Perinteet ja kirkolliset toimitukset ovat yleisimmät perustelut kirkkoon kuulumiselle

Kotimaa24 uutisoi marraskuussa 2019 tehdyn kyselytutkimuksen tuloksista. Itsekin osallistuin tähän kyselyyn ja oli mielenkiintoista kuulla tuloksista. Yleisimmät perustelut kirkkoon kuulumiselle olivat kirkolliset toimitukset, kuten kaste, häät tai hautajaiset (81 % vastaajista). Aikaisempaan verrattuna kirkon auttamistyö oli syynä enää alle puolella.

Kyselyn perusteella yli puolet kirkon jäsenistä ei ollut ajatellut kirkosta eroamista. Kaksi kolmasosaa piti kirkon roolia tärkeänä yhteiskunnassa ja yli 40 % piti uskoa ja kuulumista kristittyjen yhteisöön tärkenä syynä jäsenyydelle. Huolestuttavaa oli, että alle 30-vuotiaista lähes 40 % harkitsi kirkosta eroamista ja oli heikosti sitouneita jäsenyyteen.

Samaan aikaa uutisoitiin myös tuoreista jäsentilastoista. Evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuuluu 68,6 prosenttia suomalaisista. Vuodessa laskua on tullut 1,1 %-yksikköä.

Synkältä näyttää ennusteen mukaan. Kirkon tekemän jäsenennusteen mukaan v. 2040 jäseniä olisi enää 48,8 % väestöstä:

1 tykkäys

Tämä ketju suljettiin automaattisesti 90 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.