Valtakunnansyyttäjä vs Päivi Räsänen

Joo, oli minullakin vanhentunutta tietoa asiasta
Päivi Räsäsen kirjoitus: Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi on muuten edelleen luettavissa Lähetyshiippakunnan sivuilla:

https://www.lhpk.fi/mieheksi-ja-naiseksi-han-heidat-loi/

1 tykkäys

Minua kiinnostaa Päivin ja hänen oikeusjuttunsa suhde muihin tahoihin, jotka ovat ilmaisseet vastaavanlaisia kantoja. Kai laki on kaikille sama. Minua ainakaan ei kuitenkaan ole syytetty mistään. Miksi? Koska Päivi on kansanedustaja ja suosittu twiittailija? Entä mitä siitä seuraa koko Suomelle jos Päivi tuomitaan syyllistyneen rikokseen?

Seurakunnissa minua on jo syytetty kannastani. Vastasin syytteeseen kysymällä, saako Raamattua lukea. Toisella kertaa minut laitettiin opetuskieltoon tekosyyperusteena huono pedagogiikka. Valtio tässä nyt rientäisi arvoliberaalien apuun ja kirkolla olisi entistä kovempi paine “siivota” opetuksensa.

Varmaan menisi vähän epäselväksi tällöin tilanne (vrt. koulun Suvivirsi: uskontoa vai kulttuuria): Raamattua saa lukea, mutta ei loukkaamistarkoituksessa. Taisi olla niin, että asiaankuuluvia Raamatunkohtia ei ole meidän luterilaisten kirkkovuoden teksteinä.

Tietenkin asia on laajempi. Onko esim. laillista tulevaisuudessa käyttää käsikirjan esirukouskaavoja avioliiton kohdalla, kun ne rajaavat liiton miehen ja naisen välille? Kirkon linjassa pitäytyminen kenties sortaa myös sitten lain mukaan ihmisiä? Ville Rannan taannoinen pilapiirros nousee mieleen…

Odotan mielenkiinnolla haastaako valtakunnan mielipiteensyyttäjä Jumalan oikeuteen. Kai ainakin Suomen Pipliaseuran.

Mitenkäs me konservatiivisesti avioliittoon suhtautuvat ja homoliittoja vastustavat? Koputetaanko aamuyöllä ovelle ja punavihreä Valpo vie?

5 tykkäystä

Sain vastauksen omaan kysymykseeni. Luin itse tuon tekstin hilpeydellä.

Yksi syytteistä koskee Räsäsen kirjoitusta: “Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi. Homosuhteet haastavat kristillisen ihmiskäsityksen.”

Räsänen on esittänyt tiedotteen mukaan kirjoituksessaan homoseksuaaleja halventavia mielipiteitä ja tietoja, ja väittänyt, että homoseksuaalisuus on tieteellisesti todistettu psykoseksuaalisen kehityksen häiriö. Pohjolan osalta syyte koskee sitä, että hän on julkaissut kirjoituksen Suomen Luther-säätiön ja Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan internet-sivustolla.

Räsänen on julkaissut tiedotteen mukaan Twitter- ja Instagram-tilillään sekä Facebook-sivullaan homoseksuaaleja halventavan mielipiteen, jonka mukaan homoseksuaalisuus on häpeä ja synti.

Räsänen on tiedotteen mukaan “Mitä Jeesus ajatteli homoista?” esittänyt homoseksuaaleja halventavia lausumia Yle Puhe -radiokanavan ohjelmassa. Jakso oli otsikoitu ”Mitä Jeesus ajatteli homoista?”.

Ohjelmassa Räsänen oli tiedotteen mukaan sanonut, että jos homoseksuaalisuus on geneettistä, se on silloin ”geneettinen rappeuma ja sairautta aiheuttava geeniperimä”. Tiedotteessa kerrottaan myös, että ”Räsäsen näkemyksen mukaan homoseksuaalit eivät myöskään ole Jumalan luotuja kuten heteroseksuaalit”.

Syytteen mukaan lausumat loukkaavat homoseksuaalien yhdenvertaisuutta ja ihmisarvoa, joten ne ylittävät sanan- ja uskonnanvapauden rajat ja ne ovat syytteen mukaan homoseksuaaleja halventavia ja syrjiviä.

