Onko avaruudessa muuta älyllistä elämää?

Jo pitkään on käytetty isoja rahasummia sen selvittämiseen, onko muualla avaruudessa älyllistä elämää. Äskettäin televisiossa kosmologit vakuuttelivat yllättävän varmoina: ”Enää emme kysy, onko sitä. Nyt kysymme, milloin saamme heihin yhteyden.”

Mutta jos yhteys löytyy, millä kielellä kommunikoitaisiin? Ovatkohan kosmologit miettineet ratkaisua tähän ensimmäiseen ongelmaan, mikä liittyisi mahdolliseen kohtaamiseen?

Ja jos kommunikointi saataisiin sujumaan, mitä esittelisimme kaukaisille vieraille omasta planeetastamme? Onhan meillä hienoja luontonähtävyyksiä, valtavia suurkaupunkeja, kaunista musiikkia ja muuta taidetta, viihdettä moneen makuun ja kehittynyttä teknologiaa.

Mutta on myös vakavia sairauksia, nälänhätää, sotia ja terrorismia, vakava ilmasto-ongelma, saastunutta luontoa. Kehtaisimmeko rehellisesti paljastaa kaiken tämän?

Jotkut uskovat jopa heidän saapumiseensa. Mikä takaa, että saapujat olisivat hyväntahtoisia? Toisivatko he tullessaan ratkaisuja maapallon ongelmiin vai jopa uusia ongelmia?

Ei ole muualla älyllistä elämää.

1 tykkäys

Avaruuden mittasuhteet ovat niin valtavat, etten pysty ottamaan ehdotonta kantaa. Mutta siitä olen varma, että vaikka heitä olisikin, mitään mahdollisuutta kontaktiin heidän kanssaan ei olisi.

Tämä kosmologien lausahdus osoittaa, miten hekin, älykkäinä esiintyvät tieteentekijät, uskovat täysin järjenvastaisiin asioihin. Mutta halveksivat meidän kristittyjen uskoa, joka kuitenkin nojautuu historiallisiin faktoihin.

1 tykkäys

Maapallolla lienee vierailtu. On vain toistaiseksi mahdotonta tietää, mikä tämä vieraileva taho on.

UFO ilmiöstä on sen verran paljon todisteita, että se tulee ottaa vakavasti.

Yhdysvaltojen ns UAP- raportti mainitsi 18 tapausta, joissa on havaittu materiaalisilta kappaleilta sellaisia lentoliikkeitä, jotka eivät ole ihmisten tämän hetkisen teknisen ja tieteellisen ymmärryksen mukaan mahdollisia. Selittämättömiä tapauksia on vuosilta 2004 - 2021 yhteensä 143.

Havaintoja on tehty yhtä aikaa monilla sensoreilla. Se sulkee aika hyvin pois laitteistoviat ja virhetoiminnot. Eivät ne kaikki yhtä aikaa vikaannu ja kun mukaan liittyy myös silminnäkijähavaintoja, on kyseessä luotettava havaintokokonaisuus.

Itäinen venäläiset lentolaitteet ry ei tällaiseen UAP toimintaan ainakaan kykene. Heidän tekninen tasonsa on tullut nyt kaikille varsin selväksi.

Kiina pysynee yhä listalla, kun etsitään maanpäällistä selitystä.

Eli kyseessä ovat joko:

  • amerikkalaisten oma huippusalainen teknologia
  • amerikkalaiset ovat kehittäneet narraation UFOjen todenperäisyydestä tuntemattomasta syystä
    (tämä pitää sisällään sen, että valheellista tietoa jaetaan, mitään havaintoja ei oikeasti ole)
  • kiinalainen teknologia, joka vakoilee Yhdysvaltoja
  • jokin tuntematon avaruudesta tai toisesta ulottuvuudesta tullut taho

Uskonnollinen selitys on siis myös mahdollinen. Jokin taho naamioi toimintansa sellaiseksi, että ET selitys näyttää yhdeltä vaihtoehdolta. Monet aiheeseen perehtyneet tutkijat eivät lainkaan ole sulkemassa tätä vaihtoehtoa pois. UFO ilmiöön liittyy niin outoja piirteitä paranormaalien ilmiöiden muodossa, että ET selitys voi kokea inflaation.

Ja kun tietenkin on selvää, että tiedeyhteisö ei ole UFO ilmiöille lämminnyt, niin on muistettava, että älyllinen toiminta ei ole mitenkään vastustamattomasti tieteellisen tutkimusten kohteeksi antautuvaa.

