Jumalan lupaus Aabrahamin suvulle - Jerusalem Israelin pääkaupungiksi

Tuohan on sitten kokonaan eri näkemys, mitä Mauriina esitti.

Täytyy perehtyä asiaan tarkemmin. Pohjois-Karjala ei keskiajalla ollut Ruotsin valtakuntaa, vaan kuului Novgorodille. Mutta tämä on off-topic.

”U.S. Ambassador Says Israel Is ‘on the Side of God”

”JERUSALEM — The United States ambassador to Israel, a driving force in crafting the Trump administration’s long-awaited proposal to settle the Israeli-Palestinian conflict, declared Tuesday that Israel was “on the side of God"…Speaking at a celebration sponsored by an American evangelical group…"

Obs. maailman tunnetuin Iran-haukka ja Trumpin kansallisen turvallisuuden neuvonantaja John Bolton on vuosikausia ollut läheisessä yhteistyössä iranilaislähtöisen marxilais-shiialaisen ”ex” terroristijärjestön MEK:in eli Kansan mujahedin-järjestö kanssa, joka on historiansa aikana murhannut mm. amerikkalaisia sotilaita ja virkamiehiä. MEK:illä on tunnetusti yhtä paljon kannatusta kuin syfiliksellä sekä Iranin uudistusmielisten että maan ulkopuolella olevien sekulaarimpien Teheranin vanhaa kaartia vastustavien keskuudessa.

Trumpin hallinto on verkostoitunut myös Turkista, Syyriasta, Irakista ja Iranista muodostettavaa Itsenäistä Kurdistania aseellisesti, terrorisminkin avulla rakentamaan pyrkivien ei-valtiollisten Turkin PKK:n, Syyrian PYD:in, YPG:n, Iranin kurdien äärivasemmistolaisen Democratic Party of Iranian Kurdistanin (PDKI), Iranin kurdien kommunistisen puolueen aseellisen siiven Komalan, etnonationalistisen Kurdistan Freedom Partyn (PAK) ja terroristijärjestö Kurdistan Free Life Party (PJAK) edustajien kanssa.

Raamatun profetiat Israelista toteutuvat jännittävästi:

2 tykkäystä

Onkos sulla yhtään Kristuksen Ruumista, Kirkkoa, Uutta Israelia koskevaa profeetallista havaintoa tai uutista? Kristikunnan kohtalo näyttää olevan sinulle aina alisteinen sille mitä valtio Israel tekee.

Onko todellakin niin että palestiinalaisten kristittyjen ja muiden Lähi-idän kristittyjen perikato -joka on osin tunnetusti sidoksissa bibiläisten israelilaisten ja Yhdysvaltojen Trump-evankeelisten harjoittamaan politiikkaan- on suuri siunaus ja sen edistäminen ja fanittaminen on sitä jalointa ja aidointa kristillisyyttä?

Kenties tämä on sitä vihapuhetta tms. mutta valtio nimeltä Israel ei ole Kirkko. Sellaisen väittäminen on harhaoppi, jonka kannattajan tulisi olla itselleen ja meille kristityille rehellinen ja kääntyä juutalaiseen uskoon. Minä en tunnusta ketään sellaista, joka nostaa jonkun valtion ja sen toimet Kirkon, Uuden Israelin ja sen jäsenten yläpuolelle kristityiksi. En ikinä. Koskaan.

He eivät ole minun kirjanpidossa kristittyjä ja en tule kutsumaan heitä ikinä sellaisiksi!

Ihmeellisiä asioita kommenteistani löydät, sellaisia mitä en ole niihin kirjannut tai ajatellut. En sotkisi niin paljon politiikkaa uskontoon ja Raamatun maailmassa todeksi käymiseen.

Vanhan testamentin lukuisat viittaukset UT:ssa kirjattuihin asioihin, ml Jeesuksen tuloon ja toimintaan, Uuteen Liitton on jopa koottu kirjaksi.

