Maahanmuutto muslimimaista Eurooppaan - mitä mieltä kansat

Kun Trump kielsi maahanmuuton USA:han joukosta muslimimaita nousi iso haloo, ja kaikki “kunnon ihmiset” paheksuivat tuollaista tekoa ympäri maailman.

Kuitenkin laaja kyselytutkimus osoittaa, että valtaosa Euroopan ihmisistä ei halua maahanmuuttoa muslimimaista (ks.linkki lopussa). Yli puolet vastustaa, neljännes ei osaa sanoa, ja vain neljännes kannattaa.

Tämä ei oikein sovi kuvaan siitä, että vain jotkut harvat isoääniset juntit vastustavat tällaista maahanmuuttoa. Ei, vaan kyse on laajasta ja merkittävästä kansalaismielipiteestä ympäri Euroopan. Toimiiko Euroopassa kansanvalta, toimiiko demokratia, jos johtava eliitti, valtamedia ym valtaapitävät tahtovat ajaa ihmisten enemmistön vastaista maahanmuuttopolitiikkaa?

Eliittihän lie ainoa taho, mikä hyötyy tällaisesta maahanmuutosta. Saadaan halpaa ja helposti lannistettavaa (myös harmaata ja pimeää) työvoimaa järjestäytyneen ja oikeuksistaan kiinni pitävän tilalle. Perustetaan bisneksiä, jotka verovaroista nyhdetyillä voitolla tuottavat palveluita ko väestönvaihto-bisnekseen. Jne.

Melkoista hurskastelua siis Trumpin agendan arvostelu ääritoimintana. Euroopan ihmiset toimisivat samoin.

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-20000…-other&share=d9a55316629d6fa84255df3a18979321

2 tykkäystä

Toimii. Toimivassa demokratiassa puolueet ja poliitikot ajavat omaa asiaansa. Esimerkiksi demarit ajavat demariagendaa ja konservatiivit ajavat konservatiiviagendaa. Se että gallup sanoo jotain ei vielä muuta mitään. Vaalit muuttavat, ei gallupit.

Toivottavasti kansalaisten enemmistön mielipide edes jollakin viiveellä vaikuttaa puolueiden toimintaan.

Vaaleissa nimittäin kansalaisillakin on valtaa.

Typerää jos vaikuttaa. En minä ainakaan halua tuuliviiripoliitikoita.

1 tykkäys

Oletan, että kansan mielipiteet eivät tässä asiassa vaikuta puolueen johtoon. Näin on minulle kahdestakin puolueesta sanottu.
Eliitti pitää omastaan kiinni.
Näin se oli Kekkosen aikanakin. Kansa ei ollut samaa mieltä valtamedian ja poliitikkojen muodostaman eliitin kanssa. Vasta 1991 alkoivat.

Euroopan kansa ajattelee siis mielestäsi väärin.
–> Kansa tulee vaihtaa (näinhän poliitikot ja valtamedia toimivatkin)

Enemmistö Euroopan kansalaisista kuitenkin kyselyn mukaan ajattelee, että valtaeliitti ajattelee väärin, ja ainakin poliitikot voidaan vähitellen vaaleilla vaihtaa

1 tykkäys

Oliko tässä tarkoitus olla jokin uskonnollinen näkökulma/lähtökohta keskusteluun, vai miksi on Ajankohtaista-osiossa?

(Ja muistutetaan, että puoluepolitiikka on rajattu foorumin keskusteluaiheiden ulkopuolelle… Nopeaa korjausliikettä tarvitaan.)

4 tykkäystä

Niin. Olen oikeistokonservatiivi. Iso osa eurooppalaisista on kanssani eri mieltä ja mielestäni väärässä.

Tämä ei kuitenkaan kuulu palstan aiheeseen. Palataan takaisin uskonnolliseen aiheeseen.

Kuuluuhan se, kun tähän liittyy tuo uskontokysymys. Minusta rikkaat arabivaltiot pitäisi pakottaa ottaamaan lähi-idän muslimipakolaiset. Euroopaan voisi ottaa vain lähi-idän vainottuja kristittyjä.

4 tykkäystä

Yksi viesti siirrettiin toiseen ketjuun: Offtopic-aarrearkku

Tämähän tuossa “muslimimaat”-ilmaisussa on myös surullista, että muslimien vainoamilta vähemmistöiltä ja islamista tarpeekseen saaneilta muslimeilta haluttaisiin sulkea ovet maansa enemmistöuskonnon takia…

2 tykkäystä

Niin minustakin voisi ja oikeastaan pitäisikin ottaa lähtökohtaisesti vain heitä. Kristittyjen lisäksi kyseeseen tulisivat myös ryhmänä vähälukuiset yezidit, joilla ei ole mitään muutakaan paikkaa mihin mennä, sekä @Max:in mainitsemat “islamista tarpeekseen saaneet muslimit” (tyyppiä Ayaan Hirsi Ali), joiden pakolaisstatus ratkaistaisiin tapauskohtaisesti. Mutta nykylänsimaisen ihmisoikeuskäsityksen vallitessa tämmöinen ihmisten jaottelu ei tule kysymykseenkään. Valitettavasti.