Analoginen esimerkki on, että Yhdysvaltojen koko sotilaallinen kyky oli valjastettu japanilaisten mahdollisen hyökkäyksen ennakoimiseen vuonna 1941, mutta siitä huolimatta amerikkalaiset tekivät hyökkäyksestä ensimmäiset havainnot vasta kun japanilaiset pommikoneet olivat jo käytännössä pommittamassa Pearl Harboria.

Eli jos jokin tuntematon älykäs taho haluaa täällä maapallolla toimia ilman, että ihmiset saavat siihen kosketusta, se on täysin mahdollista, jos tämän tahon kyvykkyys on huomattavasti ihmisten kyvykkyyttä edellä. On aika ylimielistä tieteilijöiden sanoa, että kun tieteellistä todistusaineistoa tällaisesta tahosta ei ole olemassa, on myös tällainen ‘taho’ silloin vain pelkkää harhaa ja erehdystä.

On avaruudessa älyllistä elämää. Mehän olemme avaruudessa itsekin.

4 tykkäystä

Kysymys kuului::“onko MUUALLA avaruudessa älyllistä elämää?”

A TEAR IN THE SKY - Official Trailer- COMING May 3rd, 2022 - YouTube

Jos ET hypoteesi pätee, niin on ja se on tullut visiitille.

Ainakin nuo ovat pistäneet rahaa likoon. Ja mannekiinina toimii Michio Kaku.

Kristittyinä tietysti uskomme, että avaruudessa on ihmisen lisäksi muutakin älyllistä elämää. Ovat henkivallat, hyvät ja pahat. Mutta näitähän kyseiset kosmologit eivät tietenkään tarkoita.

Itse en ufoihin usko, mutta pidän mahdollisena, että pimeyden henkivallat pystyvät ihmistä harhauttaakseen saamaan aikan ilmiöitä, joita pidetään todisteena muualta avaruudesta tulleiden olentojen olemassaolosta.

Kun ihmiset kuvittelevat näitä olentoja, heillä on selvästi vaikeuksia luoda uskottavia olettamuksia heidän ulkonäöstään. He ovat joko ETn kaltaisia rumiluksia tai ihmisen kaltaisia mutta persoonattoman näköisiä. Ei riitä mielikuvitus parempaan.

3 tykkäystä

UFOjen olemassaolo ei ole uskon asia. Niitä joko on tai ei ole. Uskolla niitä ei saa oleviksi, eikä uskomattomuudella toivottua pois.

Ja mahdollista on, että tuo outo ilmiö on jonkin interdimensionaalisen tahon aiheuttama. Henkivalta tai jokin muu.

Suokaasu, Venus, sääpallo, lintu… yms selitykset eivät enää istu siihen, että kohteet liikkuvat vastatuuleen suurella nopeudella.

Ufoilla on vahva yhteys kaikenlaiseen rajatietotouhuiluun. Rajatiedon eri alueet muodostavat jonkinlaisen vyyhdin. Kun ihminen lähtee yhteen juttuun mukaan, hän kiinnostuu pian muustakin.

Esim. Tapani Kuningas kiinnostui ufoista ja perusti lehden Ufoaika, jonka nimi muuttui sittemmin Ultraksi ja sisältö keskittyi kaikenlaiseen rajatietoon.

Rauni-Leena Luukanen-Kilde aloitti ensin muusta ja ufot tulivat hänen mielenkiintonsa kohteeksi myöhemmin. Hänellä oli muuten rokotus+mikrosiru-salaliittoteorioitakin.

4 tykkäystä

Olen samaa mieltä. Paljon on myös ollut keksittyjä ufotarinoita, kun kiinnostus oli suurta.

Näinhän on kaikkien asioiden laita. Joko ovat tai eivät ole. Usko ei saa ylipäätään mitään asiaa olemaan tai olemaan olematta. Näinhän on Jumalankin laita. Ne, jotka eivät häneen usko, eivät tee häntä olemattomaksi.

Mutta usko on kannanotto. Jos ufot määritellään ulkoavaruudesta tulleiksi miehitetyiksi aluksiksi, tietooni ei ole tullut niistä mitään sellaista todistetta, joka saisi minut vakuuttumaan. Onneksi ei ole tarviskaan. Normaalielämään niillä ei ole mitään vaikutusta.

Mutta sitä tässä kummastelen, että älykkäät tieteentekijät esittävät mediassa niin epärealistisia näkemyksä, kuin aloitustekstissä siteerasin.

2 tykkäystä

Jumala on iankaikkinen. Se tarkoittaa sitä että Jumala on kaikkea aikaa vastapäätä. Joskus Jumalan todellisuus avautuu ja voimme nähdä asioita toisesta ajasta, mutta ei toiselta Jumalalta. Ufotkin ovat vastakkain Jumalan kanssa.

Omana pohdiskeluna. Luther ei näitä miettinyt.

