Usko, subjektiiviset, epätavalliset kokemukset ja havaittu todellisuus

Yleensä arkipäiväinen ihmiselämä vaikuttaa hyvin suoraviivaiselta ja kaikki todistamaton ja epätavallinen nähdään jopa naurettavana. Tai ainakin julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneitä tarinoita mitätöidään ja selitetään täydellisiksi väärintulkinnoiksi.

Tämä pätee varmasti kristinuskossa moneenkin tarinaan, joista vuosikymmenten takaa tulee mieleen katolisten pappien ja muiden todistajien läsnäollessa tehty manaus, joka oli Manaaja- elokuvankin innoittaja.

Mutta nyt on lehdistössä esitetty USA:n lentäjien laitteistojen kuvaamia videoita omituisista esineistä ja vaikka näistä videoista ei mitenkään katsojalle aukea ko ‘lentolaitteiden’ epätavanomaisuus, asettavat lentäjien kertomukset kuitenkin enemmän painoa asialle.

Kuitenkin, kaikesta huolimatta, osa poliitikoista toteaa lakonisesti, että olisi sitä tärkeämpääkin rahareikää kuin ufojen tutkimus.

Monissa tarinoissa voi olla mukana hieman totuuden siementä, vaikka ilmiöiden vaikea todistettavuus tekee ne helposti kuitettaviksi huuhaana. Asiaa ei yhtään auta se, että silkkaa huuhaatakin on paljon liikkeellä.

Ovatko nämä lehtiväitteet ja videot herättäneet palstalaisissa mitään mielenkiintoa? Tai jos ei mielenkiintoa, niin jonkinlaista analyysiä siitä, mistä on kysymys?

Jos nämä ufo- havainnot ovat silkkaa valhetta, niin mikä voisi olla USA:n motiivi niiden esittämiseen?

UFO- havainnothan voivat liittyä myös kristinuskoon. Monasti on tullut vastaan väite, että kyseessä eivät ole avaruusolennot, vaan niiksi tekeytyvät henkiolennot.

Pitävätkö klassisen kristinuskon kannattajat tuollaista täytenä huuhaana, vai voisiko noissa henkivaltateorioissa olla jotakin perää?

UFO = Unidentified Flying Object, eli tunnistamaton lentävä esine. On mielestäni aivan luonnollista, että valtio haluaa olla selvillä ilmatilassaan tapahtuvasta liikenteestä. Se, että tehdään UFO-havainto, ei vielä tarkoita, että kyseessä olisi avaruuden muukalaiset tai että niitä ensisijaisesti epäiltäisiin ilmiön syyksi.

2 tykkäystä

Itse en usko ollenkaan ufohavaintojen olevan merkkejä vieraista ulkoavaruuden sivilisaatioista, vaan enemmänkin vieraiden henkivaltojen ja joko niiden tai muiden syiden aiheuttamien harhojen tuotoksia siltä osin kuin näihin ei löydy luonnollista selitystä. Suurimmalle osalle, joidenkin mukaan yli 90 % taitaa löytyä. Ulkoavaruudellisten ilmiöiden tutkiminen kuvatulla tavalla olettaen niiden olevan vieraiden planeettojen ja aurinkokuntien elämää ei liene kovin hyvä ajatus johtuen niiden todennäköisistä aiheuttajista.

1 tykkäys

Tässä on kyllä mielenkiintoinen havainto. Jokin lentävä laite on mitä ilmeisimmin tallentunut hävittäjän havaintovälineisiin. Itse asiassa se, että nuo havaintolaitteet ja niiden toiminta on tavalliselle kansalle tuntemattomia, tekee julkaistuista videoista hieman pliisuja. Kohde pysyy ainakin toisessa videossa koko ajan ‘haarukassa’, eikä siinä näy mitään olennaisia yksityiskohtia.

