Muhammedista uusi profeetta kristityille

Ruotsissa on tehty teologiaa!

Nyt on polydoxia lähtenyt uudelle laukalle.

D

4 tykkäystä

Ruotsin kirkko on lähtenyt harhaoppien tielle. Luultavasti jo paljon aikaisemmin. Tämä on vain jäävuoren huippu.

6 tykkäystä

Huokaus.

Suomi seuraa kakessa läntistä kultapossu-serkkuaan. onneksi edes viiveellä.

Maallikkona ihmettelen jälkikäteisprofetointia (600v Jeesuksen jälkeen), eikö profetointi ole tulevien ennustamista?

Kyllä rehelliset ihmiset myöntävät, että prof.M oli Jeesuksen opponentti, ja hänen seuraajansa teurastivat miljoonia varhaiskristittyjä ennenkuin käsite sotarikos oli keksittykään.

2 tykkäystä

" en av Svenska kyrkans främsta teologer."

" Wirén är teolog och ingår i ärkebiskopens stab i Svenska kyrkan."

Ruotsin kirkon downfall on pitemmällä kuin luulinkaan. Joku henki on vauhti päällä, mutta pohtikoon kukin onko se valon puolelta.

"Wirén menar att det är viktigt att kristna kan tänka sig Muhammed som en kristen profet av “respekt” för muslimer."

No tässähän se tuli: jättekivan sisäsiisti johtava sveduteologi haluaa nuoleskella monikulttuurisuutta ja on valmis sen eteen hylkäämään kristinuskonkin!

1 tykkäys

Profeettahan se on vääräkin profeetta.

4 tykkäystä

Tulee vähän, eikä ihan niin vähääkään sellainen apokalyptinen tunnelma.

3 tykkäystä

Miten em keskustelu poikkeaa Holocaust-pohdinnasta?

Miksi kirjallisuuslainaus ja viittaus poistettiin?

2 tykkäystä

Se on linja kysymys, koska et kommentoinut mitenkään itse lainaamaasi tekstiä, vaikka onkin aiheesta. Näin olen ymmärtänyt.

Jeesus on yksi islamin profeetoista, vaikka hänen ristinkuolemaansa pidetäänkin häpeällisenä ja siten sopimattomana profeetalle.

1 tykkäys

Venyy ja paukkuu nämä hommat, kun monikulttuurisuus etenee ja ‘lähimmäisenrakkaus’ nostetaan kaiken ohittavaksi ohjenuoraksi.

Kirkko antaa periksi yhä enenevässä määrin kaikessa, jotteivat muslimit loukkaantuisi. Tämä on ihan selvä suuntaus ja tietenkin on selvää, ettei muslimeilta oletetakaan mitään tekoja oman oppinsa liudentamiseksi, vaan konsensuksen mukaan toimitaan: islam 6 - kristinusko 0

5 tykkäystä

Sikäli ongelmallista sanoa noin, sillä muslimit eivät tunne Jeesusta, tiedä mistä puhuvat, vaikka pitävätkin häntä profeettanaan. Pikemminkin he pitävät profeettanaan vääristeltyä kuvaa Jeesuksesta.

3 tykkäystä

Oikeasti Muhammedia tulisi sanoa vääräksi profeetaksi kristinuskon mukaan. Ja vieläpä niin, että itse pimeyden enkeli on antanut Muhammedille ilmestykset, jotka hän kertoo saaneensa. Toinen mahdollisuus on, että Muhammed on valehtelija.

Mutta kristinusko ja islam eivät vaan voi kumpikin olla samaan aikaan oikeassa. Eikä sellaista pitäisi edes teeskennellä. Kristittyjen tulisi selvästi nähdä, että Muhammedin opetukset ovat syvästi ristiriidassa Jeesuksen opetusten kanssa. Ja varmasti kristityt sen näkevätkin, mutta ne jotka lähtevät tälle liudentamisen tielle ovat itse ehkäpä jo Jeesuksen jumaluuden kieltäneet ja sen vuoksi oppi ei ole heille enää tärkeä ohjenuora, vaan jatkuvaa viilausta vaativa moraalikäsityskokoelma, jota he kenties pitävät arvokkaana ilman jumaluuttakin.