Valtakunnansyyttäjä katsoo, että Räsäsen lausumat ovat omiaan aiheuttamaan suvaitsemattomuutta, halveksuntaa ja vihaa homoseksuaaleja kohtaan.

1 tykkäys

Syyttäjänlaitoksen asiasta vastaava onko se nyt sitten valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen syyllistyy syyttäjälaitoksen tiedotteessa asiasta kunnianloukkaukseen syytettyä kohtaan.

https://syyttajalaitos.fi/-/paivi-rasaselle-ja-luther-saation-juhana-pohjolalle-syytteet-kiihottamisesta-kansanryhmaa-vastaan
“Räsäsen näkemyksen mukaan homoseksuaalit eivät myöskään ole Jumalan luotuja kuten heteroseksuaalit.”

Räsäsellä ei ole tuollaisia näkemyksiä, eikä hän sellaisia näkemyksiä myöskään ole missään esittänyt. On erittäin voimakkaasti kunniaa loukkaavaa myös lainsäädäntömme mukaisesti, väittää, että näin olisi tapahtunut.

4 tykkäystä

Tämä särähti myös itselläni tosi pahasti korvaan. Onko joku täällä sattunut kuuntelemaan tuon Yle Puheen “Mitä Jeesus ajatteli homoista?” -jakson ja osaisi arvioida, mitä kohtaa tuossa ohjelmassa syyttäjä on tällä mahdollisesti ajatellut?

3 tykkäystä

Asiaa voinee kysyä suoraan valtakunnansyyttäjältä. Yhteistiedot löytyvät Uskonsoturin linkistä.

2 tykkäystä

En ole kuullut ohjelmaa, mutta taidan arvata mitä Päivi sanoi. Jeesushan sanoi, ettei laista häviä ainoakaan piirto (=kirjain). Mooseksen laki kielsi homoseksuaaliset teot ja vaati sellaisiin syyllistyneitä karkoitettaviksi Israelin kansan keskuudesta. UT:n aikaan ei Palestiinassa asuvien juutalaisten parissa ilmeisestikään ollut avointa homoseksuaalisuutta, koska Jeesus ei evankeliumien mukaan ota kantaa asiaaan. Apostoli Paavali sen sijaan eli hellenistisessä maailmassa ja hänen kirjeissään mm Roomalaiskirjeen I:ssä luvussa käsitellään asiaa.

Kaikki merkittävät uskonnot kieltävät homoseksuaaliset teot. Ne olivat rikoksia (rikosnimike homoseksuaalinen haureus) Suomessakin vuoteen 1970 asti. Kansainvälisestä tautiluokituksesta homoseksuaalisuus on poistettu vuonna 1981.

Kyseinnen ohjelma on kuunneltavissa:

Kuuntelen juuri ohjelmaa, ja yritän siitä etsiä kohtaa, jonka perusteella syyttäjälaitos on tekstin kirjoittanut.

Suora lainaus ohjelmasta:
Räsänen kohdassa 41.39 “Jumala ei alunperin luonut ihmistä homoseksuaaliksi. Hän loi heteroseksuaaliksi.Hän loi miehen ja naisen, ja tarkoitti avioliiton näiden kahden välille. Ja selkästi se on Jumalan tahdon vastaista ja syntiä, jos ollaan jossain muussa seksuaalisessa suhteessa.”

Syyttäjälaitoksen väite: “Räsäsen näkemyksen mukaan homoseksuaalit eivät myöskään ole Jumalan luotuja kuten heteroseksuaalit.”

Syyttäjälaitoksen väitelause on siis selkeästi loogisesti virheellinen.

Alunperin Raamatun mukaisesti luotiin Aatami ja Eeva. Minä en ole alunperin luotu, kuten ei kukaan muukaan nyt elävistä ihmisistä. Syntiinlankeamisen jälkeen Aatami ja Eeva myös olivat tietysti jo tilassa, jossa he eivät olleet Jumalan alkuperäisen luomisen mukaisessa tilassa.

10 tykkäystä

Uskoisin ainakin, että Päivi Räsänen on tarkoittanut, luultavasti sanonutkin, että homoseksuaalisuus ei ole Jumalan luomaa, vaan syntiinlankeemuksen seurausta.

1 tykkäys

Tuollaisesta toiminnasta voi tehdä tutkintapyynnön poliisille.