Israelin kansa on Jumalan alkuperäinen omaisuuskansa ja tulee olemaan, meidät kristityt on siihen juureen oksastettu mukaan. Mutta me emme korvaa Jumalan alkuperäistä omaisuuskansaa, eikä meidän siinä tule asettua Jumalan julistamaa vastaan. Eikä vallankaan millään poliittisilla tai aluekiistatasolla.

Antisemitismin kasvaessa “sivistyneessä” Euroopassakin on meidän syytä muistaa tämä yhteinen juuremme Jumalan alkuperäisen omaisuuskansan kanssa ja asioiden taso, mikä on huikean paljon korkeampi kuin ahnaitten poliitikkojen ja laajenemishaluisten sotaherrojen propagandan lietsonta.

Erityisesti meidän suomalaisten tulee ymmärtää myös “hyi-valtio” Israelia noiden “inhojen” juutalaisten ohessa: pieni maa, joka yrittää pitää kiinni kansansa perinteisistä asuinalueista, valloitushaluisten ja ahneiden naapuriensa likistyksessä. Suomen tilanne on sangen samanlainen, ja vuosisatojen läpi toistuvat puolustussodat naapureita vastaan on mahdoton väistää, jos toistuvasti uhataan ja hyökätään.

Jos lasken keskustelun tälle poliittiselle detaljitasolle: puhut paljon palestiinalaiskristittyjen ahdingosta Israelissa? Mikähän lie kristittyjen vähemmistöjen tilanne arabimaissa? Pohjois-Afrikassa, Läh-Idässä muualla? Turkissa? Iranssa? Syyriassa? Miten Bysantin kävi?

2 tykkäystä

Aiemmin täällä lainattu Roomalaiskirje on kyllä aika vakuuttava peruste tulkinnalle joka korostaa tosi Israelia ja Abrahamin todellisia perillisiä siten että usko on se joka ratkaisee. Juutalaiset eivät usko Jumalan Poikaan. Tämä ei tietenkään ole mitään antisemitismiä.

Minulle bibiläiset ovat sijua lainatakseni “hyi” tai syystä kovaakin kritiikkiä osakseen ansaitsevia toimijoita. Eivät juutalaiset tai israelilaiset yleensä. Ihan samalla tavalla kuten -sinulle varmaan!?- vain radikaalit, terrorismia harjoittavat muslimit ovat hyi, ei islam tai islamilaiset yleensä. Toisekseen, Bibi on omalla toiminnallaan tietoisesti lietsonut jakolinjoja juutalaisten keskuuteen; antaen ymmärtää että vain hän ja hänenlaisensa juutalaiset ovat oikeita, juuriaan kunnioittavia kunnon juutalaisia. Muut soros-globalisteja, itseään vihaavia vasurijuutalaisia jne. Hänen tapansa hengailla eurooppalaisten ja itä-eurooppalaisten äärioikeistolaisten ja populistien kanssa osoittaa taasen sen, että ko. tahojen parissa vaikuttava antisemitismi ei ole taida olla hänelle merkittävä ongelma.

Niin… Sitä onkin hyvä miettiä miten esim. Yhdysvaltojen Israelin ja Saudi-Arabian (jonka asiakkaina voidaan puolestaan pitää paitsi Bahrainia, myös Egyptia ja Jordania) tukemiseen rakentuvan Lähi-idän -politiikka on edistänyt kristittyjen asiaa ja hyvinvointia alueella? Miten hallinnonvaihto Iranissa edistäisi sitä? Edistikö Bibin tarjoamat sote-palvelut jihadisteiksi luokitelluille Syyrian kapinallisille millä tapaa Syyrian kristittyjen asemaa? Otaksutko Trumpin ja Bibin tässä lähiaikoina kovistelevan sanktioilla, taloudellisen tuen poisvetämisellä tai sotilaallisella interventiolla muita Lähi-idän maita kuin Irania, joissa kristityillä on vielä huonommin oltavat kuin ko. maassa? Ja jos Lähi-Itä leimahtaa jälleen uusiin liekkeihin, luuletko Bibin tarjoavan turvapaikkaa maistaan pakeneville kymmenille, kenties sadoille tuhansille kristityille?