Erityisen kiinnostavia ovat mielestäni tiedeyhteisön reaktiot näihin julkituloihin. EIkä se näytä kovin lämmenneenkään, mikä tietenkin oli täysin odotettua. Lueskelin googlaamaani lehtilähdettä, jossa tiedemies sanoi jokseenkin suoraan, että jos ei alieneita tuoda samaan ruokapöytään hänen kanssaan, hän ei niihin usko. Toisaalta silloinkin hän voisi väittää, että biologit ovat luoneet salaa uuden lajin, ellei alienlaji olisi todella eksoottinen.

Mutta joka tapauksessa hän ei usko, ellei itse näe: Kuulostaako tutulta? :wink:

Lehtijuttujen yhteydessä tuli ilmi ilmiöön törmänneen lentäjän kanta: hän kysyi, onko meillä varaa olla tutkimatta tämä ilmiö, koska hänen havaintonsa oli ilmeisen vakuuttava. Vakuutti ainakin hänet itsensä.

Kerran eräs sähkötapaturmaan joutunut tuntemani henkilö joutui teho-osastolle elvytettäväksi. Hän toipui ilmeisesti aivan täysin jonkin aikaa kestäneestä sydänpysähdyksestä.

Mielenkiintoista oli hänen kertomuksensa elvytyksen aikaisista kokomuksista, jossa hän joutui paikkaan, joka hänen mukaansa oli yhtä todellinen kuin meidän oma todellisuutemme. Paikassa oli hänen kuolleita sukulaisiaan.

Tarinansa hän kertoi vastaavalla tavalla paikallislehden artikkelissa.

Melkoinen tarina. Mutta kuinka saada muut siitä vakuuttuneiksi? Se on jo erittäin hyvä kysymys.

2 tykkäystä

En kyllä nyt usko mihinkään henkivalta- tai alienjuttuihin tässä. Usassa valvotaan ilmatilaa erittäin tarkkaan. Seattlessa syksyllä tapasin ilmatilan valvonnasta vastuussa olevan miehen, joka näytti vähän järjestelmiä, ja kertoi taustoja. Aikaisemmin ilmavalvonta valtion rajoilla oli hyvin tarkkaa, mutta 9/11 jälkeen on koko Yhdysvaltojen ilmatila puolustusvoimien tarkassa valvonnassa. Kaikkien liikennelentokoneiden, siviilikoneiden tai mitä siellä onkaan on reagoitava tähän valvontaan, ja otettava vastattava yhteydenottopyyntöön välittömästi. Jos jotakin lentävää kohdetta ei tunnisteta, se on UFO.

Omalla asuinalueellamme on jopa dronen lennättäminen kielletty, koska sekä Valkoinen Talo että Pentagon ovat lentomatkan päässä. Kun koulun pihassa ammutaan kevyellä ammuksella ladattuja lasten itse rakentamia raketteja, tämä pitää ilmoittaa viranomaisille etukäteen, koska koulukin sijaitsee Valkoisen Talon suoja-alueella.

Tämä voi tuntua hysteeriseltä, mutta ei siinä silti mitään tämän maailman ulkopuolista ole.

3 tykkäystä

Veikkaisin, ettei mikään ihmisen rakentama drone tms pysty tekemään lentoliikkeitä, joita voisi ammattilentäjä kuvata fysiikan lakien vastaisiksi. Nämä kyseiset havainnot tehtiin käsittääkseni merialuiden yläpuolella - en tiedä miten lähellä Yhdysvaltain rannikkoa.

Näköharhat ynnä muutkin lienee tässä tapauksessa suljettu pois, koska havainnon on tehnyt useampi lentäjä ja havainto on vieläpä tallentunut hävittäjän visuaalisiin seurantalaitteisiin.

Yksityiset yritykset voivat kehitellä kaikenlaisia droneja, mutta miten kalliiksi mahtaisikaan tulla sellaisen valmistus, joka päihittäisi palveluskäytössä olevat hävittäjäkoneet? Lisäksi lentäjä mainitsee, että ko droneja oli kokonainen ‘laivasto’.

