Kysymyksiä foorumin tekniikasta

Tämä toimii eri tavoilla riippuen pipareiden säilytyksestä. Aika moni selain pitää oletuksena kirjautumisen tallessa vaikka selaimen sulkisi välillä kokonaan. Koneen käynnistäminen uudelleen vastaa käytännössä samaa kuin selaimen sulkeminen. Sitten on mahdollista valita selain siivoamaan kaikki tallennetut tiedot aina suljettaessa.

Erillisillä lisäosilla saa sitäkin toimintoa, että tallennetut tiedot poistetaan heti jos sivuston kaikki välilehdet sulkee. Mutta tämä on sääntönä käsittääkseni aika tiukasta päästä, eikä siksi kovin yleinen.

1 tykkäys

Tälle peukku. (Toivottavasti tästä ei tule foorumin historian peukutetuin viesti.)

1 tykkäys

No siis omalta osaltani tämä ajatus oli vain hupaisa mieleenjohtuma, jonka voisi laittaa “omituisia huvittumisen aiheita” -ketjuun. Kyllä se rationaalinen ajatuskin on siinä taustalla, että eihän siinä (bannauksessa) olisi, ainakaan nykytilanteessa, mitään järkeä.

Hetki sitten tuli tällainen:

image

Suomensin sen, jotta kaikki ymmärtävät.

Mutta siis, mitä tapahtui?

1 tykkäys

Minulle tuli hetki sitten myös, noin pari minuuttia sitten, ilmoitus timeout error 504. Taitaa palvelin ylikuormittua tilanteessa jossa kolme foorumia pyörii yhtäaikaa.

Okei, lyön vanhat foorumit alas. Katsotaan tilannetta myöhemmin uudelleen.

1 tykkäys

Älä vielä. Kyllä nämä toimii.

Voitko ystävällisesti laittaa nämä kommentit tuonne Vanhat foorumit -keskusteluun. Käyn nyt muuttamassa nuo käyttäjienväliset suljetuiksi. Kiitos tästä, en tiennyt, että ne muuttuivat näkyviksi.

Onko mitään kätevää tapaa valvoa instanssin kuormitusta? Jos se on joku linux, niin pelkästään top kertoo mielestäni riittävästi siitä, että mitä on liian vähän tai mistä kohdasta jumittaa. Keskusmuistista? Tulee swappia käyttöön ja siksi alkaa tahmata?

1 tykkäys

Olen minäkin hämmästyksissäni viime viikkojen toistuvista jumeista, totaalisesta pääsemättömyydestä fooruminnurkkaan kiinni, hyvin monenlaisista virheilmoituksista, joita en ennen ole kohdannutkaan millään muulla keskustelupalstalla?

Välillä on foorumista tullut vain parkaisu että se on käsittämättömän infernaalisen ennenkokemattoman ja maanisen kuormitksen alla, tai jotakin sinnepäin, kun luulin aamuyön hetkinä olevani tasan ainoa sielu tai sieluton palstallamme.

On totta, että toimittuaan vuosikausia myös system managerina, tulee vainoharhaiseksi, mutten silti voi lakata epäilemästä palvelunestohyökkäystä? En ihmettelisi, jos joku palstalta pois potkittu ihmo, tai joku tulisesti antievankelioiva taisteleva ateistiaktivisti heittäisi trollirobot tökkimään.

Kantsisko ihan todella ottaa vähän statistiikkaa klikeistä per osoite joka yrittää päästä foorumille, sillä erottuu todelliset kiinnostuneet häirintäpommituksista?

Kun täällä tuntuu jokunen jäärä käyvän verbaalista taistoa tai pohdiskelua, ja 10x äskeiset kenties lukee, niin mistä ihmeestä se suuri ja mahtava ja ylitsepääsemätön kuorma tulee, mikä estää minua pääsemästä lukemaan edes ketjujen otsikot?