4 tykkäystä

Tuo Ruotsin arkkipiispan tiimin johtava teologi taitaakin olla enemmän johtava poliitikko. Politiikkaahan nuo hänen aatteensa ovat, ei niillä ole mitään kristinuskon teologian kanssa tekemistä.

Mutta varmaan tuo kaveri tulee menestymään hommassaan ja Ruotsin kirkossa. Tuollaisia lööppejä “aikaansa seuraava” kirkko juuri kaipaa monikulttuurisuuden ihmemaa Ruotsissa.

2 tykkäystä

Minä olen ehkä hiukan eri mieltä, teologi saattaa pärjätä kirkossa mutta kirkko ei enää tule pärjäämään. Minusta tuo on kirkon terminaalivaihe. Liberaalit kirkot ja seurakunnat eivät yksinkertaisesti toimi kovin hyvin käytännössä, ja tuo vaihe on viimeinen niitti. Ei vain kirkollisissa piireissä, vaan myös yhteiskunnassa kehittyy monenlaisia vastavoimia tällaiselle “hengellisyydelle”.

Jos ajatellaan asioita täysin sekulaarilta kannalta, jotenkin uskontotieteellisesti (vaikka en tiedäkään uskontotieteestä paljon mitään), niin uskonnot ovat kehittyneet ja kilpailleet vuosituhansien ajan. Kuinka valtavan paljon on kaikenlaisia uusia uskontoja, taikka uuden opin omaavia seurakuntia, syntynyt aikojen saatossa? 99,9999999% niistä kuolee pois aika nopeasti. Ne uskonnot jotka ovat olemassa ovat toimineet jostain syystä. Niissä on jotain, joka pitää niitä elossa.

Islam itsessään alkaa jo menettää elinvoimaansa. Kristinuskon ja Islamin risteytys on täysin elinkelvoton. Toki tämä suuntaus nähdään Suomenkin kirkossa. Mutta ei tule toimimaan käytännössä, vaan virhe on fataali. Tämä on minun näkemykseni.

4 tykkäystä

Nyt meidän olisi hyvä pyytää kommentia suoraan Svenska kyrkanista.

@ALG var så god! Det vore nu bra att du kommenterar det här. Tidigare t.ex. har jag fragåt om Svenska kyrkans vilja att ändra sin bönbok eller hur säger man - till och med gudstjänst? - för att muslimer kunde komma till kyrkan. Du svarade att de finns också “fake news” som påstår sådant.

Hur ser du, finns det på allvar en utveckling i Sverige till at kyrkan skulle bli synkretisk?

Förlåt mig min skolsvenska— du kan svara på svenska eller finska. Vi kan översätta också om du vill berätta lite mera om det här på svenska. :grinning:

1 tykkäys

“Kirkot”, jotka ovat viittauksesi, tulevat kyllä “pärjäämään”, niinkuin kirkkojen teologitkin. Jos uskonnollis-hengellis-viittaus tähän piuhotettaisiin, niin mieleeni tulee Room. 14:

4 Mikä sinä olet tuomitsemaan toisen palvelijaa? Oman isäntänsä edessä hän seisoo tai kaatuu; mutta hän on pysyvä pystyssä, sillä Herra on voimallinen hänet pystyssä pitämään.

Kaikki muut ‘voimat’ tulevat pärjäämään kunkin ihmisen ja inhimillisen kuolemaan tai aikojen loppuun asti.
Mutta jos isäntänä on Herra, niin pystyssä pysyminen on nähtävissä tai ei ole havaittavissa, niinkuin Jumalan Valtakunnan tuleminenkaan ei tapahdu, esiinny nähtävällä tavalla, vt. Lk.17:

20 Ja kun fariseukset kysyivät häneltä, milloin Jumalan valtakunta oli tuleva, vastasi hän heille ja sanoi: “Ei Jumalan valtakunta tule nähtävällä tavalla,
21 eikä voida sanoa: ‘Katso, täällä se on’, tahi: ‘Tuolla’; sillä katso, Jumalan valtakunta on sisällisesti teissä”.

