Kirkkoherra ilmoitti maailmanlopun tulevan 2040

Onpa kirkkoherralta aika paksua tekstiä ja vielä kauneimmat joululaulut -tilaisuudessa.

Liekö pappi ajatellut, että kun muutakin potaskaa saa kirkossa puhua, niin ennustetaanpa myös maailmanloppu. Ei ole vissiin kirkkoherra Raamattuansa lukenut kovin tarkasti, kun tuommoista menee sanomaan.

Toisaalta minusta on hyvä, että kirkossa kehotetaan ihmisiä lukemaan Vanhaa Testamenttia. Saa tuollaa tempauksella ainakin julkisuutta.

Pitäisi nähdä puhe. En luota mediaan näissä.

Tavallaan ymmärrän kirkkoherraa ja hänen tuomiopäivän julistustaan, jos taustalla on turhautuminen siihen, että niistäkin, jotka vielä kirkkoon kuuluvat ja siellä käyvät, suurin osa on tapakristittyjä, jotka korkeintaan joulunaikaan käyvät joululaulutilaisuuksissa kuuntelemassa imellettyä sanomaa, jollaista on helppoa niellä tavallisen ihmisen, joka ei tuomiosta halua kuulla.

Tietenkään kukaan ei voi tietää Jeesuksen paluuta edes vuoden tai vuosikymnenenkään tarkkuudella, mutta aikojen merkkejä voi tietenkin lukea ja niitä tuo kirkkoherrakin on varmaan seurannut. Kohtalainen tyylirikko on myös alkaa julistamaan maailmanloppua kesken ilojuhlan, mutta kyllä monet Vanhan testamentin profeetatkin tekivät niin, kun kansa rypi synneissä. Eikä Jeesuskaan aina ollut kovin kaunopuheinen. Siispä voin ymmärtää, mutta yli meni kuitenkin, eikä saa tempauksellaan enää edes niitä kirkkoonsa, jotka kävivät vain jouluna.

Minäkin voisin esittää arvionani, että loppu tulee jopa ennen tuota mainittua vuotta, eikä ajatteluni perustu edes siihen, että sanoisin näin uskovana, siihen perustautuen, vaan jo ekologiset seikat saavat minut tekemään tällaisen johtopäätöksen.

Luterilaisissa saarnoissa voi olla ihan mitä tahansa, joten ei se yllätä, että saarnaajien joukossa on joku tuollainenkin tyyppi.

Otrtodokseillahan onkin se onni, että teillä on täysin harhoista vapaat jumalanpalvelukset ja käsitykset. :wink:

2 tykkäystä

Ja me osaamme olla siitä kiitollisia.

3 tykkäystä

Ihan hyvin tiedät käännynnäisenä, että luterilaisuus ei ole yhtäkuin evlut kirkko tänä päivänä valitettavasti on.
Jonkun papin tekemisistä vapaamuotoisessa tilaisuudessa on nostettu myrsky vesilasissa ?
En tietenkään ymmärrä kirkkoherran valintaa saarnaamiselleen tässä tilaisuudessa, näistä piispa Häkkinen ilmoitti keskustelevansa ao henkilön kanssa.
Todellista “veljesrakkautta”, sinulta (kin),
siunattua Vapahtajamme syntymäjuhlaa.

1 tykkäys

Valitettavasti minun on oltava tässä samaa mieltä. Eihän se sinänsä tee itse luterilaisuudesta sen pahempaa, mutta kirkossamme on kyllä monenlaisia pappeja.

Hyvää juhlaa! :soon: :christmas_tree: :dizzy: :pregnant_woman: :angel: :baby: :family_man_woman_boy: :church:

Stlk:lla on taas varmistettu asia muutamalla sadalla jäsenellä ei tule harhoja ja jumalanpalvelus pysyy pienenä eikä tule niin helposti kiistoja kun jäseniä on vähän. Jeesushan sanoo piskuin on se lauma.

Adventin sanomaan kuuluu myös Kristuksen paluun muistaminen.

3 tykkäystä

Niin ja joka tapauksessa se on kristityille iloinen asia ja ilon aihe. En tiedä miten se on kääntynyt jotenkin vastakohdakseen monien mielissä.

Toki mitkään tarkkojen päivämäärien ennustelut eivät oikeaoppiseen kristinuskoon kuulu.

4 tykkäystä

Eivät kuulu ja muutenkin asiaa tulisi mielestäni käsitellä tietyllä hienotunteisuudella, kun sen parissa esiintyy eittämättä monenlaisia ylilyöntejä.Ja tosiaan maranata on rukous, joka tulisi aina olla kristittyjen huulilla ja Kristuksen paluun pitää aina olla lähitulevaisuuden asia.

Tämä ketju suljettiin automaattisesti 90 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.