmoittanut vastaavaa USA:n osalta. Syynä se, että UNESCO:sta on tullut Israelin vastaisia julkilausumia tehtaileva propagandatorvi, tasapuolisuus on sen toiminnasta kaukana

Lainaus:
Last year, UNESCO passed resolutions declaring that Israel has no rights to Jerusalem, and described the Temple Mount and Old City of Jerusalem as Muslim holy sites.

3 tykkäystä

Kansainvälinen oikeus on ollut kuollut kirjain jo vuosia. USA tappaa ihmisiä ympäri maailmaa laittomasti ilman oikeudenkäyntiä terrorismia vastaan käytävän sodan verukkeella. Ukrainassa Venäjä vähät välittää laista. Ohjuskokeita tehtaillaan ilman mitään ilmoituksia. Kukaan ei puhu YK:sta tai pidä sitä enää vakavasti otettavana kriisinratkaisuelimenä - suurvallat käyttävät sitä lähinnä siihen, että veto-oikeudellaan voivat torpata itseä häiritsevät aloitteet. Kaikki toimivat ilman mitään laajempaa kansainvälistä oikeutusta. Yksittäiset asiat ovat ehkä pieniä, mutta yhdessä ne luovat ilmapiirin ja käytännön, jossa kansainvälisestä oikeudesta ei piitata. YK alkaa olla kuollut kirjain samaan tapaan kuin Kansainliitto aikoinaan.

Tuollaisten seikkkojen kumuloituminen on huolestuttavaa. Esimerkiksi Ukrainan kriisi on kestänyt jo saman verran kuin toinen maailmansota eikä ole merkkiäkään sen ratkaisemisesta - tai edes siitä, että olisi aitoa pyrkimystä siihen. Juuri tällaisten seikkojen takia suursodat tulevat mahdolliseksi: kun ei ole luottamusta neuvotteluväyliin tai yhteistä kunnioitusta kansainvälisiä instituutioita ja niiden arvovaltaa kohtaan.

2 tykkäystä

ns temppelivuoren osalta on viimeaikoina vahvistunut sellainenkin ajatus, ettei se olisikaan temppelin sijaintikukkula. Tähän löytyy viitteitä sekä Kirjoituksista, että elävästä historiasta. Tämän näkemyksen mukaan temppelivuori oli roomalaisen linnoituksen sijaintipaikka.

Temppelin sijainti olisi jossain Daavidin kaupungin ja temppelivuoren välillä, jossa on aikoinaan ollutkin kukkula… Se on sittemmin lanattu tasaiseksi, ja laakso täytetty, joten nykyisin tätä kukkulaa ei ole silmin havaittavissa.

Niinpä myös länsimuuri ei olisi temppelirakennelmaa, vaan tuota roomalaista linnaketta. Jos leikitellään ajatuksella, että juutalainen ymmärrys yhtäkkiä tajuaisi tämän, olisi kolmannen temppelin rakentamisen esteet poispyyhitty.

1 tykkäys

Israel on sekulaari valtio eikä kaikki juutalaisten tekemiset ole uskonnollisia aiheita. Politiikka ei lukeudu palstan aihepiireihin eli lukkoon.

1 tykkäys