Yksi arabimaissa vainottu vähemmistö on ateistit. Heitä vainotaan jopa enemmän kuin kristittyjä. Samoin on myös homoseksuaalit.

Mitä mieltä olette. Pitäisikö nämä ryhmät käännyttää pois ei-kristillisinä?

En muistaakseni ottanut ollenkaan kantaa siihen, mistä vähemmistöistä puhuin. Islam on pitkälti myös yhteiskuntajärjestys, ja siksi on käytännössäkin vaikeaa elää mukana ateistina - tai toisuskoisena.

1 tykkäys

Mainitsin Ayaan Hirsi Alin, joka on ateisti.

2 tykkäystä

Aihe liittyy uskontoon mitä merkittävimmin, sillä kyse on tietyn uskonnon edustajien maahanmuutosta.

Paljon on tuomittu maahanmuuton vastustajia vain ennakkoluuloisiksi ja pahantahtoisiksi. Toisaalta voisi sanoa vastustuksen perustuvan kokemuksiin Euroopassa. Pariisissa lähiöt palavat taas, vain tietyt kulttuurit reagoivat näin. Ruotsissakin on lähiöitä, jonne esim palomiehet eivät uskalla mennä kuin erikoisjoukkojen suojaamina.

Muita kokemuksia:

  • Kototutuminen kangertelee,
  • kohdemaan kielen oppiminen tahkoaa,
  • työllistyminen on todella kehnoa.

  • Epäluuloja herättää myös se, että siitä valtaisasta joukosta, joka pyrkii turvanpaikkaperusteella maahan, vain murto-osalla on todellinen turvapaikan tarve. Tutkitusti. Suurin osa siis puhuu muunneltua totuutta, onko silloin ihme, jos kantaväestö ei tunne sympatiaa näitä tulijoita kohtaan.

Lisäksi, Euroopassa on melkoinen työttömyysongelma jo omalla porukallakin.

2 tykkäystä

Piti juuri vastata Niennalle iroonisesti näin, mutta Sakarja ehti ensin… Jos olisin hauska niin perustaisin seuraavaksi ketjun Saudi-Arabian harjoittamasta vierastyövoiman riistosta. SA näet on muslimimaa ja vierastyöläiset yleensä joko muslimeita tai jonkin muun uskonnon(!) edustajia.

Niin että mikä tahansa poliittinen aihe on sallittua, kunhan keskustelun kohteella on jonkinlainen uskonnollinen kanta.

Edellinen foorumi meni maahanmuuttokeskustelun takia loppuvaiheissaan aika vastenmieliseksi ympäristöksi, joten ymmärrän poliittisten aiheiden kiellon sillä perusteella. Koko tämä ketju on minusta poliittista keskustelua, jossa ei minusta puhuta islamin uskon sisällöstä lainkaan, vaan ainoastaan luokitellaan ihmisiä ja maita valtauskonnon perusteella.

4 tykkäystä

Komps. Maahanmuutosta on periaatteessa mahdollista keskustella uskonnollisessa ja kristillisessä kontekstissa, mutta sitä ei täällä oikein näy. Joten vaikka en olisi @Sakarja eri mieltä siitä, että aihe liittyy myös uskontoon, minusta se ei viimeisimmässäkään viestissäsi kovin selkeästi nouse esille - työttömyysongelmat…? Maahanmuuttoon liittyy paljon tärkeitä ja tunteita herättäviä aiheita, mutta ne eivät kaikki tälle keskustelualueelle sovi.

Yleinen maahanmuuttokeskustelu on tulenarka aihe, eikä sisällöltään muutenkaan kuuluisi Ajankohtaista-alueelle (tätä sivuten oli jo kauan sitten puhetta). Kuitenkin mielestäni asiaa spesifimmin käsittelevät ketjut, esim. turvapaikanhakijoiden uskontojenvaihdosta ja viranomaisten uskontoselvityksistä tai eri kirkkojen reaktioista tilanteeseen voisivat olla mielenkiintoisia ja sopisivat myös sääntöjen osalta foorumille. Mutta koska tämä ketju tuntuu johtavan ennemmin yleiseen poliittiseen keskusteluun, pistetään se toistaiseksi lukkoon.

Mikäli @Silvanus on eri mieltä, voi hän tilanteen korjata.

3 tykkäystä