Kolumni: Toivoisin, että kirkollisveroillani käytäisiin useamminkin kapakassa

Rantala on usein ärsyttävä liberaalipopulisti, mutta tiedä kolumnissa on mielenkiintoinen ajatus. Rahan käytön globaaliin kontekstiin asettaminen on mielenkiintoinen.

Mikäpä tosiaan olisi sen hienompaa kuin, että Suomi täyttyisi luostareista ja kiertelevistä saarnaajamunkeista. Tosin sitten ryhdyttäisiin pöyristymään siitä miksi nunnat eivät käy kapakoissa, mutta siihen voisi vastata, että eivät ne käy Bangokissakaan.

5 tykkäystä

Onko näitä muuten enää olemassa? Siis toki kai instituutiot rullaa edelleen, mutta noin niinkuin käytännössä.

Jyväskylän entinen ev.-lut. kirkkoherra näkyi ennen useinkin paikallisissa baareissa. Siis eläkkeelle jäämisensä jälkeen. Hänen ideansa oli nimenomaan kohdata ihmisiä pubeissa ja baareissa. Nyt en ole häntä enää pariin vuoteen nähnyt, liekö Parkinsonin tauti edennyt niin pitkälle, ettei enää kykene. Mutta oma vaikutelmani oli, että häntä arvostettiin juuri tuollaisten kohtaamisten takia.

3 tykkäystä

On kai. Helsingissäkin asti on ainakin kaksi dominikaania. En tiedä kiertelevätkö jalkaisin saarmassa vai onko paukut pistetty modernimpaan toimintaan.

2 tykkäystä

La Saletten Rouvamme on luvannut Pohjolan kääntymyksen. Ehkä sitten.

1 tykkäys

Studiumin ohjelmat ainakin ovat niin akateemisia, että en tiedä puhuisinko kauheasti saarnaajaveljistä. :grin:

No joo. Varmaan aika luonnollista kehitystä. Dominikaanit ovat filosofeja ja teologeja, eikä nykyään ns. jalkaväkeä löydä muihinkaan hommiin.

2 tykkäystä

Öö, en aivan ymmärrä, miksi. Dominikaanit ovat kyllä nimenomaan intellektuaaleja, mutta juurikin siksi, että ovat saarnaajaveljiä. Näin on nähdäkseni ollut aika varhaisista vaiheista alkaen - intellektuaalisuutta on arvostettu juuri saarnatoiminnan vuoksi. Tiedän itse ainakin veli Gabrielin kiertelevän paikoitellen aika laajalti saarnaamassa. Oli mm. Tuomasmessussa 2 viikkoa sitten! (Ks. alla, evankeliumiteksti ja saarna, jos klikkaat linkkiä!)

3 tykkäystä

Jumalanpalveluksessa saarnaaminen on tietysti saarnausta, mutta en pitäisi esim. Studiumin akateemisesti orientoituneita paneelikeskusteluita saarnaamisena. Ne ovat varmasti hyödyllisiä ja kaikin puolin hyvä asia, mutta eivät ne oikein saarnausta ole.

Niin, ne ovat toki sitä intellectuellipuolta…

1 tykkäys

Hienan häiritsee tuo, että maallikko lukee evankeliumin, vaikka hän tunnetusti raitis onkin.

Ketju suljettiin automaattisesti 13 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.