Kyllä tämä havainto on erittäin kummallinen. Voisihan Yhdysvaltain sotavoimilla tietysti olla motiivi sepittää tällainen tarina. Ehkäpä he tietävät, että Putin on hulluna UFO:ihin ja alkaa tyhmänä syytämään rahaa Venäjän omaan UFO- ohjelmaan.

Mutta jos ulkoavaruuden olentoja todellakin vierailisi maapallolla, miksi kummassa he eivät tekisi sitä täysin julkisesti leikkimättä kuurupiiloa ihmisten kanssa. UFO- hörhöjen mielestähän humanoidit eivät pidä ihmiskuntaa henkisesti valmiina moiseen kohtaamiseen, mutta tuollaiset ajatuskehitelmät muistuttavat heikohkoa uskonnollista ajatusmaailmaa ennemminkin kuin mitään järkevää ajattelua.

1 tykkäys

Osa havaituista tuntemattomista esineistä Yhdysvalloissa voisi olla sikäläisen armeijan salassa kehittämiä härveleitä. Armeija on varmaan hyvillään, että ihmiset luulevat sellaisiakin ufoiksi. Pysyvät salaiset hankkeet paremmin salassa.

Pakko linkittää tähän Markus Kajon hauska juttu, jossa hän lukee avaruusolennon päiväkirjaa. Päiväkirjan kirjoittaja ihmettelee suuresti päällikkönsä Tinnituksen määräämiä omituisia tehtäviä, joita avaruuden muukalaiset joutuvat Maapallolla suorittamaan.

2 tykkäystä

Armeijahan teki havaintoja näistä tunnistamattomista esineistä ja käynnisti miljoonia maksaneen tutkimuksen. Kai tuo tutkimus olisi kulissien takana torpattu heti alkuunsa tällaisessa tapauksessa?

En ole ufo-hörhö, mutta miten arvelisit itse toimivasi, jos olisit menossa tutkimaan uutta outoa planeettaa ja sen sivilisaatiota. Sanoisitko vastaantulijoille, että "terve, olen LC Maasta?"
Toki vastassa on myös oletettavasti jonkinlainen kielimuuri… :slight_smile:

Mutta oikeastaan varsinkin jos ulkonäkösi suuresti poikkeaisi kantaväestöstä, kuinka avoimesti liikkuisit heidän ostareillaan?

Luultavimmin parkkeeraisin alukseni Washington DC:n päälle ihan siten, että se satojen hehtaarien kokoinen möltti olisi kaikkien näkösällä. Ja sitten pääase vaan lämpiämään.

Kysymykseesi on oikeasti vaikea vastata. On vaikea arvioida tällaisella subHawking ihmisälyllä, miten tähtienväliseen matkustukseen kykenevä olento toimisi.

Jos ihmisillä olisi käytössään tuollainen tekniikka, olisi ihmisaivotkin jo rakennettu ihan uuteen uskoon, jolloin kielien oppiminen ynnä muu peruskommunikointi olisi lastenleikkiä.

Toisaalta sitten ajatusmaailma voisi olla jo niin erilainen, että nykyihminen olisi tällaiselle olennolle täysin mielenkiinnoton yhteydenottokohde.

Tuolla oikeastaan vastaatkin siihen, mitä nuo olennot olisivat.

Jumalaa lähellä oleva ihminen näkee muurahaisenkin äärimmäisen kiinnostavana ja monimutkaisena ihmettelyn kohteena. Eikä minä olenkin kehittynyt jo yli-ihminen asteelle harhaisuutta silloin ole.

Ihan hyvä pointti. Tosin ihmistä huomattavasti älykkäämpi olento selvittelisi muurahaisenkin salaisuudet hyvin nopeasti, vaikka ihmiselle tässä tehtävässä on ollut haasteita.

