Kaikkivaltiaan Jumalan seurakunta (全能神教会)

Toisessa ketjussa syntyi keskustelua Kiinassa syntyneestä uususkonnollisesta liikkeestä, joka tunnetaan virallisesti nimellä Kaikkivaltiaan Jumalan seurakunta (全能神教会) ja epävirallisemmin Idän salamana (东方闪电). Tämä liike on viime aikoina ollut aktiivinen Euroopassa, jossa sen jäseniä on tullut vakiintuneiden kirkkojen toimintaan mukaan houkuttelemaan kansaa mukaansa lahkoon.

Kyseisen lahkon oppeihin kuuluu muun muassa, että Jeesus on tullut jo toisen kerran ja elää naisena Kiinassa. Lahkon toimintaan liittyy epäilyjä sieppauksista ja murhista.

Wikipedia

Kristittyjen vainoa Koronan verukkeella:

Jutussa oli linkki toiseen artikkeliin, jossa kuvailtiin vainon kohteena olevan Church of Almighty God -kirkkokunnan teologiaa. Sen verran outoa settiä oli, mukaanlukien uusia Jumalan inkarnaatioita jos oikein ymmärsin, ja kymmeniätuhansia sivuja uutta sitovaa ilmoitusta, että tuon porukan pitäminen kristittyinä on kyllä aika kyseenalaista. Toki se miten Kiina heitä kohtelee, on silti äärimmäisen väärin.

3 tykkäystä

Artikkelista:

This “lighting that comes from the east,” according to the Church, is Jesus Christ returning as Almighty God, from a country in the east, China, to inaugurate the third age of humanity.

Mielenkiintoista, että nämäkin ovat tässä asiassa Joachim di Fioren seuraajia. Mutta vielä mielenkiintoisempaa se, että niin ovat myös kommunistit. Molempien taustalla on teoria, jossa puhutaan ihmiskunnan “kolmannesta aikakaudesta”, jonka keskeinen piirre on historian päättyminen tai tuleminen immanentiksi.

Tuo liike muuten etsii tällä hetkellä aktiivisesti kannattajia Euroopassa, myös Suomessa varsinkin ruotsinkieliset ovat saaneet kutsuja. Puolassa olivat tunkeutuneet Jasna Góran pyhäkköön saarnaamaan. Lahkon historiaan liittyy ihmisten katoamisia yms joten kannattaa pitää varansa.

Tällainen juttu kyseisestä lahkosta oli hiljan Kyrkpressenissä. En nyt ollenkaan väitä, että Sakarjan linkkaaman artikkelin mukainen kohtelu olisi tämän lahkon jäseniä kohtaan mitenkään oikein, mutta en kyllä lähtisi myöskään hirveästi liputtamaan heidän puolestaan.

1 tykkäys

Osoittaa kyllä mielestäni Oikealta Medialta arvostelukyvyn puutetta käyttää juuri tätä porukkaa esimerkkinä vainotuista kristityistä. Ihan “normaalejakin” kristittyjä löytyisi vainotuista.

Sinänsä jännää, että Kiinassa valtio julistaa tiettyjä uskontoja harhaoppien (邪教) listalle… Kyse lienee ennen muuta niiden arvioidusta haitasta kommunistiselle yhteiskuntajärjestykselle.

1 tykkäys

Japanilaisittain tuo nimitys viittaisi uskonnon pahuuteen, ei harhaisuuteen.

1 tykkäys

Kieltämättä noin se menee kiinaksikin. Sanakirja jostain syystä tarjoaa heresy englantilaiseksi vastineeksi, liekö sitten kyse siitä ettei sen merkitystä oikein ymmärretä tuolla päin. Valtiollisella listalla epäilemättä on valtion kannalta ”pahoja” oppisuuntauksia.

Ehkä lännessä ajatellaan asiat lähtökohtaisesti, pitkälti tiedostamatta, sillai, että on yksi (oikea) valtauskonto ja sitten sen lisäksi “harhaoppeja” tai vääriä uskontoja? Ts. kun Euroopan historia on kristillinen, niin polyteistinen näkökulma ei tule kovin luonnostaan. Sellainen, että voisi olla useita tosia uskontoja, joista osa on kuitenkin pahoja.

1 tykkäys

Tämä ketju suljettiin automaattisesti 90 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.