Joukko kerjäläisiä häiriköi messua Kajaanissa

Tämmöinen uutinen tällä kertaa: kristityn pitää auttaa!

[Kirkkoherra] Miettisen mukaan sunnuntaina pyydettiin lapulla rahaa, jotta lapsille saadaan ruokaa. Kirkossa kävijöiden mukaan rahaa pyydettiin myös, jotta kerjäläiset pääsisivät pois Suomesta. Miettinen kävi kerjääjien autolla, ja käytti heitä myös ruokakaupassa.

– Ajattelin, että seurakuntaa ei voisi ainakaan syyttää heitteillejätöstä, joten vein heidät kauppaan. Kauppamatkalla lyöttäytyi mukaan neljä ihmistä, jotka halusivat parasta, mitä kaupasta löytyy. Sen jälkeen minun olisi vielä pitänyt tankata heidän autonsa.

Poliisi-sana sai kerjäläiset katoamaan

Kerjäläiset osuivat Miettisen mielestä kirkkokansaa arkaan paikkaan.

Kerjäläisten pääviesti oli, että kristityn pitää auttaa. Niin onkin, että mikäli joku on pulassa, häntä on autettava. Kun totesimme, että emme voi enää heitä auttaa, mutta teemme tässä yhteistyötä myös poliisin kanssa, koko porukka hävisi kerralla paikalta.

Kirkkoherran mielestä kirkkorauhaa pitäisi kunnioittaa.

– Jos kirkkoon tuleva joutuu ahdistumaan tällaisen kanssa, se on väärin. Apua saa toki tarvitessaan pyytää, mutta siinäkin täytyy pysyä kohtuudessa.


Ajankohtaista-alueen aloitusviestit ovat wiki-viestejä, joita kuka tahansa voi muokata. Aloitusviestiin lisätään olennaiset uutislinkit ja muut, joiden perusteella ketjussa käydään keskustelua. Aloitusviestin kirjoittaja tai joku ylläpidosta muuttaa ensimmäisen viestin wiki-viestiksi.

Seurasimme kavereideni kanssa paikkakuntamme kävelykadulla seuraavalaista “näytelmää”.
Kauempana kävelykadun penkillä istuskeli viiden nuorenmiehen porukka, ainakun näköpiiriin tuli vanhempi naishenkilö, porukasta irtaantui yksi mies, joka otti oikean jalan varrellisen kengän puoliksi pois jalastaan niin, että jalkaterä näytti sojottavan sivulle.
Sitten tuo mies alkoi kävellä kohti lähestyvää “uhriaan” ontuen kumarassa, lyhyeen keppiin nojaamalla, sekä näytti jotain lappua tälle naiselle.
Huomasimme tuon teatteriksi, koska mies kaiken muun ajan käveli täysin normaalisti kaveriporukkaansa, jossa he vähän naureskelivatkin (ilmeisemmin) toiminnalleen.
Eräs kavereistani puuttui toimintaan seuraavan uhrin kohdalla ja kävi sanomassa tuolle näyttelijälle, että kutsumme paikalle poliisin, silloin tapahtui ihmeparantuminen tuon jalan kanssa ja koko porukka häipyi paikalta.
Todella törkeää toimintaa mielestäni.

3 tykkäystä

Suomeen on Etelä-Euroopan maista rantautunut ammattikerjäläisten joukko. Usein he kerjäävät kirkkojen portailla. Jos joku on oikeasti kurja ja köyhä, ei hän voi matkustaa Euroopan viimeiseen periferiaan kerjäämään. On selvää, että joku rikas tuo nämä kerjäläiset tänne ja hyötyy heistä. Kyseessä on prostituutioon rinnastettava laiton elinkeino, johon liittyy ihmiskauppaa ja muitakin rikoksia. On kummallista, että eduskunta ei kykene tällaista toimintaa kieltämään. Politiikasta puuttuu nykyään tervettä järkeä.

9 tykkäystä

Kristittyjen todellakin pitää auttaa apua tarvitsevia, mutta kristityillä ei ole velvollisuutta tukea jokaista pyytäjää, koska pyytäjiähän riittää. Rahaa on kuitenkin rajallisesti, joten on pakko priorisoida. Jos esim. kolehti yhtäkkiä ohjattaisiin jollekin randomille kerjäläisporukalle, jonka avuntarpeen todellisuutta ei siinä hetkessä pystytä määrittämään, olisi se joltain muulta pois.