Mielenkiintoa voisi löytyä, jos maapallo olisi ensimmäinen ulkopuolinen tutkimuskode, mutta jos elämää ylläpitäviä planeettoja olisi koluttu jo pitkään, niin kyllä se mielenkiinto on varmaankin sitten sellaisella asteella millä roskakuskin mielenkiinto on työtään kohtaan 35 vuoden duuniputken jälkeen.

Fysiikan, kemian ja muiden luonnontieteiden tutkimusta ei tarvinne jatkaa ikuisesti, koska hyvin todennäköisesti erilaisia ilmiöitä ja luonnonvoimia on äärellinen määrä. Kun kaikki niihin liittyvä on selvitetty, niin sen jälkeen sitä äärimmäistä älykkyyttä pitää käyttää sen pohtimiseen, mitä mielekästä maailmankaikkeudessa voi tehdä joutumatta täysin tylsistyneeksi ja toistamaan samoja kaavoja.

Jos minä olisin tuollaisessa asemassa, alkaisin varmaankin tutkimaan, onko mahdollista palauttaa jo kadonnutta informaatiota. Voi olla, että avaruusmatkailu pelkän paikasta toiseen siirtymisen ja uuden näkemisen vuoksi ei olisi kovin kiinnostavaa.

Kaikkialla törmätään hyvin nopeasti noissa äärettömyyksiin.

Tuon hahmottaa lähtien vaikkapa monen kappaleen ongelmasta. Kolmen kappaleen ongelma on klassisessa mekaniikassa ratkeamaton. Hyvin nopeasti monella kappaleella jotka ovat vuorovaikutusessa mennään ongelmiin, jotka eivät ratkea numeerisestikkaan mitenkään järkevästi, koska tarkkuus ei riitä.

Elämä ei ole redustoitavissa epäkiinnostavaksi koskaan. Muutoin kuin objektiivisessa ajattelussa, jossa elämä ei koskaan olekaan elämää vaan elävänä kuolleena laahautumista paikasta toiseen.

Tuo ylläoleva siis lähtien kristinuskon perspektiivistä. Toki voi uskoa muutoinkin, mutta tällöin pitää vähintäänkin tunnistaa se tosiasia, että tieteen popularisoinnissa on ainakin minun koko elinaikani vakuutettu virheellisesti elämän ja luonnon olevan sillä tavalla selitettävissä olevaa, jota se ei hyvin selkeästi muutoin ihmiselle ole, kuin scifi kirjoittajien mielikuvituksessa.

Niin oliko sinulla jotain linkkiä tähän?

“The program collected video and audio recordings of reported U.F.O. incidents, including footage from a Navy F/A-18 Super Hornet showing an aircraft surrounded by some kind of glowing aura traveling at high speed and rotating as it moves. The Navy pilots can be heard trying to understand what they are seeing. “There’s a whole fleet of them,” one exclaims. Defense officials declined to release the location and date of the incident.”

Tässä taitaa olla koko juttu. Lukemista siinä kyllä riittää. Videoita julkaistiin kaksi, mutten ole ihan varma, että olivatko ne juuri tässä artikkelissa molemmat.

Ihan vain välikevennyksenä: tuttu Navy amiraali vetää tällä hetkellä tutkimusryhmää, joka yrittää selvittää tällä hetkellä ongelmia kaasunjakelussa lentäjien kypäriin juuri noissa hävittäjissä :slight_smile:

2 tykkäystä

Matemaatikko toteaisi, että ongelma on siis käsitelty kun se on todistttu ratkeamattomaksi.

Painovoima kuitenkin vaikuttaa kolmessakin kappaleessa nykytiedon mukaan odotetusti.

2 tykkäystä

Pitäisikö olla väliviivalla? Vrt. Matti-piispa. Paitsi jos jälkimmäinen on sukunimi niin sitten Navy Amiraali. (Ainakin Majuri-sukunimeä löytyy Suomessa joten on se noinkin ihan mahdollinen.)

Ehkäpä näin…?