Ihanko aikuisten oikeasti uskot että ultrasionistikristityt todella välittäisivät Lähi-idän katolisista, ortodoksista ja orientaaleista kristityistä kuin sen propagandan tasolla, jolla he pyrkivät esittämään Bibin Suur-Israelin etumaisena linnakkeena perkeleellisiä ja juonikkaita muhamettilaisia vastaan?*


*Nämä semi-kristilliset tahot mainostavat Israelia toisinaan myös eräänlaisena mallimaana, jossa sillä kodilla, uskonnolla ja isänmaalla on vielä merkitystä, meille täällä Lännessä Tämä selittäneen osin myös sen, miksi monet amerikkalaiset ja eurooppalaiset altright-hahmot pitävät Bibin etnonationalismia niin suuressa arvossa. Kukapa sitä nyt uskaltaisi väittää antisemiitiksi sellaista äärioikeistolaista poliitikkoa, jonka kansalliset ideat ja visiot on omaksuttu Israelin laitaoikeistolta.Toki, tässä mallissa muslimit on saavat nyt heiltä osakseen sitä, mitä juutalaiset aikaisemmin.

Ja ne jotka kieltävät Kristuksen on oksastettu siitä pois.

4 tykkäystä

Mikä on Bibi? Yritin googlettaa, mutta en saanut selville, mikä se on.

2 tykkäystä

Täsmennän vielä TA:n vastausta: Jos on ns. sisällä maailman poliittisissa kiemuroissa, ei puhu asioista tylsän tavallisilla sanoilla tai nimillä. Lempinimien, mahdollisimman monen ismi-sanan (mukana on hyvä olla itse keksittyjä!) ynnä muun käytöllä osoittaa, että on perillä kuvioista.

3 tykkäystä

Täsmennän puolestaan AV:n vastausta. Kun ei ole ns. substanssipuolella mitään varsinaista tarjottavaa ja tuntee vetoa ultrasionistista (so. semi-kristillistä) ekklesiologiaa kohtaan, mutta ei tohdi tuoda sitä esille niin intohimoisesti kuin eräät muut. On aika ottaa isällinen attitude, näytettävä hienostuneesti -ainakin noille muille!- “täsmentelemällä” että pitäkäähän poijjaat lippu korkealla tämän hupsuttelijan kanssa, joka ei ole vielä omaksunut sitä oikeaa kirkkokäsitystä.

Täsmällisesti; Bibi nyt vaan on lyhempi kirjoittaa kuin Benjamin Netanyahu.

Olisiko toistemme kommenttien toisille kirjoittajille täsmentely nyt tässä vai jatketaanko vielä lähitulevanakin?

Keskustelet paljon mieluummin poliittisin argumentein kuin teologisin, tai uskontulkintaan liittyvin?

Jaat maita omien poliittisten tulkintojesi mukaan ja jollakin ahtaalla nykyajan aikaperspektiivillä?

Kannattaisi katsoa Raamatun “Big Picture”, missä näkee Jumalan suunnitelmien toteutuvan ja kehityksen etenevän.

Ne, jotka heivaisivat juuren ja kuvittelisivat oksastetun osan puuta silti kasvavan (kokelkaapa puutarhassa), koska juutalaiset eivät ole tunteneet Jeesusta Messiaaksi, voisivat ottaa huomioon seuraavan. Historian myötä on juutalaisten keskuudessa ollut niin monta väärää “Messiasta”, että he ovat ymmärrettävän epäuskoisia jeesuksenkaan suhteen. Mutta kun Jeesus tulee seuraavan kerran ja ajat loppuvat, tunnistavat juutalaisetkin Messiaansa. Silloin voimme juutalaiset ja kristityt rinnakkain kiittää ja ylistää Jeesusta Kristusta Vapahtajaamme!