2 tykkäystä

Huomattakoon, että nämä “ammattilaiset” heiluttelivat EU-passeja tullessaan kirkkoon. Romania ja Bulgaria otettiin hyvin kevein perustein EU:iin ja jopa Schengen-alueeseen, vaikka ne eivät olleet valmiita (ja tuskin tulevat koskaan olemaankaan valmiita) kumpaankaan. Tämmöisen puolirikollisen porukan vapaata liikkumista maasta toiseen on siis mahdotonta estää eikä kerjäämisen kieltäminen laillakaan taida olla käytännössä mahdollista nykyisen ihmisoikeuskäsityksen vallitessa.

2 tykkäystä

Anteeksi tiukkapipoinen tosikkouteni, mutta mun mielestä sanan “roskaväki” ei pitäisi kuulua kristityn sanavarastoon. Romanikerjäläisillä voi olla kyseenalaiset rahanhankkimiskeinot, mutta joka ainoa heistä on Jumalalle äärettömän rakas. Ihminen, jonka puolesta Jeesus on kuollut, ei koskaan ole roskaa.

3 tykkäystä

Ole hyvä vain, saat anteeksi.

3 tykkäystä

Stadissa kulkiessa on tosiaan nähnyt monenlaista ansaintalogiikkaa näitten monikulttuurita rikastusta edustavien toimesta.

Kerran näin postitalon kulmalla kun paku kurvasi parkkiin ja takaovista hyppeli ryhmän verran salskeita nuoria miehiä, joille pönäkämpi viiksinahkatakki jakoi kainalosauvat ja kyynärkepit. Sitten alkoi linkkaus kun porukka hajaantui assan nurkalta keskustaan.

Minut on kovin vaikea saada uskomaat ettei tämä olisi organisoitua ja rahoitettua toimintaa, millä tehdään verovapaata tuottoa jonkun “kuninkaan” kassan lihottamiseksi Romaniassa.

Kirkkoon ovat tunkeneet stadissakin, ensi kerroilla luulin, että ehtoolliselle tulivat, mutta se ei kiinnostanut. Siirtyilivät penkkiriviltä toiselle ja vähän ennen jp:n loppua ulko-ovelle kerjäämään kirkosta lähteviltä.

1 tykkäys

Kyse on järjestäytyneestä rikollisuudesta, joka on tarkasti organisoitua. Rahat eivät päädy sille, jolle ne annat, vaan ne päätyvät verkoston huipulla oleville mafiosoille. Tähän liittyy myös mm. lapsikaappauksia sekä ihmisten runtelemista ja invalidisoimista, jotta nämä herättäisivät enemmän sääliä. Olen mm. nähnyt netissä videon, jossa lapsen jalan päältä ajetaan autolla, jotta se saadaan katkeamaan ja lapsesta raajarikko kerjäysbisneksen tarpeisiin. Naisten kasvoja saatetaan myös polttaa hapolla. Kun näitä verkostoja on saatu huipulle asti kiinni, niin sieltä on löytynyt yltäkylläistä luksuselämää viettäviä mafiosoja useine asuntoineen. Tästä olen kuullut suoraan kreikkalaiselta poliisilta ja toiselta henkilöltä, joka on kr. poliisin lapsi.

Kuten aloittajan linkittämässä jutussa todetaan, kyse on kristittyjen arvojen hyödyntämisestä rikollisiin tarkoituksiin mm. auttamisvelvollisuuteen ja syyllisyydentuntoon vetoamalla. Näille organisoiduille ja ympäri Eurooppaa matkustaville ryhmille ei pidä antaa yhtään mitään. Kirkko valitsee auttamiskohteensa ja auttaa niitä valitsemillaan tavoilla hyvässä järjestyksessä. Jokapäiväisessä elämässään jokainen voi tietysti auttaa vastaantulevia avuntarvitsijoita oman harkintansa mukaan, mutta pitää varoa, ettei tule hyväksikäytetyksi. Hölmöys ei ole kristillinen hyve - eikä etenkään se, että tukee rikollista toimintaa.

4 tykkäystä

Toivottavasti uhreiksi joutuneille organisoidaan apua muilla keinoilla. Rahaa tosiaan tuskin heille jää, ja kurjuutta joutuvat kärsimään joka tapauksessa, puhumattakaan siitä jos heitä vielä runnellaan oikeasti rahantakomistoiveissa. Ruuan yms. antaminen lienee ihan hyvä tapa arkisemmin auttaa kerjäläisiä (kuppi teetä kylmänä syysaamuna ei tuo voittoa mafiosoille, mutta lämmittää toivottavasti saajan sydäntä), mutta pidemmän päälle olisi tärkeää pistää tuollaiselle toiminnalle stoppi ja tarjota kaikille tuosta mafiakuviosta pois tahtoville siihen mahdollisuus.

