Konneveden entinen khr Olavi Virtanen

Kun tuolla toisessa ketjussa tuli puhuttua kirkon tilastoista, niin Konnevedellä on selvästi normaalia enemmän harrastettu sellaista protestieroamista, joka ei ole jäänyt pysyväksi. Viime vuonna tästä runsaan 2000 jäsenen seurakunnasta erosi 55 ja tämän vuoden aikana on eronnut ainakin 100, mitkä ovat suuria määriä tuon kokoiselle seurakunnalle. Viime vuonna liittyneitä oli alle tilastoissa esitettävä määrä mutta tänä vuonna heitä on ollut ainakin 37, mikä on myös tosi iso määrä paikkakunnan kokoon nähden. Mutta eipä ihmekään: kirkkoherra vaimoineen on kehottanut protestieroajia liittymään takaisin ennen seurakuntavaaleja, jotta voisivat äänestää. Näköjään suuri joukko ei kehotusta noudata, mutta merkittävä osa kuitenkin.

Täältä kun valitsee oikeat kohdat pääsee Konnevedenkin tietoja tutkimaan: https://www.kirkontilastot.fi/viz?id=54

Facebookissa näkee edelleen silloin tällöin Konnevedellä tilaisuuksia, joissa puhuu tai joihin osallistuu “kirkoherra Olavi Virtanen”. Ei kai hänestä tuota titteliä enää saisi käyttää, kun hänet on irtisanottu - vaikkakin irtisanominen on ymmärtääkseni riitautettu?

Kirkkoherra OV on edelleen, mutta ei Konneveden khr. Sen kun muistaisi kaikki. Nyt srk vaalia käyvä pro Konnevesi ilmoitti paikallislehdessä tavoitteenaan olevan Virtasen saaminen takaisin Konneveden kirkkoherraksi. Onhan siinä tavoitetta… En ole minkään muun seurakunnan ilmoittaneen tavoitteeksi tällaista. Käsittääkseni ei kirkkovaltuusto voi näistä nimityksistä päättää. Joten paljon on opittavaa kirkkohallinnosta.

Ihan mielenkiintoinen kysymys on se, miten titteli seuraa henkilöä. Käsittääkseni ei seuraa, jos on erotettu tehtävästään, mutta muuten kyllä. Siis jos vapaaehtoisesti luopuu tehtävästään, saa pitää tittelin “kohteliaisuustittelinä”, mutta erotettu ei saisi. Onhan olemassa myös emeritus ja evp lisäliitteitä, jotka sitten varmaan ovat myös tietyllä tavalla säädeltyjä ainakin tapaoikeudellisesti.

Onkohan jossain ohjeistusta näihin?

Kirkkoherra on seurakunnan esimiehen virkatitteli, joten se ei seuraa henkilöä, joka on erotettu.tai siirtynyt muihin tehtäviin. Rovastin arvon saa tietysti yleensä pitää, jos sellaisen on joskus saanut.

Näin tietysti periaatteessa. Mutta kohteliaisuustittelinä on tapana käyttää henkilöistä joskus heidän entisiä virkatitteleitään, tietysti ennen kaikkea eläköityneistä.

Kiitos vastauksista. Jos näin on, täytyy tietenkin asiaan jotenkin puuttua. Se on eri asia muuttuuko mikään.

Ketju suljettiin automaattisesti 90 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.