Rukousten takaisin palauttaminen

Rukoilin että jos ihmiset rukoilevat puolestani, niin Jumala palauttaisi takaisin ne rukoukset heille, niin että heille itselleen tulee joku sen tyyppinen mitä minulle rukoilevat sopivasta näkökulmasta. Ja jos joku rukoilee jotain negatiivista, niin on hyvä, että Jumala heittää rukoukset takaisin. Samoin jos joku ajattelee jotain negatiivista, niin voi pyytää, että Jumala palauttaa ne ajatukset ihmisen omalletunnolle uudelleenpohdittavaksi. Aina rukous ei ole hyvää ja Jumalan mielen mukaista. Voi tehdä hyvää semmoinen koulu, että rukoukset palaa takaisin, jos Jumala niin hyväksi näkee.

Palauttaa oma syntisyys takaisin mieleentulevina hyvinä oivalluksina? Semmosen rukouksen voi rukoilla itsensä ja kaikkien puolesta.

Make kielioppi great again

2 tykkäystä

Suositaan kotimaista silti: Palauttaa kielioppi suuri taas.

Haluamatta nyt kovin jyrkästi tuomita ajatusta ilmaisen kuitenkin epämääräisesti kokemani vastenmielisyyden tällaista rukousta kohtaan, jossa nähdäkseni pyritään antamaan Jumalalle ohjeita tai toimintaperiaatteita siitä, kuinka hänen pitäisi käsitellä ihmisten rukouksia.

1 tykkäys

Psalmien kirjassa on sellaisia rukouksia kuin “Riitele, Herra, minun riitaveljiäni vastaan, sodi niitä vastaan, jotka minua vastaan sotivat.” Minusta tuollainen rukous ei ole kuitenkaan kovin kristillinen. Tyydyn rukoilemaan vain, “Pelasta Herra palvelijasi NN.” Se sisältää kaiken, mm NN:n kääntymyksen ja sen, että hän lakkkaa vainoamasta muita. Jos tuo NN on minun vihamieheni, niin tietysti se tuntuu vähän katkeralta, mutta Kristus on käskenyt rukoilla vihamiesten puolesta. Valmiit rukoukset ja tietynlainen rukousetiketti auttavat tässä asiassa.

1 tykkäys

Ei tarvitse ajatella kaikkea Raamatun kautta tai kirkon perinteen kautta. Jos niin olisi, niin aivojen tilalla olisi Raamattu ja/tai traditio.

On ihan hyvä rukouskoulu ihmisille, että rukoukset muiden puolesta singahtavat välillä takaisin. Silloin miettii kaksi kertaa mitä rukoilee. Tee se toiselle, mitä tahdot itsellesi tehtävän sopii myös rukoilemiseen.

Eikös kaikki pyyntörukous ole ohjeiden ja toimintaperiaatteiden antamista Jumalalle?

Pitää kattoa jos TV2 kanavalta tulis jottai kielioppiohjelmaa.

Toki ennaltaehkäisyynkin voi rukouksessa keskittyä, eikä pelkästään jälkiselvittelyyn. Tai miksei molempiin.

On se kristillinen, kun ottaa huomioon, että kristityn ei ole tarkoitus taistella toisia ihmisiä vastaan, vaan kuten p. apostoli kirjoittaa: “Emmehän me taistele ihmisiä vastaan vaan henkivaltoja ja voimia vastaan, tämän pimeyden maailman hallitsijoita ja avaruuden pahoja henkiä vastaan.” (Ef. 6:12)

“Pelasta, Herra palvelijasi nanonano”, on toki aina hyvä ja sovelias rukous.

1 tykkäys

Mä en vain ymmärrä, miksi nimimerkki Aramis kuvittelee muiden rukoilevan hänelle negatiivisia asioita. Sellainen olisi todella epäkristillistä. Jos rukoilee toisen puolesta, niin rukoilee hänelle hyviä asioita.

3 tykkäystä

Joskus nekin jotka eivät usko Herraamme rukoilevat puolestamme. Ja sellaiset pyyntörukoukset voivat olla epäkristillisiäkin. Eivätkä kaikki kristittyjen rukoukset ole oikeamielisiä. Jeesus kuoli epäkristillisen sydämemme tähden ristillä. Pyhä Henki on silti meidän hyvyytemme.

