Mp. Ambrosius jää eläkkeelle

Hän jää eläkkeelle vuoden lopussa.

3 tykkäystä

Kyllähän tuo on tiedossa ollut, mutta nyt vasta tuli virallinen ilmoitus. Helsingin pappilataloon rakennetaan jo uutta piispan resisdenssiä. Ambrosius halusi välttämättä asua Sofiassa Vuosaaressa, mutta hiippakuntalaiset eivät pitäneet siitä. Sofiaan ei juuri ole julkista liikenettä, ja se sijaitsee muutenkin syrjässä. Saa nähdä muuttaako arkkipiispa Helsinkiin vai valitaanko uusi Helsingin metropoliitta. Ambrosius ei ole ollut mikään kansanomainen piispa. Hän on jäänyt hiippakuntalaisille etäiseksi, koska hän seurustelee vain maamme valtaeliitin kanssa. Ekumeeniset suhteet ovat olleet tärkeämpiä kuin suhteet kaittaviin.

Työskentelin Sofiassa taloussihteerinä liki 8 vuotta ja tunnen Ambrosiuksen todella hyvin. Omat vikansa hänellä toki on ja niitä kyllä riittää, mutta aika paljon ortodoksit parjaavat häntä täysin aiheetta. Ja eniten äänessä yleensä ne, jotka eivät häntä hlökohtaisesti edes tunne.

2 tykkäystä

Mitenkään nyt KP Metropoliittaan liittymättä, onko tämä nyt kovin tavatonta, kun ns. julkisuuden henkilöä kommentoidaan. Niinhän ihmiset tapaavat toimia.

2 tykkäystä

Ei sitten taida tämä tapa olla kaikille tuttua, juurihan täällä närkästyttiin kun kommentistani “paistaa piruilua” ort. piispoja kohtaan vaikka ihan faktaa kirjoitin. :wink:

Ootko tullut ajatelleeksi, että kaikki eivät edes haluaisi tuntea KP metropoliitta Ambrosiusta henkilökohtaisesti, vaan kiertävät kaukaa. Siihen on ihan omat syynsä.

Toki. Tuolla tavalla suhtaudun Leoon, Eliaan ja Arseniin, koska mulla on siihen omat syyni. :expressionless:

Onhan se nyt kamalaa kun totuuden puhujia vainotaan.

Voe hellanleddas taasen sua pientä…

Luulisi sinun tietävän jotta Valamossa monet suomut tipahtavat silmiltä… :grinning:

Kaikilla syynsä kaikenlaiseen; niin myös minulla siihen, että lukitsen ketjun.

2 tykkäystä