2 tykkäystä

Mistä johtuu että läppärillä kirjoittaessa oikealla oleva päivämäärä, sekä viestinumero nykivät ylös, alas ?
Tekeekö kenelläkään tätä samaa ?
Mobiililla ei nyi.

Kokeilua kokeilua…

Ei kyllä minulla nyi mitään havaintoa tuollaisesta. Eikä nyt ole ollut aivan mahdottoman hidastakaan. Ehkä taas illalla kun enemmän käyttäjiä…

1 tykkäys

No niin, yritin liittää ongelmani videona tänne, eipä onnistu, hidastelee nyt mobiilillakin :frowning:

Vanhojen foorumien julkaisu on hieno juttu, mutta sen myötä koko sivusto on kyllä mennyt aivan hermojaraastavan hitaaksi. Jokaisen klikkauksen jälkeen joutuu odottelemaan 3-10 sekuntia, mikä on aivan liikaa. Tämä asia täytyy ennen pitkää saada korjattua.

Vanhojen foorumien suhteen itseäni kiinnostaa erittäin paljon nuo käyttäjien keskustelut. Ihan hyvä juttu etteivät ne ole täysin avoimesti netissä ja varsinkaan hakukoneiden indeksoitavissa, mutta pääseekö niitä nyt mitenkään lukemaan edes jäsenet?

Lisäys: Eilen minullekin tuli 502 Paha Porttikäytävä.

6 tykkäystä

Saako nuo vanhat foorumit jotenkin ladattua pysyvästi omalle koneelle, sen jälkeenhän niitä ei täällä enää tarvitsisi.

Kyllä tarkoituksena on pitää teologiset julkiset keskustelut netissä kaikkien saatavilla.

Toivottavasti ei. En minä ainakaan haluaisi omia vanhoja töräytyksiäni kenenkään luettavaksi.

Nythän ne ovat ja hidastavat täällä. Vai mitä Alpo?

Tätä poikkeus lukuunottamatta lopetin foorumille kirjoittelun kaksi päivää sitten totaalisesti kyllästyneenä foorumin hitauteen. Mikään ei toimi kunnolla. Puolen minuutin odotteluja. Bad -viestejä. Pahoittelu -viestejä. Uudelleen yrittämisiä. Ja kun joku keskustelu aukeaa puolen minuutin ja kahden tai kolmen yrityksen jälkeen niin sitten se näyttää ketjun ensimmäisen viestin eikä sitä viestiä joka on ensimmäinen lukematon viesti. Eli scrollaapas sitten alas. Ja sekin tietysti takkuaa. Muutamia moderointeja hiljattain tehneenä tiedän myös sen olevan ärsyttävää ja hidasta joten ei ihme ettei ainoalla moderoijallakaan riitä aika ja mielenkiinto tehdä täällä enää mitään. Sääli. Hyvä foorumi on nyt rappiolla.

Foorumi ei menetä mitään minun viestittömyydestäni, varmasti päinvastoin. Mutta uskon, ja tiedänkin, koska olen saanut muutamassa uskovan kirjoittajan yksityisviestissä tästä maininnan foorumilla olon tuskasta, että kohta täällä ei enää jaksa olla muut kuin ne arkeologiset teologit jotka kaivavat vanhoja pölyttyneitä lauseitaan vanhojen foorumien aarreaitasta ylpeydenhymy kasvoillaan omien kuolemattomia lauseitaan löytäessään.

Itse jatkan vain peukuttelu- ja lukulinjalla kunnes foorumi enhä joskus alkaa toimimaan. Tai sitten lopetan senkin kun sekin tuntuu jo ärsyttävän.

Ja nyt mielenkiinnolla painan vastaa -nappia ja katson montako kertaa se pitää tehdä ja montako jumia tulee ennenkuin se mahdollisesti lähtee minnekään.

3 tykkäystä

Mutta huomattavasti creepymmältä tuntuu se, että töräytykset ovat jonkun kotona hillottavana.

1 tykkäys