Matti "Jeesuksen pappi" Vuolanne sai kutsun kirkkauteen - Seurakuntalainen

Matti oli niin sanottu valtakunnankristitty toimien yli kirkkokunta- ja herätysliikerajojen, vaikka päätyö olikin seurakuntapappina. Puhujakutsuja tuli Kansan Raamattuseuraan, Kansanlähetykseen, rukoilevaisseuroihin, Metodistikirkkoon, Katulähetyspäiville ja moniin muihin paikkoihin.

Jumala varusti uskollisen ja rohkean palvelijansa monilla armolahjoilla. Matti kulki Pyhän Hengen johdatuksessa saaden usein oikeat sanat kulloiseenkin tilanteeseen. Samalla hän tiedosti oman syntisyytensä ja oli täysin riippuvainen Jumalan armosta.

Rauha Matin sielulle. Hän jos kuka oli Jumalan lapsi sanan varsinaisessa merkityksessä. Matti oli usein puhujana Radio Deissä, TV7:ssä ja monissa muissa paikoissa. Tapasin hänet kerran Sörnäisissä, kun hän kysyi minulta opastusta kristilliselle tv-studiolle. Satuin tietämään ja neuvoin. Valoisa ystävällinen vanha herra.

Vuolanne kertoi monesti saaneensa tiedonsanat joistain asioista etukäteen, esimerkiksi jos jollain oli joku sairaus ja että se paranee. Samoin Pyhä Henki kehoitti häntä antamaan presidentti Urho Kekkoselle juuri kirjoittamansa kirjan, jos Jumala antaisi siihen merkin. Merkki tuli ja Kekkonen ilmestyi hänen eteensä ja Matti ojensi kirjansa. Presidentti kumarsi syvään ja kiitti pastoria.

Matti Vuolanne toimi pitkään lähetystyössä Siperian vankiloissa ja järjesti Raamattuja Neuvostoliittoon.

4 tykkäystä

Matti oli erikoinen kaveri. Joskus pidin rippileiriä hänen kanssaan ja välillä tuntui ylihengelliseltä, mutta kyllä se siitä rauhoitu. Into oli kova, taito joskus hukassa, mutta kukapa meistä heti olisi seppä syntyessään. Hänen sydämensä oli avoin Jeesukselle. Jumala häntä armahtakoon.

1 tykkäys

Äitini vaikutti nuoruudessaan samoissa piireissä kuin Matti Vuolanne, taisi olla hänen kotiseurakuntansa papistoa. Muistan äidin kertoneen siitä, miten Matti puhui paljon ennakkoon siitä, että tulee lähtemään Siperiaan lähetystyöhön. Tämä lienee tapahtunut joskus 70-luvulla eikä äiti tai hänen lähipiirinsä pitänyt tällaista asiaa ollenkaan mahdollisena. Ei pystytty kuvittelemaan mahdolliseksi, että Neuvostoliitto voisi kaatua ja Venäjälle tulla vapaus julistaa. Mutta niinhän siinä sitten kuitenkin kävi, että tämä mahdottoman oloinen profetia kävi toteen ja Matti ja moni muukin on saanut julistaa siperialaisille. Muistuttaa siitä, että Jumalalle on oikeasti kaikki mahdollista!

6 tykkäystä

Minäkin olen muutaman kerran häntä kuullut ja joskus myös jonkun sanan vaihtanut. Taisi olla Karkun opistolla.
Ikuinen valo hänelle loistakoon.

1 tykkäys

Patmosradiosta tulee parhaillaan Matti Vuolanteen puhe. Kiinnitin vain huomiota, kun hän juuri sanoi, että jos hänen pitää olla yhdessä helluntailaisten kanssa taivaassa, niin hän olisi typerä, jos hän ei harjoittelisi sitä nyt. :+1:

1 tykkäys

Matti pappi oli hieno mies. Rauha hänen sielullen. Osanottuni hänen lastensa ja lastenlastensa suruun.

4 tykkäystä

Tämä ketju suljettiin automaattisesti 90 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.