Kristinusko, siunaus ja maallinen menestys

Kristillisten arvojen ja Jumalan sanan hylkääminen vie kansakunnan
moraaliseen ja aineelliseen rappioon.

Moderaattorihuomio: tässä ketjussa keskustellaan uskon t. uskonnollisen elämän ja maallisen menestyksen välisestä suhteesta.

2 tykkäystä

Kanadassa ja Islannissa samaa sukupuolta olevat ovat voineet mennä naimisiin jo vuosikausia. Talous on molemmissa valtioissa Suomea paremmassa kunnossa eikä yksikään jumalaolento ole käynyt kumpaakaan maata kurmoottamassa :slight_smile:

Jumala antaa auringon nousta hyville ja pahoille. Hän tekee hyvää kaikille.

3 tykkäystä

Rappion jäljet tulevat hitaasti näkyviin.
Jumalattomuus ei ole missään koitunut siunaukseksi.

2 tykkäystä

Jumalattomalla japanilla sujuu loistavasti, talous rullaa, ihmiset elävät pisimpään maailmassa jne. Sekularisoituneissa länsimaissa voidaan havaita sama kehitys.

Toista se on maailmassa jäljellä olevissa teokratiossa, joissa ihmisiä murhataan surutta jonkun jumalaolennon tahtoon vedoten, naisia alistetaan, homot tapetaan jne jne.

Japani on kaukana jumalattomasta, paitsi jos sillä tarkoitetaan tiukasti ei-kristillistä eikä viitata ateismiin.

Mitä tulee yleiseen aatteenlevitykseen, jatko kannattaa hoitaa Kriittisen keskustelun osastolla.

1 tykkäys

Mitä ihmettä? Japanissahan on pitkään ollut ongelmia talouden ja muun muassa syntyvyyden kanssa.

1 tykkäys

Ymmärrän että “Yxinkertainen” puhuu nimenomaan kristittyjen jumalasta, jota ei ole milloinkaan japanissa palvottu ilman mitään seuraamuksia :slight_smile:. Voisitko tarkentaa mihin jumalaolentoon enemmistö japanilaisista uskoo?

Vaikea tarkentaa. Niitä kun on sen verran, että eivät itsekään ole kattavaa luetteloa tehneet. Tosin sellaisella tuskin olisi käyttöäkään, sillä kaikkien ei tarvitse tietää kaikista jumaluuksista (esim. paikalliset ovat paikallisia varten) ja niitä syntyy ja kuolee/häviää jatkuvasti.

Paitsi että tarkennus: Kristittyjen Jumalaa on toki palvottu ja palvotaan Japanissa.

Japani oli bruttokansantuotteessa sijalla 3 vuonna 2015.
http://statisticstimes.com/economy/projected-world-gdp-ranking.php

Tässä olet sentään oikeassa. Tämä trendi tosin koskee kaikkia kehittyneitä teollistuneita valtioita uskontoon katsomatta, Suomikaan ei ole tässä asiassa poikkeus kuten varmaan tiedät.

Kyllä, noin 0.7% japanilaisista on kristittyjä. Ilmeisesti tämä on riittävä määrä ennenkuin nimimerkin “Yxinkertainen” maalaama rappio ja aineellinen tappio käyvät toteen. Eiköhän Suomesta löydy tämä määrä kristittyjä vielä useamman sata vuotta.

Minä en ole vetämässä suoria teitä ei-kristillisyydestä rappioon. Japanilaisten onnellisuudesta ja onnettomuudesta ja sen sellaisesta toki keskustelen mielelläni, jos sitä aihetta aletaan enemmän vatvoa. Tässä oikaisin vain epätarkkuuden tässä. Japania myös pidetään erittäin sekularisoituneena maana, mutta se on vain osin, tietyllä tavalla osuva määritelmä eikä kerro likellekään riittävästi sikäläisten uskonnollisesta elämästä.

Ateistinen ajatusmalli perustuu pitkälti samaan argumentointiin siitä, että spn- lain hyväksyneissä maissa menee keskimääräistä “paremmin”, eiköhän nämä “vetoomukset” vähän siihen viittaa tässä(kin) ketjun kommentoinnissa. :wink:

Animus ilmeisesti tarkastelee mehupillin läpi maailmaa.

Japanilla ei ole muuten enää 20 vuoteen talous mennyt hyvin.

Minäkään en vedä suoraa linjaa ei-kristillisyydestä rappioon.
Puhuinkin jumalattomuudesta.