D

Minä myös luin kaverini kanssa silmät pyöreänä Dänikenin kirjoja 70-luvulla ja uskoin kyllä noihin juttuihin kuin “kirveen silmään”, mutta kun kasteessa saamani usko puhkesi esiin alkoi samassa luottamus hömppään karisemaan. Tämä kaverini ei ole vieläkään päässyt irti noista, vaan esittelee minulle “avaruuden ihmeellisyyksiä” yrittäen horjuttaa kristillistä vakaumustani. Eikä anna periksi vaikka sanon hänen tekevän täysin turhaa työtä minun suhteeni.:blush:

2 tykkäystä

Ei Lutherin aikaan puhuttu ufoista mitään. Ne ovat nykyajan keksintöä. Meillä on paljon kysymyksiä, joita Lutherin aikana ei osattu kysyä. Kaikkeen ei häneltä löydy mielipidettä.

Mutta jos ufoja ei ole olemassakaan, eivät ne ole Jumalaa vastapäätä.

1 tykkäys

Asun n. 20 kmn päässä Ultran keskuksesta ja tunnen Ultraa toimittavan perheen. Koskaan en ole välittänyt mennä heidän tilaisuuksiinsa enkä lukenut julkaisujaan. Pidän rajatietoasioita monessa mielessä vaarallisina.

4 tykkäystä

On näistä kyllä suuntaa-antava viite jo Vanhassa Testamentissa.

Ps. 8:4-10: “Kun minä katselen taivasta, sinun kättesi työtä, kuuta ja tähtiä, jotka olet asettanut paikoilleen — mikä on ihminen! Kuitenkin sinä häntä muistat. Mikä on ihmislapsi! Kuitenkin pidät hänestä huolen. Sinä teit hänestä lähes kaltaisesi olennon, seppelöit hänet kunnialla ja kirkkaudella. Sinä panit hänet hallitsemaan luotujasi, asetit kaiken hänen valtaansa: lampaat ja härät, kaiken karjan, metsän villit eläimet, taivaan linnut ja meren kalat, kaikki vesissä liikkuvat. Herra, meidän Jumalamme, suuri on sinun nimesi kautta koko maailman!”

Ihmisen sanotaan tuossa mm. asetetun hallitsemaan luotuja siis myös kaikkea sitä mitä universumissa on tai mitä sieltä löytyy.

Niin, siis yritin sanoa että ne ovat on ihmistekoisia tunnistamattomia lentäviä esineitä toisesta ajasta, eivätkä todellisuudesta jossa Jumalaa ei ole. Sellaista todellisuutta ei ole. Lutherin aikaankin ihmisillä oli omituisia kokemuksia.

D

Mielestäni Jumala antoi ihmisen hallintaan vain maapallon, ei koko universumia. Emmehän mitenkään pysty hallitsemaan sitä, se ei ole meidän vallassamme. Ne pikku pyrähdykset, joita ihminen laitteillaan pstyy tekemään maapallon ulkopuolelle, eivät todellakaan merkitse “avaruuden valloitusta”, kuten joskus on uhottu. Vain maa on ihmisen reviiri. Ja senkin olemme huonosti hoitaneet.

Tosi, ihmisen lankeemuksen seurauksena, mutta Jumalalla oli ässä hihassa, hänen Poikansa uusi Aadam, myös ihmisen Poika (syntyi neitsyt Mariasta) ja tämän ihmisen alle hän asetti kaiken, pani hänet hallitsemaan kättensä tekoja ja kiistattomasti koko universumia.

1Kor 15:27-28: “Sillä: “kaikki hän on alistanut hänen jalkojensa alle”. Mutta kun hän sanoo: “kaikki on alistettu”, niin ei tietenkään ole alistettu se, joka on alistanut kaiken hänen allensa. Ja kun kaikki on alistettu Pojan valtaan, silloin itse Poikakin alistetaan sen valtaan, joka on alistanut hänen valtaansa kaiken, että Jumala olisi kaikki kaikissa.”

Ja tästä hallinnasta pääsevät osalliseksi myös kaikki ne ihmiset, jotka ovat yhdessä hänen kanssaan nouseet Jumalan vaikuttaman uskon kautta ylös kasteensa haudasta, siitä haudasta, joka liitti heidät Kristuksen kuolemaan.

Tästä asiasta puhuu selkeää kieltään myös Heprealaiskirje.

Lopulta sitten myös Jeesus alistuu Jumalan alle, ei tietenkään essentiansa puolesta sillä onhan hän samaa olemusta Jumalan kanssa, mutta päättäen tehtävänsä, jota varten Isä hänet lähetti ja niin Jumala on sitten kaikki kaikessa.