Kun Herra on isäntä, hän ennenmuutta kommunikoi omiensa, uskovien kanssa, joiden sisällä olemalla Hän on tietoisuus, tieto siitä, että uskova pysyy pystyssä tässä ajassa ja sitten ajattomuudessa.

No minä olen kyllä yhä eri mieltä. “Homot ja muslimit”-ideologia on täysin valuvikainen.

Kyllähän noita ääriliberaaleja kirkkoja on paljon, mutta kuinka monet ovat kasvavia kirkkoja? Kautta maailman ne menettävät jäseniään. Ne kuolevat hitaasti pois.

Otetaan tältä palstalta esimerkiksi Atte. Aten suostumuksella todettakoon, että Attehan ei haluaisi että maahan tulisi sellaisia tahoja, jotka ovat LGBTQ-vastaisia. Atte on mielestäni tässä looginen ja johdonmukainen.

Ranskassa taasen on tapahtunut sellaista, että kun liberaalit ovat ajaneet LGBTQ-aatetta niin muslimit ovat ruvenneet äänestämään äärikoikeistoa, Le Penin puoluetta. Islam ja LGBTQ+ ovat kuin vesi ja öljy. Eivät ne mene yhteen millään tavalla.

Otetaas esimerkki Kiinasta. Siellä syödään kanan siipiä kovasti. Viljelijät ovat keksineet, että annetaan kanoille sellaista hormonia että niille tulee kaksi paria siipiä. Sitten saadaan yhdestä kanasta neljä siipeä, ja voi myydä enemmän siipiä, ja rahaa tulee vastaavasti enemmän.

Mutta onko tuollaisella kanalla enää mitään asiaa luontoon? Jos nämä kanat vapautetaan jonnekin metsään, niin kuinka kauan ne selviävät?

Nyt alkaa ehkä liippaamaan epämukavan läheltä Darwinia, mutta kyllä niillä periaatteilla vaan on jotain merkitystä. Nelisiipinen kana ei pärjää luonnossa.

Ja jälleen vaan totean että MYÖS herätyskristillisissä piireissä syntyy koko ajan uusia seurakuntia, sekä peräkylillä että pääkaupungissa. Suurin osa näistä seurakunnista ei ole elinkelpoisia. Seuraa hidas kuolema. Ei varmaankaan ole hauskaa olla vetämässä sellaista seurakuntaa.

Liberaaleissa piireissä on jokin outo veto Islamia kohtaan. Kehitys näyttää vääjäämättömältä. Ensin pitää saada kaikki mahdolliset muut tahot tasa-arvoisiksi. Sitten on jäljellä yhä kasvava muslimien joukko, joilla ei ole mitään asemaa kristillisissä piireissä. Ehkä, kun omista joukoista on saatu kitkettyä kaikki patriarkaattiin viittaava, muslimimiesten valta tekee vaikutuksen. Ehkä väkivallan uhka kiihottaa alitajuisesti. Aina lopulta tullaan siihen, että liberaali haluaa saada yhteyden muslimiin.

Islamin asema maailmanlaajuisesti on toki mielenkiintoinen. Lähi-Idässä on liikaa ihmisiä resursseihin verrattuna. Vettä ei ole, ihmisiä on liikaa. Kun suuri osa väestöstä on lukutaidottomia, ei kehitystä parempaan ole odotettavissa. Mutta se on taas toisen ketjun aihe.

Yksi väite, mikä aika ajoin tulee vastaan, on se, että ns. “liberaalit” piirit itse asiassa haluavat liittoutua muslimien kanssa jotta he voisivat yhdessä vastustaa perinteistä, “valkoisten miesten” patriarkaattia. En oikein tiedä mitä ajatella tästä. Kyllä se voi olla mahdollista ainakin tiettyjen yksilöiden tapauksessa. Jos joku edustaa kaikin tavoin liberaalia ajattelua ja politiikkaa, ja yhtä aikaa haluaa liittoutua patavanhoillisten muslimien kanssa, niin mikä muu syy siihen voisi olla kuin valtapolitiikka?

