Uskon todistajia

Krakovassa on kuollut 96-vuotiaana karmelittasisar Anna Magdalena Schwarzová (1921-2017). Hän oli kotoisin Prahasta ja oli juutalaisuudesta katolisuuteen kääntyneiden vanhempien lapsi, joka menetti suuren osan sukuaan holokaustissa ja oli itsekin natsien vankina Terezinissä. Vuonna 1948 hän meni noviisiksi karmeliittaluostariin, mutta kommunistihallinto pakotti hänet sieltä pois. Hän eli aktiivisena katolilaisena ja toimi samalla kommunistihallintoa vastaan, kunnes sai 1953 tuomion hallituksen vastaisesta vehkeilystä. Kahdeksan vuotta myöhemmin hän vapautui toimien yövahtina syrjäisellä paikkakunnalla, mistä pääsi myöhemmin muuttamaan Prahaan, jossa toimi kääntäjänä (ja käänsi salaa katolista kirjallisuutta). Jäätyään eläkkeelle ja menetettyään äitinsä 1976 hän pyrki uudestaan luostariin, mutta se ei ollut Tsekkoslovakiassa mahdollista. Vuonna 1980 hän antoi ikuiset lupaukset Krakovassa, mutta saattoi asettua pysyvästi luostariin vasta viisi vuotta myöhemmin pitkän paperisodan ja Tsekkoslovakian kansalaisuudesta luopumisen jälkeen. Vuonna 2011 hän sai Tsekin tasavallan korkean kunniamerkin taistelustaan demokratian, ihmisoikeuksien ja ihmisyyden puolesta.

Vaikuttava elämäntarina, siksi tahdoin jakaa teillekin.

Puolankielinen lähde

2 tykkäystä

Sain eilen päätökseen Laurent Binetin kirjan SS-kenraali Heydrichin murhasta.
Kirja kertoo myös tsekeistä ja slovakeista kansana.
Minulle tulee kuva maasta, jossa ei ole minkäänlaista henkistä tai hengellistä ryhdikkyyttä, ei vuonna 1918, ei 1938 eikä 1948.
Sijainti on ollut mahdottoman hyvä, Aina on tullut joku, joka on tullut takaapäin ja nostanut kainaloista suksille.
Pistin eilen illalla kiittimet ristiin ja iloitsin siitä, että saimme 700 vuotta kuulua Ruotsiin. Perusta kun on kunnossa ja katto niin rakennus kestää.

Ketju suljettiin automaattisesti 13 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.