1 tykkäys

Tässä asiassa politiikka ja uskonto nimenomaan sekoittuvat keskenään vaarallisesti kuten eräillä venäläisillä tahoilla ja islamia edustavilla kiihkoilijoilla. Tätähän täälläkään kaikki eivät vieläkään uskalla tunnustaa, vaan torjuvat sen laiskasti ”poliittisena argumenttina”.

Ei (Suur)Israelin intressien edistäminen ole Trumpille, Pencelle, Pompeolle ja trumpkaalisille (so.Trumpia kannattaville amerikkalaisille ultrasionistikristityille) ja heidän eurooppalaisille alamaisilleen asia, josta he puhuvat ja jatkoprofetoivat vain hengellisissä kokouksissaan, vaan he toteuttavat sitä täysin avoimesti politiikankin tasolla.

Kannattaisi katsoa Raamatun ”Big Picturea” Kristuksen, Ruumiin Kirkon kautta. Arvottaa eettisesti ja arvioida teologisesti tämän päivän israelilaistenkin vaellusta Kristuksen ja Hänen Kirkonsa pyhien elämän ja opetusten kautta.

Joko sekoitat useampia kirjoittajia tarkoituksella tai sitten sanot, että minulla ei ole substanssipuolella mitään tarjottavaa ja että tunnen vetoa “ultrasionistista ekklesiologiaa” kohtaan.

Substanssiväite on sikäli perusteltu, että en ole osallistunut keskusteluun, eikä sinulla näin ollen ole tietoa siitä, että minulla olisi jotakin mielekästä sanottavaa. Ja jos jotain ei näe, sen voi tietenkin katsoa olemattomaksi.

“Ultrasionistinen ekklesiologia” taas on positiivinen väite, joka vaatisi perusteluja. Ovatko ne tällä hetkellä kenties nämä kaksi seikkaa?

  1. Piikittelyni ärsytti sinua. (Ei, tämä ei ole syytös. Piikittely tuppaa ärsyttämään, se on ihan luonnollista.)
  2. Koska piikittelin sinua yhden tapasi vuoksi juuri tässä keskustelussa, arvelet, että se oli samalla kannanotto kaikkea tai lähes kaikkea tässä keskustelussa sanomaasi vastaan.

Eivät suinkaan välttämättä.

En minä sitä heivaa, vaan Jeesus. Profetiat ovat tässä kohden irrelevantteja. Olennaisempaa on esimerkiksi Matt. 25:26-28 ja Ilm. 2:9.

Minä puolestani en ymmärrä enkä välitä politiikasta juuri mitään, mutta olen kiinnostunut teologiasta, ja siitä miten Israeliin suhtaudutaan krisittyjen parissa niin monin eri tavoin.
Siihen liittyen toivoisin sinulta vastausta ja kommenttia tähän aiemmin esillä olleeseen kohtaan:

Se, että verelliset Aabrahamin perilliset olisivat jotenkin aidompi omaisuuskansa kuin muut nyt kun Jeesus Kristus on kuollut ja ylösnoussut, on ongelmallinen väite. Paavali kirjoittaa Roomalaiskirjeessä, siis samassa kirjeessä, jossa hän varoittaa roomalaisia tai joitain heistä ylpeydestä: “se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta. (Room. 3:22)” Aabrahamin lapsia ovat siis kaikki, “jotka uskoon perustautuvat” Paavalin mukaan (Gal. 3:7). Ja Aabrahamin lapsi oli Iisak ja Iisakin Jaakob, Israel. Jumala sanoo Aabrahamille (1. Moos. 12:3): “sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä.” Paavalin koko Galatalaiskirjeen kolme ensimmäistä lukua ovat tämän asian käsittelyä (Gal. 3:29): “Mutta jos te olette Kristuksen omat, niin te siis olette Aabrahamin siementä, perillisiä lupauksen mukaan.”

Kohdan lainasi alunperin tässä ketjussa @nevalainen jonka omaakin tekstiä tuossa on mukana.

Minusta on erittäin tärkeää selventää sitä, miten Paavalin opetus ymmärretään, ja mitä vaikutuksia sillä on siihen, mitä opetamme nyt Israelista.