Onko koronavirusepidemia tosiaan historian käännekohta?

Poliitikotkin puhuvat julkisuudessa ihan eri juttuja, kuin julkisuudessa. Totuutta ei sanota mistään, kun silloin pöyristyttäisiin toimittajien johdolla.

Tuohan on jo kiihottamista kansanryhmää vastaan! Ruotsalaiset valhemediat yllyttävät suomalaisvihaan. Jää paljolti ruotsalaisten itsensä päätettäväksi, pitävätkö he noita otsikoita sellaisina, että alkavat kerätä suomalaisvihaa aina sotilaallisiin hyökkäyksiin ja tuhoamisleirien perustamiseen asti. Uuninluukut jo kolisevat.

3 tykkäystä

Aina vaan menee hullummaksi. Keisarilla ei ole vaatteita ja ruotsalaisten retoriikasta on kadonnut järki, oikeus sekä kohtuus.

1 tykkäys

“”Valitettavasti epidemiatilanne Ruotsissa ei vielä mahdollista sisärajavalvonnasta ja rajanylitysliikenteen rajoituksista luopumista. Haluan korostaa, että tätä linjausta ei tehdä kevyesti, vaan ehdottomasta välttämättömyydestä”, Ohisalo sanoi ja viittasi karttakuvaan, joka hänen mukaansa perustelee hallituksen päätöstä.”

Enpä olisi uskonut, että voin olla joskus samaa mieltä, kun Ohisalo, mutta nyt kyllä oli tuossa hyvin puettu sanoiksi tuo juttu. Ja ruotsalaiset ovat täysiä pellejä, jolleivät tuota saa sinne paksuun kalloonsa.

5 tykkäystä

Epidemia ei ole vielä ohi, vaikka nyt tilanne on täällä rauhallinen. On muistettava, että virus on keskuudessamme edelleen ja sen eskaloitumiseen ei tarvita kuin yksi tartuttaja yksissä isoissa juhlissa”, sanoo Ruotsalainen.

Helsingin Sanomat kertoi toukokuussa, missä tartuntaryppäitä oli esiintynyt. Tartuntoja esiintyi etenkin perhepiirissä, juhlissa ja konserteissa sekä työyhteisöissä. Muun muassa rakennustyöläisten keskuudessa todettiin koronatartuntoja.

3 tykkäystä

4 viestiä siirrettiin ketjuun: Kaikkivaltiaan Jumalan seurakunta (全能神教会)

Oli järkyttävää kuulla, että Kiinassa on joku uusi joukkotartunta tapahtunut (tukkutorilla?), aprikoivat jo uuden aallon lähtevän sieltä liikkeelle.

Monissa kehittyneissä maissa on korona saatu aika hyvin hillittyä (Suomi, Uusi Seelanti, Islanti,) kun taas monissa kolmannen maailman maissa ollaan yhä pahenevassa vaiheessa.

1 tykkäys

Olisivat nyt viisaampia ja nitistäisivät viruksen alkuunsa ja eristäisivät porukan.

1 tykkäys

Ruotsalaisten on näköjään mahdotonta hyväksyä tosiseikkoja:

Löfven: Ruotsin koronastrategia ei ole epäonnistunut

5 tykkäystä

Näh, poliitikot haluavat vain pelastaa kasvonsa. Seuraavia vaaleja ajatellen on vähän vaikea myöntää, että poliittinen valinta on johtanut kammotuksiin.

3 tykkäystä

Mutta onko kansa niin tyhmää, että tuo menee läpi?

En tiedä. En ole erityisemmin kiinnostunut Ruotsin demarien vaalitaktikoinnista.

Uusi aalto voi lähteä ihan kotimaasta, kun ihmiset tuudittautuvat väärään turvallisuuden tunteeseen ja unohtavat suojatoimet.

4 tykkäystä

Onko kesäkuun alun rajoitusten purkamisen tuloksista mitään koottua tietoa? Lisääntyivätkö tartunnat? Nythän on kulunut kai itämisaika kun kesäkuu on puolessa välissä.

Ylen sivuilla on hyvin grafiikkaa asiasta, tartunnat näytteenottopäivän mukaan ja 7 päivän liukuva keskiarvo. Eipä siitä erityistä lisääntymistä näy, mutta väheneminen on kylläkin hieman hidastunut.

3 tykkäystä

Olen itse tehnyt laskelmia viikkotasolla päivittäin, eli tätä päivää ja edellistä kuutta päivää verrataan niitä edelltäneeseen seitsemään päivään. Näin päiväkohtainen vaihtelu testausmäärissä saadaan kontrolloitua ja satunnaisvaihtelukin pienenee.

Siinä näkyy pieni kohouma 28-31.5. Se sopisi kolujen alkamiseen sopivasti.

Jos kesäkuun alun avautuminen (lähinnä ravntolat) vaikuttaisin samalla viiveellä, pitäisi näkyä kohouma tämän päivän tienoilla. Pientä nousua näkyykin, mutta ei hälyyttävää.

Toisaalta tiedot kirjautuvat muutaman päivän viivellä, joten tarkemmin tiedetään tämän viikon lopulla.
Lupaan kertoa sitten miltä näyttää.

Sama kirjautumisen viivästyminen on myös noissa YLE:n tartuntojen määrä-kaavioissa, joten niistäkin viimeiset 3-5 päivän luvut voivat vielä tulevina päivinä nousta.

Summa summarum. Hyvältä näyttää, mutta ei hurrata vielä…

4 tykkäystä

kun toinen (ja kolmas…) aalto tulee on muidenkin maiden lopulta pakko lähteä mukaan Ruotsin malliin. Rahat eivät vain yksinkertaisesti riitä loputtomaan eristymiseen.

Svenssoni on aina vähän fiksumpi.

Turvavälit ja turhien jokkokokoontumisien välttäminen ei maksa mitään. Ja tuskin ravintoloissa tungoksessa riekkumimenkaan pelastaa taloutta. Järkeä on lupa käyttää. Ei ole vain kaksi vaihtoehtoa, kaikki kiinni/ei millään väliä.

9 tykkäystä

On järkyttävää kokea, että vaikka rajoituksia puretaan, ja vaikka monet ovat tätä odottaneet elääkseen vapaammin, niin ei itse moninkertaisena riskiryhmäläisenä voi/uskalla aloittaa vieläkään normaalia asiointia ja liikkumista ihmisten joukossa.

Marin sanoo OK isommille kokoontumisille jne, mutta lääkärini kieltää minulta edelleen kirkkoonkaan menemisen. Harrastuskerhoni ja -seurani aloittavat taas >50 hengen kokoontumisensa, mutta ei suositella minun menevän mukaan sisätiloihoin. Luulen että moni muukin miettii (riskiryhmäläinen tai ei) tätä tilannetta vaikka hallitus avaisikin rajoituksia.

5 tykkäystä

Kyllä on varmasti paljon ihmisiä, riskiryhmää tai ei, jotka eivät vielä uskalla sisätiloissa isompiin kokoontumisiin mennä tai pitemmin tavata. Kiellolle ei enää olisi riittävän painavaa objektiivista syytä, kun tilanne on parantunut, mutta on ihan toinen asia mikä on järkevää.

5 tykkäystä