Kannattaa muuten tutustua siihen, mitä Venäjän patriarkka Tihon sanoi
1920-luvulla moskovalaisessa näytösoikeudenkäynnissä. Lasketaan niitä siunauksen hedelmiä vaikka miehissä sen jälkeen…

Hieno olkiukko :slight_smile: Voisitko vielä avata tätä käsitettä “ateistinen ajatusmalli”? Odotan mielenkiinnolla vastaustasi :slight_smile:

En halua.

Minä pyysin sinulta argumentteja väitteidesi tueksi ja yhtäkään en saanut. Esitin myös havaintoja todellisesta maailmasta jotka ovat väitteidesi vastaisia. Näitäkään et osannut kommentoida.

Japani/Kiina olivat vuonna 2015 toisena/kolmantena bruttokansantuotteessa. Ja näissä maissa ei ole ikinä kristinuskon jumalaa tai muitakaan jumalia isommin palvottu. Miten tämä siis korreloi väitteesi kanssa että “jumalattomuus ei ole missään koitunut siunaukseksi” tai että “Jumalan sanan hylkääminen vie kansakunnan moraaliseen ja aineelliseen rappioon.”

Kyllä sinä jumalan sanasta puhuit aiemmin (käsittääkseni vieläpä raamatun jumalan sanasta, voit toki vaihtaa tähän koraanin, vedat, ne). Määrittele sana jumalattomuus niin voimme tarkastella näitä väitteitäsi uudelleen :slight_smile:

Tämähän on ihan jo banaalia, tämä sinun kirjoittelu!

Todisteita tulevaisuudesta?

Kristillisten arvojen lisääntyvä hylkääminen näkyy Suomen kehityksessä sosiaalisina ongelmina ja rauhattomuutena ja pahoinvointina.
Venäjällä uskonnon vastaisuus ja valtion propagoima ateismi vei 70 vuoden aikana koko kansan syvään eettiseen kriisiin, josta maa ei ole selvinnyt vieläkään -jos selviää koskaan.

Kyllä, Jumalan sanasta olen puhunut. En ymmärrä, mitä Veda-kirjat (sanoisin mieluummin Bhagavad Gita) kuuluu - tai edes Koraani.

Lopetan nyt tähän.

1 tykkäys

[quote=“Animus, post:226, topic:323, full:true”]Japani/Kiina olivat vuonna 2015 toisena/kolmantena bruttokansantuotteessa. Ja näissä maissa ei ole ikinä kristinuskon jumalaa tai muitakaan jumalia isommin palvottu.
[/quote]

Mistä haet tietosi Japanin ja Kiinan uskonnollisuudesta? Etenkin Japanin, josta satun tietämään jonkin verran, kohdalla ihmettelen kovasti käsitystäsi.

4 tykkäystä

Ei vaan nykyisyydestä. Esimerkiksi kanadassa ja islannissa homoseksuaalien avioliitto on hyväksytty vuosia sitten. Ei merkkiäkään esittämästäsi aineellisesta tai muustakaan rappiosta.

Nyt tuli taas kasa väitteitä ilman mitään todisteita. Eli esitä tutkimuksia ja kerättyä dataa, jotka osoittavat että sosiaaliset ongelmat, rauhattomuus ja pahoinvointi ovat lisääntyneet (onnea matkaan).

Ja jos löydät tällaisia indikaattoreita. Tulee sinun tämän jälkeen osoittaa että negatiivinen kehitys johtuu nimenomaan kristinuskon vähentymisestä eikä mistään muusta.

Mutta jotta tämä ei jäisi ihan latteaksi niin tässäpä sinulle tilastoa suomen henkirikoksista. Ainakaan tämä mittari ei esittämästäsi kehityksestä kerro, pikemminkin päinvastoin http://www.findikaattori.fi/fi/97

Iranissa valtion propagoima teismi on vienyt satoja vuosia koko kansaa syvään eettiseen kriisiin, josta maa ei ole selvinnyt vieläkään -jos selviää koskaan.

Tiedät kai että jumalia on keksitty jo noin 500 000 erilaista? Jokaisella jumalalla on oma sanansa ja agendansa (tai paremminkin tämän jumalan keksineillä ihmisillä on oma agendansa). Eli kannattaa aina olla tarkkana ja mainita mikä jumala on kyseessä. Ja tämä liittyi tottakai asiaan siten että esimerkiksi japani ei raamatun jumalan sanasta ole mitään kuullut, eikä heitä asia ole koskaan edes kiinnostanut. Siltikään esittämiäsi kauhukuvia rappiosta ei ole esiintynyt. :slight_smile: