Kirkkoja Saudi-Arabiaan

5 tykkäystä

Toivottavasti tämä leviää myös Turkkiin ja muihin islamilaisiin maihin niin, että uusia kirkkoja saisi rakentaa ja vanhoja vapaasti korjata. Varovaisena kuitenkin kiinnittää huomiota tuo " for Christian citizens", koska käytännössä kaikki kristityt ovat siirtotyöläisiä, joilla ei ole kansalaisuutta. Eli toivotaan, että ei jää pelkästään poliittiseksi eleeksi.

1 tykkäys

Olen vähän kyyninen. Saudien “maltillisen islamin” PR-kampanja jatkuu. Luultavasti laki kieltää muslimeita edes astumasta sisään tuleviin kirkkoihin. Kirkot ovat kuitenkin aina +1.

Jotain paavin valloituspyrkimyksiä taas… Jos Saudi-Arabiassa on kristittyjä, niin kyllä ne ovat jotain muita kuin roomalais-katolilaisia.

Luultavasti Saudi-Arabia käyttää tuotakin sopimusta jollain tavalla hyväkseen. Esimerkiksi niin, että vain kristityiksi rekisteröidyt kansalaiset saavat käyttää noita. Ja muhamettilaismaassa ei ole kristittyjä sen enempää kuin homoja Iranissa. Jos on, niin heidät on sitten helppo havaita noiden virallisten kirkkojen avulla. Tai sitten Saudi-Arabia kiristää länneltä jotain muuta vastineeksi tuosta. Vaikkapa moskeijoita Italiaan tmv. Olen aika skeptinen tuollaisten suhteen.

Olisin optimistisempi, jos kyse olisi maan omien kristittyjen pyrkimyksistä. Toisaalta paavi Tawadros II:n sanoja ei voi sivuuttaakaan. Joten ehkäpä tuosta seuraa jotain hyvää. Toivotaan ja rukoillaan niin.

1 tykkäys

No eivät kyllä ole. Saudi-Arabiassa siirtotyöläisiä on paljon esimerkiksi Filippiineiltä. Sinne vasta äskettäin lähti lisää pappeja Filippiineiltä. Kansalaisissa taas ei varmaan ole juuri lainkaan kristittyjä.

2 tykkäystä

Nyt oli kyllä esimerkillistä mielensäpahoittamista. Ilman mitään perusteita ja ylettömän poleemisesti.

5 tykkäystä

Etusivu uusiksi! Vapaa-ajattelija tykkäsi kirkkojen rakentamisesta! Jori on tullut uskoon!

Screenshot_20180506-101512~2

3 tykkäystä

Vastaisin pelkällä hymiöllä, jos palsta sallisi sen.

1 tykkäys

Onhan se uskonnonvapaus toivottavasti vapaa-ajattelijallekin hieno asia

2 tykkäystä

Vastustamme naispappeutta, homoliittoja ja hymiöitä.

2 tykkäystä

Näin. Kai tässä voisi va-liitto enemmänkin ääntä pitää. Tähän saakka on ollut aika pientä, joku uutinen tyyliin Kirjanen kristityiksi kääntyneistä muslimeista - uutinen 26.12.2017 ei paljon ole.

1 tykkäys

Anteeksi jos kysyn tyhmiä, mutta pitääkö vapaa-ajattelijan olla uskonnoton ja ateisti? Siis niinkuin määritelmällisesti?

No alkuaanhan sana on käsittääkseni tarkoittanut joskus 1700-luvulla vastoin katolisen kirkon dogmeja ajattelemista. Ensimmäiset vapaa-ajattelijat olivat deistejä.

Mutta VA-liitto nykyään… Sääntöjen mukaan “Liitto on uskonnottomien ja uskontokuntiin kuulumattomien henkilöiden - - katsomuksellisena perustana on tieteeseen perustuva uskonnoton todellisuuskäsitys - - Tavoitteena on kriittisyyden lisääminen uskontoja kohtaan - - tukee uskonnottoman elämäntavan ja kulttuurin sekä uskonnottoman tapakulttuurin leviämistä ja uudistamista - -”. Eli kyllä meitä tiivistäen voi telaketjuateisteina pitää. :=)

Eri asia on, että säännöt ovat sääntöjä ja käytännössä uskonnonvapautta on ajettu aivan eri voimalla kuin uskontokritiikkiä.

Luin VA-sivuilta jotain tuollaista… Mutta jäseneksi liittymishakemuksessa sitä ei kuitenkaan kysytä :slight_smile: (Mitähän mahtanee tarkoittaa mainos “aloita synnitön elämä”…?)

Minulla oli joskus fantasia (sen ohella, että saisin mm. viettää yön divarissa kirjoja tutkien), että liittyisin vapaa-ajattelijoihin ja sitten paljastuisin ihan sivulauseessa teistiksi :smiley:

Ai pahus. Ehkä pitäisi olla maininta. Tai testikysymys: Kiitätkö ruuasta a) kokkia, b) Jeesusta, c) molempia, d) en kumpaakaan?

4 tykkäystä

Miten käy jäsenyyden, jos vastaa d?

Minusta on melko erikoista jos joku voi ottaa tieteen maailmankatsomuksensa perustaksi, koska minun nähdäkseni tiede yleisesti ottaen on erittäinkin hajanainen joukko sosiaalisia ja institutionaalisia tapoja sekä teorioita, joiden tueksi on esitetty enemmän ja vähemmän vahvaa tukea empiiristen havaintojen avulla, ja kaikki tämä hajanainen teorioiden kehittely ja niiden kollektiivinen ja institutionaalinen hyväksyminen näyttäytyy inhimillisyydessään hyvin ailahtelevaisena toimintana. Tiede on hieno juttu mielestäni, mutta että se olisi kenenkään ihmisen maailman katsomuksen perustana, tuntuu jotenkin epäuskottavalta.

6 tykkäystä

Voisiko d-kohdan valinneen hylätä uskonnottoman etiikan vastaisesta käytöksestä? Hmm…

1 tykkäys

Eli kyseessä on jo siis lähtökohtaisesti väärinajattelu :slight_smile:

3 tykkäystä

Kyseinen on uutinen on muuten ns. ankka. Minkä olisi kyllä voinut arvatakin.

2 tykkäystä