Josh Harris pyytää anteeksi harhaoppejaan

https://joshharris.com/statement/

Suomessa kovin moni ei varmaan tunne Josh Harrisia tai hänen kirjaansa, mutta mielestäni tämä tapaus on mielenkiintoinen esimerkki aidosta mielenmuutoksesta aiemmin väärin opettaneen hengellisen opettajan kohdalla. Harrisin kirja I kissed dating goodbye opetti, että ennen avioliittoa ei saisi suudella tai käydä treffeillä, ja jokainen ihastuminen antaa pois palan sydämestä. Harris on sittemmin tajunnut kirjansa opetusten tehneen vahinkoa etenkin nuorille ihmisille, ja myös että nämä tiukat vaatimukset menevät yli Raamatun. Nyt hän pyytää anteeksi vääriä opetuksiaan ja aiheuttamaansa vahinkoa ja lopetuttaa uusien painosten julkaisemisen kirjastaan. Lisää linkissä, joka on englanninkielinen.

3 tykkäystä

Olen joitain kertoja törmännyt tilanteeseen, jossa joku toisia opettanut kristitty on myöhemmin pyytänyt anteeksi vanhoja puheitaan tai kirjoituksiaan. On hyvä, että muita kristittyjä opettanut osaa pyytää anteeksi, jos havahtuu myöhemmin siihen, että on aiemmin opettanut jostain asiasta ohi Raamatun.

Kirja on julkaistu alunperin vuonna 1997, kun sen kirjoittaja oli 21-vuotias. Kirjan kirjoittaja julkaisi vuoden 2017 loppupuolella tiedotteen, jossa pyysi kirjansa sisältöä anteeksi, kertoen samalla sopineensa kirjan kustantajan kanssa, että kirjoja ei paineta enää lisää. Kirjojen myynti painottuu usein julkaisun jälkeiseen aikaan, ja vähenee sitä myötä mitä pidempi aika julkaisusta on kulunut. Vieläkään (vuoden 2018 loppupuolella) kirjat eivät ole esimerkiksi Amazon.comissa loppuneet, vaan kirjaa on siellä myynnissä yhä uusina kappaleina kuten oli ennen tuota ilmoitustakin.

1 tykkäys

Se on käytännön elämän helpottamiseksi mieluummin parempi yrittää tehdä leppoisampaa teologiaa eli vähemmän vaatimuksia kuin koko ajan yrittää tehdä tiukempaa teologiaa eli enemmän vaatimuksia.

Ketju suljettiin automaattisesti 90 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.