Kunnianloukkaus on yleensä asianomistajarikos, eli syyttäjä ei voi yleensä lähteä ajamaan syytettä, jos rikoksen uhri ei ole tee syyttämispyyntöä. Kuitenkin, jos erittäin tärkeä yleinen etu vaatii syytteen nostamista, valtakunnansyyttäjä voi antaa määräyksen syytteen nostamisesta ilman asianosaisen tekemää syyttämispyyntöäkin, jos rikos on tapahtunut joukkotiedotusvälinettä käyttäen. Tässä tapauksessa vaikuttaisi olevan käytetty joukkotiedotusvälinettä.

Näen tulkinnan, että Aatami olisi ollut homoseksuaali ennen syntiinlankeamista melkoisen ongelmallisena. Itseäänkö hän olisi palavasti rakastanut?

2 tykkäystä

On aivan yleinen kristillinen käsitys, että kaikki inhimilliset ominaisuudet eivät kuulu alkuperäiseen luotuisuuteen, vaan sairaudet, poikkeavuudet ja vammat ovat syntiinlankeemuksen seurausta. Olisi jotenkin julmaa ajatlla, että Jumala loisi tarkoituksella vaikeavammaisia ihmisiä kärsimään tänne. Minusta Päivi olisi voinut selittää tarkemmin, mitä tarkoittaa. Minäkin kuuntelin äsken Stillerin ohjelman. Ohjelmassa käsiteltiin homoaihetta loppujen lopuksi vähän.

2 tykkäystä

Tosiaan on aika selvää, että Räsänen ei ole väittänyt, että heterot ovat Jumalan luomia mutta homot eivät. Mutta mietin tässä sitä, että jos olisi, niin voisiko se mitenkään olla rikos? Kansalaisenhan ei tarvitse uskoa minkäänlaiseen jumalaan ollenkaan, joten voi aivan vapaasti ajatella, että kukaan ei ole Jumalan luoma. Tämä ei ole minkäänlainen loukkaus ketään kohtaan. No entä jos joku sitten uskoisi, että osa ihmisistä on Jumalan luomia mutta osa ei, tai vaikka että eri ihmiset ovat eri jumalien luomia… ei kai siinä syyllistyttäisi mihinkään muuhun kuin omituisen uskonnon keksimiseen? Siis niin kauan kuin ketään ei sillä perusteella kohdella mitenkään huonosti.

4 tykkäystä

Ymmärsinkö oikein, että nyt ei tarvitse enää miettiä lähes raamatullisesti “Onko Päivi todella sanonut”, vaan jutun tosiasiat ovat kasassa ja kiistattomia? Eikä myöskään ole ainakaan pelkästään kyse jutuista, joissa ehkä syyteoikeus on vanhentunut?

Tällöin nimittäin varsinaiseen asiaan saadaan ainakin joku ratkaisu jotenkin ennustettavissa olevassa ajssa; ohivalituksen kautta ehkä jo 1,5 vuoden kuluttua.

Tuon perusteella syyte todennäköisesti hylätään ainakin tältä osin. Saahan sen todeta Raamatun mukaisesti, että Jumala loi ihmisen mieheksi ja naiseksi, mistä seuraa luonnollisesti heteroseksuaalisuuden luominen, kun taas homoseksuaalisuutta Raamattu pitää selvästi syntinä ja vasta luomisen jälkeen syntiinlankeemuksen mukana tulleena ilmiönä. Jos Jumala olisi luonut homoseksuaalisuuden, olisi ihmissuku päättynyt hyvin pian.

2 tykkäystä

300-luvun kirkkohistorian yhteydessä olemme saaneet hämmästellä, kuinka julkinen valta melko lyhyessä ajassa muuttui kristinuskon vastustajasta sen suosijaksi. Näköjään tuo muutos voi tapahtua toiseenkin suuntaan.

2 tykkäystä

Minä nyt en Päiviä ja hänen mielipiteitään missään nimessä diggaa (paitsi että Päivi on kaunis nainen), mutta en en enää ollenkaan tajua tätä häneen kohdistunutta mielestäni suoranaista vainoa! Kun häntä raamatullisista mielipiteistä syytetään, niin eikös pitäisi kieltää koko Raamattu nykylainsäädännön vastaisena vaarallisena viha
julkaisuna?!? Sensuroidaanhan Ruotsissa jo Peppi Pitkätossuakin - ja paljon heppoisemmin perustein…

1 tykkäys