LHPK:n ja LCC:n neuvottelut kirkollisesta yhteydestä

Kanadalainen LCC (Lutheran Church Canada) ja kotimainen LHPK ovat käyneet ilmeisen onnistuneesti neuvotteluja virallisen kirkollisen yhteyden solmimisesta. Lopullisen sinettinsä neuvottelut saanevat myöhemmin syksyllä / alku talvesta kun molempien osapuolien “kirkolliskokous” pui neuvottelujen lopputulemaa.
Kanada on suuri maa ja siten LCC on muutamaa kertaluokkaa isompi lafka kuin LHPK. LCC:lla on around 300 seurakuntaa ja 30.000 jäsentä ympäri ämpäri Kanadan preeriaa. LHPK:lla 32 seurakuntaa ja vajaaa 2.000 jäsentä.

Tähänkään asti virallisen yhteyden puute ei ole millään tavoin estänyt kanssakäymistä ja yhteistyötä. Comrad Muerto on parasta aikaa apulaisprofessorina LCC:n pappisseminaarissa ja dekaani Pohjola oli samassa mestassa väkertämässä väikkäriään.
Samainen LCC on myös taloudellisesti tukenut LHPK:n pastori Siikajoen opetustyötä Ukrainan Odessassa olevassa pappisseminaarissa. Tätäkin projektia pyritään jatkamaan LCC:n tuella. Samoin LHPK:ssa aloitellaan, LCC:n tuella, omakielistä lähetystyötä Vietnamin ja Kamputsean jarai-kansan parissa.
Ennen LHPK-kuviota LCC:lla on kirkollinen yhteys vain viiden muun ulkomaisen kirkon kanssa. LHPK puolestaan on käynyt neuvotteluja Saksan SELK:n, Englannin ELCE:n ja kotimaisen Seurakuntaliiton kanssa. Tiedä sitten missä näillä rintamilla mennään tällä erää.

1 tykkäys

LCC on Missouri-synodin kanadalainen sisarkirkko. Heillä on myös suomalaisperäisiä seurakuntia.

Vai Siikavirran? Vai missasinko jonkun iroonisen vitsin?

1 tykkäys

Aiheesta löytyy artikkeli LHPK:n omilla sivuilla

Ketju suljettiin automaattisesti 13 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.