4 tykkäystä

Ei tämä ole lainsäädännön asia, vaan kaupunkien järjestyssäännön. “Kerjääminen ja kaupustelu kielletty” luki ennen vanhaan julkisissa tiloissa, mutta jostakin syystä ei enää nykyään. Ammattimaisen kerjäläiselinkeinon rantautuminen Suomeen on toki vastenmielinen ilmiö. Itse olen todistanut Helsingin keskustassa, kuinka hyvin syöneen oloinen vanhempi herra kiersi keräämässä vaivaisen näköisenä maassa istuvalta mummolta päivän saaliin talteen. Osalla rahanpyytäjistä on aggressiviset otteet, käydään käsiksi yms. Kerran yksi kerjäläinen yritti ristää kahvimukin kädestäni. Todella raivostuttavaa käyttäytymistä. Tällainen toiminta on sikälikin ikävää, että näin hämärtyy ero näiden näyttelijöiden ja todellisten avuntarvitsijoiden välillä. Passien heiluttelu kirkkokansalle oli kyllä surkuhupaisa tempaus - lieneekö taustalla uskomus, että moni kristitty auttaa kuitenkin vain tarpeeksi lähellä olevia, jotka kuuluvat ikään kuin omaan jengiin. Ikävä kyllä, tämä taitaa olla myös totta.

1 tykkäys

Tottakai asiaan voitaisiin puuttua laillakin. Nykysysteemissä on vain päätetty olla tekemättä niin ja jätetty asia kuntien hoidettavaksi.

Venäjällä oli kyllä kieltämättä syyllistävää ja ahdistavaa käydä, niitä kerjäläisiä kun pyöri tosiaan joka kirkon, hautausmaan ja luostarin liepeillä. Meille oli toki kerrottu, että toiminta on ihan systemaattista rahankeruuta josta tuotto menee jollekin ihan muulle taholle.

Mutta silti se tuntui pahalta ja omatunto soimasi, varsinkin kun itse oli oelvinaan jollain pyhiinvaellusmatkalla suunnilleen.

Mukavaa, jos samaan saa alkaa tottua täällä Suomessakin.

Kyllä näitä riittää, Pietarin Lavran luona 15+ vuotta sitten jalattomia Afganistanin sodan veteraaneja.

Tallinnassa vanhukset kirkon rappusilla - seurasin tilannetta pitkään, ja noutajat (nuoret nahkatakit) kävivät tyhjentämässä rahakipot + systeemi perään, eli viestintä pelaa - hetken kuluttua lompakko on kadonnut, vaikka miten olet vetoketjut laittanut kiinni.

Helsingissä ja koko pk-seudulla sama kuvio: aamu, uusi ihana junarata. Tusina liputtomia. Seurantaa: vanhukset kerjäämään, nuoremmat myymään ja vahtimaan. Yhdelle kehtasin sanoa paluumatkan varrella (kun pyysi lipun hintaa), että tapasimme jo aamulla.

2 tykkäystä

Kuntien puuttuminen asiaan kyllä oletettavasti ketterämpää kuin johonkin lausuntokierroksille ja mediakohuun hukkuva laki.

No anyways, asiaan voitaisiin puuttua laillakin.

Mutta eikö nykyinen järjestyslaki kiellä sellaisten kuntien omien järjestyssääntöjen tekemisen, joissa kiellettäisiin jotain, mitä laki ei kiellä?

Ajan henki on nyt tämä, mikä se on.
Kerjäläisongelma kuvastaa samaa asiaa kuin maahanmuuttopolitiikka.
Nyt Suomi elää ovet auki- aikakautta “vieraat ensin”.

Kun lukee lehtiä, huomaa kuinka tietyllä tavalla ajattelevia omia kansalaisia pilkataan.

1 tykkäys

Hallitus on poistanut ulkomaalaislaista yhden oleskelulupaperusteen, on kiristämässä perheenyhdistämiskäytäntöjä ja Maahanmuuttovirasto on kiristänyt päätöskäytäntöjä. Kansallissosialistinen äärijärjestö on tehnyt poliittisesti motivoituneen tapon, ylipäätänsä ensimmäinen poliittisesti motivoitu tuon tason väkivaltaisuus ties miten moneen vuosikymmeneen.

Ei, Suomi ei elä ovet auki-aikakautta.

2 tykkäystä

Man kan om man vill, kom ihåg det, Gunnel! Sanottiin ruotsinkirjassa aikoinaan. Kyse on halusta, keinoja on, muttei niitä haluta käyttää. Sama juttu on siinä, että ollaan muka huolissaan siitä, että laittomasti maassa oleskelevien hylättyjen turvapaikanhakijoiden porukka olisi ongelma, mutta ei haluta tarttua asiassa toimeen. Mikään ei estä oikeasti, on halusta kiinni.

3 tykkäystä