Pastorin oudot opetukset

Jatkoa ketjulle Oletko iloinen evlut. kirkon veronmaksaja?:

Sakarja kertoi, kuinka joutuu vastatusten evankelisluterilaisessa kirkossamme outojen oppien kanssa. Olen itsekin oikeastaan hämmästellyt, miten voikin olla mahdollista sellainen, että pappi saa puhua ja saarnata mitä haluaa.

Koska tiedän piispamme kannan esimerkiksi viimeaikoina puheenaiheena olleeseen avioliittoasiaan, ihmettelen miten sitten hiippakuntamme pastori/t saavat hänen alaisuudessaan kuitenkin julistaa päinvastaista. Ja jos nyt eivät julista suoranaisesti sieltä saarnastuolista mitään, niin sosiaalisesta mediastahan nuo sateenkaarijutut hyökkää suorastaan silmille. Kun he itse jakavat ja fanittavat niitä asioita.

Mitenkä tässä pitäisi menetellä? Laittaako seurakunnan palautelaatikkoon postia asiasta? Vai käydä kirkkoherran juttusilla? Vai kilauttaa piispalle?

3 tykkäystä

Ainakaan täällä pääkaupunkiseudulla ei paljon piispalle kilautus kannata.

2 tykkäystä

On kyllä surkea tilanne, jos kokee, että oman seurakuntansa papille ei kannata puhua. :frowning:

@Elisabet Juttu on todella kinkkinen. Voihan sille piispalle kilauttaa, mutta USKALTAAKO hän puuttua asiaan. Jos hän puuttuu, niin sitten häntä vastaan hyökätään. Hänen täytyisi panna itsensä tosi hankalaan liemeen. Ennenvanhaan piispalla olisi ollut oikeus jämäkästi puuttua asiaan ja pappi olisi saanut miettiä sanojaan uudemman kerran. Ei semmoinen vetele enää nykyaikana, kun meillä on tasa-arvo sitä ja tasa-arvo tätä ja kuka nyt haluaa suvaitsemattoman leiman otsaansa.

Ainakin meillä pastorin virkaanvihkimyksen yhteydessä vannotaan, että vihittävä on valmis antamaan Jumalan armon avulla, vaikka henkensä oikean uskon tähden. Piispalla on valtava vastuu pitää huolta siitä, että Jumalan sanan totuus kuuluu hänen alueellaan. Siksi hänen pitää puolustaa rohkeasti oikeaa opetusta ja käydä Jumalan sanalla kaikkia helvetin joukkoja vastaan ollen lohdutettu sillä, että hän voi tehdä sen hyvällä omallatunnolla, koska Jumala on hänen kanssaan. Hän voisi iloita siitä, että hänet on katsottu arvolliseksi kärsimään Kristuksen tähden (Apt. 5:41). Yksikään, joka ei ota ristiään ja seuraa Vapahtajaa ole hänelle sovelias.

6 tykkäystä

Eilen kuuntelin Ylen radiojumalanpalvelusta. Siinä korvaan särähti, kun pappi korosti saarnassaan, että nämä nyt ovat ihan omia ajatuksiani enkä tässä puhu kirkon nimissä, vaan omia pohdin. (Eivät ne pohdinnat minusta ainakaan ihan hirveästi tuntuneet eroavant kirkon opista kuitenkaan, jos sitten jostain olisi voinut vähän odottaa selvempää ilmaisutapaa.)

Minusta pappi sunnuntain päämessussa saarnatuolissa puhuu aina kirkon äänellä, suorastaan in persona Christi. Saarnatuoli ei ole omien pohdiskelujen ääneenreflektoinnin paikka, vaan nimenomaisesti siellä saarnattu sana on sellaista, minkä pitää olla kirkon nimissä puhuttua.

9 tykkäystä

Uskon, että tämä johtaa vielä selvään fyysiseen vainoon.
Tässä vaiheessa ollaan vielä konsuja, sovinisteja sun muita, sitten lopulta kansanvihollisia. Pedon merkki pitää olla otsassa ja toisessa kädessä. Liekö sitten sateenkaarimerkki?

3 tykkäystä

En tiedä, miksi sen pitäisi olla mun ongelmani, joutuuko piispa tai pastori hankalaan liemeen. Jotenkin tuntuu, että kyllä täytyy olla jonkin ihan virallinen “valitusreitti” tai jonkin sortin laissa määrätyt käytänteet olemassa.

1 tykkäys

@Elisabet Kyllähän oikea valitusreitti ilman muuta on ilmoittaa asiasta piispalle, hänhän on pappien esimies. Tarkoitin vain sitä, että nykyään on niin turhauttavaa ilmoittaa tämmöisiä, koska juuri piispojen pelko ottaa asiaan kantaa tekee sen, että asia ei etene mihinkään. Tulos on plus miinus nolla.

2 tykkäystä

Tämä ilmeisesti tarkoittaa sitä että ko. pastori(t) ovat sateenkaariliittoja puolustamassa sosiaalisessa mediassa.
Nauratti vähän lukea tämä sillä minä tässä taannoin närkästyin siitä kun seurakuntani pappi suhtautui mielestäni sosiaalisen median julkaisussaan vähättelevästi ja yksipuolisesti lgbtq-väkeen.
Kommentoin julkaisua, mielestäni kohtalaisen asiallisesti, ja kas, julkaisu katosi aika pian.
Pappina on varmaan aika monen tulen välissä, kun yhdelle seurakuntalaiselle tekee hyvin, toinen tulee valittamaan.