Uskonnon ja elämänkatsomustiedon opetus

Tämän päivän Kyrkpressen kertoo, että Ahvenanmaalla yhdistetään uskonto ja elämänkatsomustieto yhdeksi oppiaineeksi. Tähän asti Ahvenanmaalla on opetettu uskontoa luterilaisen opetuksen mukaan ja sille vaihtoehtona et-opetus. Muiden uskonto- tai kirkkokuntien omaa opetusta ei Ahvenanmaan kouluissa ole ollut tähänkään asti.

Keskustelua aiheesta on toki käyty Suomessa muuallakin, mutta Ahvenanmaan ratkaisu saattaa kiihdyttää keskustelua ja vaatimuksia muuallakin Suomessa. Helsingissähän jossain koulussa jo opetetaan katsomusaineita käytännössä yhdessä, vaikka virallisesti aineita ei ole yhdistetty, niitä vain opetetaan yhtä aikaa samassa luokassa.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://yle.fi/uutiset/3-10357647&ved=2ahUKEwiCr5qpuJfvAhUki8MKHfDRClcQFjAAegQIARAC&usg=AOvVaw2j_HwyaqLdCl3aRv1-B6HT

(Muistelen, että tästä aiheesta on keskusteltu mutta en haulla löytänyt, missä ketjussa. Ja nuo linkit saa kai nätimminkin, mutta kännykällä en löydä sitäkään.)

Ahvenanmaalla laki on tosiaan ollut sellainen, että siellä olisi periaatteessa ollut mahdollista myös jossain kunnassa vaihtaa evlut-uskonto kokonaan muuhun uskonnonopetukseen, jos oppilaiden määräsuhteet muuttuisivat.

Kaikkien yhdistäminen yhteen luokkaan on ehkä sivistävää enemmistölle, mutta vähemmistöjä se ei tosi asiassa ota ollenkaan huomioon.

1 tykkäys

Kiitos linkistä. Kyllähän tuolla ennakkotapauksen luonne on ja siihen tulevat vetoamaan ne, jotka haluavat ajaa samaa muutosta myös muualle Suomeen.

Tämä ketju suljettiin automaattisesti 90 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.