Uskon, että Jumala jättää sellaiset rukoukset huomiotta. Vaikka joku toivoisi sinulle pahaa, et silti saa toivoa hänelle pahaa, tai jos lankeat siihen kiusaukseen, sinun tulee rukoilla sellaista anteeksi. Kristittynä oleminen on joskus vaikeaa.

4 tykkäystä

Jumalalla on suuremmat ja paremmat suunnitelmat kuin tuollainen simppeli rukousten palauttamisoperaatio. Toki sitäkin hän voi tehdä rakkaudesta käsin.

Oletteko viime aikoina, tämän vuodenkin puolella, kokeneet rukousvastauksia?

Tämä kuulostaa vähän joltain noituudelta. Tai leikitään, että perheessä olisi pojat, Ville ja Kalle. Jonain päivänä Ville kiusaisi Kallea niin, että Kalle saisi itkupotkuraivarin ja sanoisi, että “kunpa Ville kuolisi”. Vanhemmat kuulevat tämän, ja tuon periaatteen mukaisesti likvidoivat Kallen jotenkin.

Voisi olla hieman fanaattisesti sovellettu.

Onko ajatus, että Jumala toimisi samalla tavalla? Vai onko ajatus vain, kuten amerikkalaisissa filmeissä, että kun pahis käyttää taikavoimaansa aiheuttaakseen ikäviä asioita sankarille (eli “rukoilee”), niin hän kokee jotain kauhua tai pelkoa, mutta ei sen kummempaa? Sumthin’ wrong with my magic!

Tämä vanhan mallinen pöytäkone on fyysisellä kaapelilla kiinni keskittimessä. Laitan vaikka jotain tosi isoja tiedostoja latautumaan, ehkä jopa torrentin (mutta laillisen, ehdottomasti). Jos sitten yllättäen kiskaisen kaapelin irti tukiaseman takaa, niin valtava määrä bittejä (miljoonia sekunnissa) roiskuu pitkin hyllyä ja pöydän taakse lattialle. Koska olen äärimmäisen laiska siivoamaan, on päivä varmasti pilalla.

why-does-my-catt-chew-electrical-cords-465300336

Kuvituskuva: USB-kaapeliin jääneitä bittejä on varissut lattialle

Rukoukset ovat yhtä paljon ja samalla tavalla esineitä, jotka joku voi heittää takaisin.

Jollain tavalla tuosta tulee myös mieleen joku Walt Disneyn tulkinta taikalampun hengestä. Speksaat toivomuksen väärin, niin tapahtuu ikäviä juttuja. Vähän kuin nuoriso, joka rukoilee puolisoa, mutta sadan kohdan listan kanssa, jossa on kaikki hiusten väristä, hymykuopista, pisamista ja sisarusten ja serkkujen määrästä alkaen. Bedazzled on kiva elokuva samasta teemasta.

Sen sijaan, että lapsi teloitetaan, on paljon hyödyllisempää yrittää päästä selville kyseisen toivomuksen sisällöstä. Tai yksinkertaisesti tulkita se oikein. Se auttaa lasta kestämään tunteensa, jolloin toiveet ovat seuraavalla kerralla hieman maltillisempia. En usko, että Jumala on mikään lampun henki. Tai että rukoukset ovat loitsuja tai taikavoimaa, joita voi kohdistaa, heittää tai heijastaa ja joiden vaarallinen sisältö on pakko kohdistaa johonkin.

Tai vielä viimeinen metafyysinen moka: Että pahuus on jotain energiaa, jota ihminen voi generoida ja jonka yrittää Jumalan kautta suunnata johonkin. Joka Jumalan on sitten palautettava, koska ihmisen generoima pahuus ylittää Jumalan kyvyt neutraloida se.

Itse en lähtökohtaisesti ymmärrä aloituksen perusajatusta. Olen ymmärtänyt, että kristityn tulee rukoilla “tapahtukoon sinun tahtosi”. Tarvitaanko edes muuta rukousta? Asioiden puolesta voi rukoilla, mutta vain niin että ne ovat Jumalan tahdon mukaisia. Omien intressien puolesta rukoilemista en lähtökohtaisesti kovin ylevänä pidä. Olenko hakoteillä?