Johanna Korhosen kysymykset Teemu Laajasalolle

A post was merged into an existing topic: Sääntöjen vastainen ja siksi tänne siirretty

Julkisuuteen tulleiden tietojen pohjaltahan tässä on periaatteessa vielä vaikka mitä vaihtoehtoja:

  1. Parturissa puhelimeen vastannut henkilö ei ole tiennyt että saman firman tai toiminimen piirissä ajetaan myös taksia.

  2. Parturissa puhelimeen vastannut henkilö ei ole halunnut paljastaa mitään jollekin ulkomaiselle random soittajalle.

  3. Parturi tai hänen kaverinsa ajaa luvatta taksia, laskuttaa sen parturiliikkeen nimiin, eikä luonnollisestikaan halua tätä paljastaa.

  4. Puhelussa on sattunut jokin kommunikaatio-ongelma.

  5. Kuitti on todella parturikuitti.

Jne. Myös Huttunen, vaikka olisi istunut taksissa, saattaa erehtyä kuitin identifioinnissa. Jne.

1 tykkäys

Tämä vertailu ei toki toimi. Laajasalo käyttää yhteisön varoja piispana toimiessaan, se on eri asia kuin yksityishenkilö.

Lähinnä viittasin tuohon monomaaniseen yhteen ihmiseen kohdistuvaan jatkuvaan syyttelyyn ja kyseenalaistukseen.

Vainoa. Maalittamista. Kostonhimoista henkistä väkivaltaa.

Malliesimerkki siitä toiminnastako, mikä esikuvallisella suvaitsevaisuuden ja tasa-arvon “Tulkaa Kaikki”-sanoman lempeältä viestintuojalta odottaa?

Jotain rajaa.

3 tykkäystä

Yksi Korhosta leimaava viesti poistettu. Korhosen toiminnasta ja sen asiallisuudesta voi olla montaa mieltä, mutta tämän voi myös ilman törkeyksiä. Kappale säännöistä:

1 tykkäys

2 posts were merged into an existing topic: Moderointikeskustelu

Oma näkemykseni on, että tässä keississä alkaa selvästi olla Korhosen puolelta enemmänkin henkilökohtaista vs. piispa Laajasalo kuin sitä substanssia.

5 tykkäystä

Varmaan Korhosellakin on ylilyöntejä ja he kyllä paljastuvat aikanaan. Sinänsä piispan toilaituihin puuttuminen on oikein. Näkisin, että ikävienkin asioiden kohdalla hyötynäkökulma on tässä suurempi. Leväperäisyyden kitkeminen ja yhteisten pelisääntöjen noudattaminen joka koskee piispaakin. Piispuuden uskottavuus on näin mahdollistä säilyttää.

Kaiken tähän mennessä “paljastuneen” kohun jälkeen tämä kuulostaa varsin hilpeältä tavalta ilmaista asia.

7 tykkäystä

Korhosen ylilyönnit ovat kaiketi jo paljastuneet. Laajasalo sai kai jossain määrin ihan aiheellisesti moitteita jostain aikaisempina vuosina tekemistään virheistä, mutta kertaatko vielä mitä ovat nyt näihin viimeisimpiin ajojahteihin liittyvät “toilailut”, “ikävät asiat”, “leväperäisyys”, ja “yhteisten pelisääntöjen” noudattamatta jättäminen?

4 tykkäystä

En tiedä mitä tuohon vastata, en ymmärrä koko kysymystä se on mielestäni vähän hassu. Lehdistön varassa aika pitkälti kuvamme muodostuu, sieltä voit poimia mahdollisia vastauksia.

Sen arvasinkin. Toisin sanoen se, että mainitsit piispan “toilailut”, “ikävät asiat”, “leväperäisyyden" ym oli ihan vaan mustamaalaamista ilman todisteita.

Tyyliin: “On ihan hyvä että puututaan siihen, että Risto hakkaa vaimoaan.”

5 tykkäystä

Jotenkin haluan piispaksi ihmisen. Vaikka vähän syntisen ihmisen, ennemmin kuin “täydellisen ja virheettomän.” Helpompi lähestyä, helpompi kunnioittaa ja helpompi yhdessä rukoilla Jumalaa, kuin kiiltokuvan kanssa.

Ainakin jos näin pienistä synneistä on kyse. Eri asia olisi jos piispa olisi tolkuton juoppo tai väkivaltainen.

Syntinen olen itsekin. Kuka meistä on virheetön? Onko noin helppoa tosiaan usuttaa joukolla kimppuun tuollaisista asioista.

Jotain suhteellisuutta. Jotain rajaa. Tolkku.

1 tykkäys

Minä ottaisin mieluummin täydellisen ja virheettömän piispan. Se olisi mahtavaa, voisin lopultakin ripustaa aivot narikkaan ja seurata sokeasti piispaani.

6 tykkäystä

Tämän vastauksen arvasinkin sinulta. Olihan se nähtävissä jo sinun virittämässä pommissa ja rotanloukussa. Riitaa saa aikaan monella tavalla. Juuri tämän tyyppiset pilaavat " rotanloukut" heikentävät asioita. Perusnegatiivisuus voidaan vaihtaa myös rakentavaksi keskustelukulttuuriksi. Se on aina näin!

Kiistatonta on, että Laajasalo hukkasi kuitteja toimiessaan kirkkoherrana.

Mutta kun tästä tulee sellainen tunne, jossa jonkun syytetään murhanneen ja raiskanneen, ja todellisuudessa syytetty on näpistänyt suklaapatukan ja kävellyt päin punaisia. Se vie sympatiani syytetyn puolelle.

7 tykkäystä

Mutta ilman rotanloukkuja rotat valtaavat ympäristön.

5 tykkäystä

Kannatan omaa ajattelua suhteessa piispaan ja hänen toilailuihin.

Huomaathan, että tuossa oli puhe täydellisestä ja virheettömästä piispasta. Kuvitteellinen tapaus totta kai, mutta silti. Jos sellainen olisi olemassa, väärin tekisi se, joka ei seuraisi häntä. Oma ajattelusi olisi väistämättä huonompaa niin älyllisesti kuin moraalisestikin.

2 tykkäystä

Itse vastustan omaa ajattelua suhteessa piispaan. Kirkko ja traditio on oikeassa, minä väärässä.