Kysymyksiä foorumin tekniikasta

Koko sivusto oli nurin. Latautui kyllä useiden minuuttien odottelun jälkeen. Oikeastaan ihan hyvä vaikka pysyväksi käytännöksi, vähentäisi varmasti onelinereitä ja äkkipikaistuksissa kirjoitettuja harkitsemattomia vastauksia. Odotteluajan voisi hyödyntää rukoiluun, joten käytäntö tukisi myös hengellistä elämää.

2 tykkäystä

Ei olisi hyvä. Koska minulla pitkän latautumisen jälkeen ilmoitti, että “sivustoon ei saa yhteyttä”. Ei siis toiminut ollenkaan minulla…

3 tykkäystä

Kyllä se oli kokonaan nurin. Jollain selaimella, minulla läppärin Firefoxilla sivusto näytti siltä, että se hitaasti latautuisi, mutta se tuli jostain välimuistista, eikä yhteyttä oikeasti ollut. Oli kai ainakin kaksi vuorokautta alhaalla, mikä sinänsä voi kyllä olla terveellistä itse kullekin :grinning:.

Odotteluajan voisi hyödyntää rukoiluun, joten käytäntö tukisi myös hengellistä elämää.

Sitähän tässä on tehty.

Juuri näin. Sivusto oli alhaalla. Olen puuhastellut nyt useamman päivän noiden arkistofoorumien kanssa. Ne veivät asennuksen jälkeen todella paljon tehoja, silloin tämä foorumi oli todella hidas. Sitten suljin koneen ottaakseni backupin (snapshot), mutta taisinpa unohtaa laittaa koneen takaisin päälle.

Nyt olen käynnistänyt foorumin taas ja toinen arkistofoorumi on pyörinyt aamun ajan tässä alla - ja hyvin näyttää jaksavan. Heitin äsken toisen myös pyörimään, katsotaan jaksaako…

6 tykkäystä

Minäkin koin, mutta en jäänyt moneksikaan sekunniksi odottamaan, kun se ei heti auennut.

Hitautta on ilmassa. Puolen tunnin päästä ehkä helpottaa?

1 tykkäys

Nyt näyttäisi toimivan taas vähän nopeammin.

5 tykkäystä

Minulla foorumi suht. hidas tällä hetkellä. Mutta huippua että saatiin se taas linjoille, kiitos @Silvanus :slight_smile:

2 tykkäystä

Onneksi foorumin salasana on (kaikkien tietoturvaohjeiden vastaisesti) yksi yleisimmin käyttämistäni. Muutama kerta täytyi arvuutella että mikähän se nyt oli. Tietoturvaguruthan suosittelevat että salasana ei saa olla mikään oikea sana vaan epämääräinen alfanumeerinen oksennus jossa vilisee isoja ja pieniä kirjaimia ja numeroita epämääräisessä järjestyksessä ja sen pituus on vähintään 8, mieluummin kuitenkin vähintään 10 merkkiä…

Minulla ei käynyt mielessäkään, että minut olisi bannattu täältä. Olihan siitä puhetta, että Silvanus yrittää saada näkyviin vanhempia versioita ja että se ei ole ihan yksinkertaista. On ihan selvää, että se ei tapahdu ihan käden käänteessä. Kieltämättä oudostutti kovasti, ettei tänne päässyt edes lukemaan.

Huomaan edelleen, että softa harrastaa miettimistä melkein joka välissä. En hetkeäkään arvuutellut mitään bannatuksi tulemista. Jokainen näyttää unohtavan, että sellaisen voi sitoa vain tunnukseen tai IP-osoitteeseen. Joten jos kokemus on sama eri osoitteista sekä kirjautuneena että kirjautumattomana, niin siinä ei ole mitään henkilökohtaista.

Salasanoja varten kannattaa hankkia jonkinlainen salasanojen hallintaan tehty pieni softa. Niitä on yksi kiva standardi, ja sitä noudattavia ilmaisia tai pieneen hintaan irtoavia toteutuksia lähes joka alustalle ja myös puhelimille. Usein softassa on mukana väline, millä arpoa helposti jotain 16 merkkiä pitkiä sörsseleitä. Ne sitten kopioi siitä selaimeen ja käskee selaimen muistaa ne.

Jos se on näin kova isku hostauksen kapasiteetille, niin kannattaako se? En kehtaa ehdottaa, että hankkisivat lisää kapasiteettia. Mutta mietin, että jos aikaisempia foorumeita on kaksi, niin helpottaako asiaa jos niistä laittaa esiin ensin vain toisen? Tai ihan vain staattisessa muodossa, mitä ikinä sitten laittaakin.

Vai oliko tässä vielä joku DDoS jossain vaiheessa? Joku hörhö suuttunut foorumille jostain?

1 tykkäys

Tämä toimii eri tavoilla riippuen pipareiden säilytyksestä. Aika moni selain pitää oletuksena kirjautumisen tallessa vaikka selaimen sulkisi välillä kokonaan. Koneen käynnistäminen uudelleen vastaa käytännössä samaa kuin selaimen sulkeminen. Sitten on mahdollista valita selain siivoamaan kaikki tallennetut tiedot aina suljettaessa.

Erillisillä lisäosilla saa sitäkin toimintoa, että tallennetut tiedot poistetaan heti jos sivuston kaikki välilehdet sulkee. Mutta tämä on sääntönä käsittääkseni aika tiukasta päästä, eikä siksi kovin yleinen.

1 tykkäys

Tälle peukku. (Toivottavasti tästä ei tule foorumin historian peukutetuin viesti.)

1 tykkäys

No siis omalta osaltani tämä ajatus oli vain hupaisa mieleenjohtuma, jonka voisi laittaa “omituisia huvittumisen aiheita” -ketjuun. Kyllä se rationaalinen ajatuskin on siinä taustalla, että eihän siinä (bannauksessa) olisi, ainakaan nykytilanteessa, mitään järkeä.

Hetki sitten tuli tällainen:

image

Suomensin sen, jotta kaikki ymmärtävät.

Mutta siis, mitä tapahtui?

1 tykkäys

Minulle tuli hetki sitten myös, noin pari minuuttia sitten, ilmoitus timeout error 504. Taitaa palvelin ylikuormittua tilanteessa jossa kolme foorumia pyörii yhtäaikaa.

Okei, lyön vanhat foorumit alas. Katsotaan tilannetta myöhemmin uudelleen.

1 tykkäys

Älä vielä. Kyllä nämä toimii.

Voitko ystävällisesti laittaa nämä kommentit tuonne Vanhat foorumit -keskusteluun. Käyn nyt muuttamassa nuo käyttäjienväliset suljetuiksi. Kiitos tästä, en tiennyt, että ne muuttuivat näkyviksi.

Onko mitään kätevää tapaa valvoa instanssin kuormitusta? Jos se on joku linux, niin pelkästään top kertoo mielestäni riittävästi siitä, että mitä on liian vähän tai mistä kohdasta jumittaa. Keskusmuistista? Tulee swappia käyttöön ja siksi alkaa tahmata?

1 tykkäys