Pravoslavie.run homoliittouutinen

Onko the Säätiön emerituspiispa päässyt tuohon uutisen kuvaan? :smiley:

trololol, tuo kuva näyttäisi olevan Thor Henrik Within, Lähetyshiippakunnan norjalaisen sisarhiippakunnan piispanvihkimyksestä. Ilmeisesti eivät ole tuolla uutistoimituksessa kauhean tarkkoja kuvien suhteen. Mitähän herra With, joka juuri jyrkästi tuomitsi Norjan kirkon päätöksen ja taisi jopa kyseenalaistaa sen kristillisyyttä jossain määrin ( http://valgmenighet.no/?p=5480 ) mahtaisi ajatella siitä, että hän on nyt edustamassa tuota samaa Norjan kirkkoa uutiskuvassa? :smiley: Joku kielitaitoinen voisi antaa noille vähän korjaavaa palautetta…

( Miten nuo oikein valitsee uutiskuvat? Google-haulla “bishop Norway”?

1 tykkäys

“Norjan Lähetyshiippakunnan sisarjärjestö hyväksyi homoliitot”:smiley:
Venäläisen trollitehtaan tuotoksia?

3 tykkäystä

Nuo tanskalaiset (ja norjalaiset?) myllynkivikaulukset ovat sitten hauskoja!

1 tykkäys

Oli muuten sikäläisen luterilaisen kirkon nimikin väärin, Ruotsin tavoin kirkon nimi on englanniksi “Church of Norway”, ei “Evangelical Lutheran Church of Norway”. Lähimmäs tuota nimeä taitaa mennä “Evangelical Lutheran Free Church of Norway” (Den Evangelisk Lutherske Frikirke), Norjan suurin luterilainen vapaakirkko (yli 20 000 jäsentä). Hyväksyy naispappeuden, mutta käsittääkseni torjuu homoliitot.

1 tykkäys

Elää kaksoiselämää norjalaisena homopiispana? :astonished:

2 tykkäystä

Piti muuten tarkistaa, googlettamalla “bishop Norway” tuo kuva on ensimmäisten joukossa, ekana tulee tuo Thor Henrik With sekä Kenian piispa Obare samasta tilaisuudesta. Jotain kyllä Norjan kirkolla on pr:ssä pielessä, kun pienen pohjois-norjalaisen tunnaripiispan näkyvyys google-hauissa on noin suuri.

(Tai no, kuvahaussa “bishop Finland” heti toisena tulee Risto Soramies…)

1 tykkäys

“Eläkkeellä”. Ensin piispa Matti, sitten Wille. Elämme lopun aikoja.

Kah, huomasin, että ovat nyt vaihtaneet kuvan. Nyt näyttäisi siellä olevan oikeita Norjan kirkon piispoja:

2 tykkäystä

^Kylläpä muuten näyttää masentavan virkamiesmäiseltä verrattuna aiempaan. Papit pliis, käyttäkää viittaa, sutaania, kaftaania, ihan mitä tahansa muuta kuin tummaa pukua.

4 tykkäystä

Näinkin siis on osoitettu luterilaisten separatistien paremmuus :wink:

(Ps: tuossa aiemmassa kuvassa on käsittääkseni norjalaisten lisäksi ainakin yksi suomalainen, pari ruotsalaista, tanskalainen (myllynkivikaulus! <3) ja yksi kenialainen.)