Tuolla aikaisemmin mainitsin “vastavoimat” jotka kehittyvät yhteiskunnassa. USA:ssa tämä tietenkin tarkoittaa Trump-liikettä. Moni lukija lienee huomannut, että en oikein ihaile Trumpia. Mutta kysehän on nimenomaan liikkeestä, joka on syntynyt vastustamaan yhteiskunnan tiettyjä muutoksia.

Biden on mm. luvannut, että päättäviin asemiin jokaiselle tasolle tullaan palkkaamaan muslimeja. Nämä työpaikathan ovat tietenkin poissa muilta. Jäljellä oleviin työpaikkoihin pitää tietenkin saada valkoisia naisia - valkoiset miehet menettävät työpaikkoja tasa-arvon vuoksi, vaikka he olisivat periaatteessa päteviä näihin duuneihin.

CNN edustaa “homot ja muslimit”-ideologiaa siten, että heillä on näkyvissä asemissa sekä julkihomoja (Anderson Cooper) että muslimeja (Fareed Zakaria). Itse olen tykännyt kuunnella molempien podcasteja, joten minulla ei ole mitään henkilökohtaisesti näitä henkilöitä vastaan. Molempien ohjelmat ovat mielenkiintoisia.

Minun kommenttini pyrkimys oli osoittaa, että on Herra ja herra, jotka kummatkin pönkittävät omiaan.

Tämän maailmanajan herra halusi pitää, jopa, Jeesusta pystyssä jos Jeesus olisi häntä ensin kumartanut. Saatanan tarjous perustui tosiasiaan, koska maailmaan kuuluva oli annettu hänen hoitoonsa. Kaikki Saatanan hoitoon kuuluva sisälsi mammonan, eli käsinkosketeltavan rikkauden, kunnian ja maineen henkisen ja hengettömän. Kaikki nämä tarjoukset olivat ajallisesti ja inhimilliseti ilmeisen kannattavia, eli sellaisia, joita kaikki ihmiset kaikkialla tavoittelevat, vt. Matt. 6:
31 Älkää siis murehtiko sanoen: ‘Mitä me syömme?’ tahi: ‘Mitä me juomme?’ tahi: ‘Millä me itsemme vaatetamme?’
32 Sillä tätä kaikkea pakanat tavoittelevat. Teidän taivaallinen Isänne kyllä tietää teidän kaikkea tätä tarvitsevan.
33 Vaan etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttansa, niin myös kaikki tämä teille annetaan.

Eli Jumalan siunaus ei ole näkyvää, vaan sen ohessa saadaan se mikä on tarpeen, näkyväkin.

Määrittelet “elinkelpoisuutta” koskien herätyskristillisiä paikallisseurakuntia. On totta, että ihmisten raadollisuus estää monta Jumalan hyvää suunnitelmaa. Paikallisen Seurakunnan menestys on yhtäkuin uskollisuutta Seurakunnan Päälle, jonka ohjeet on Raamatussa. Jeesus vahvistaa nämä kirjalliset ohjeet ja määräykset Henkensä kautta.

Olen ollut perustamassa paikallista Seurakuntaa muuallakin kuin Suomessa. Toiminta ja tekeminen ei ole raskasta, enempää kuin mikään ajallinen toiminta. Vaivannäköä ei edes huomioi, koska palaute, kiitos ja moite, tulee aina ajallaan.

Mitä yleensä islamilaisuuteen tulee, niin sen on jo Roomalaiskatolinen (RKK) kirkko ottanut lähes “huomaansa”. Muunmuassa Benedictus 16., kautensa alussa, vahvisti Turkissa vieraillessaan RKK:n katekismuksen kohdan, koskien islam-uskoisia. Heidät on edellämainituissa ja muissa yhteyksissä määritelty RKK:n ulkopuolista ryhmittymää, jotka ovat samaan taivaaseen oikeutettuja RKK:n kanssa.