Uskonto, katsomus ja kasvatus -aikakauskirja

Uskonnon, katsomuksen ja kasvatuksen tutkimusseuran uusi tieteellinen aikakauskirja ilmestyy 11.6.2021

Julkaisu on vapaasti luettavissa myös verkossa 21.6. lähtien seuran kotisivuilla (ukkt.fi) ja journal.fi -alustalla.

Aikakauskirjan ensimmäisen numeron vertaisarvioidut tieteelliset artikkelit käsittelevät kristillistä kasvatusta erityisesti kasteen näkökulmassa. Kirjoittajina ovat Hanna Salomäki , Eriikka Jankko , Maarit Hytönen ja Vesa Nuorva . Jatkossa Uskonto, katsomus ja kasvatus ilmestyy kahdesti vuodessa.

Lisätietoja: Päätoimittaja Kati Tervo-Niemelä (kati.tervo-niemela@uef.fi) ja seuran puheenjohtaja Pekka Launonen (pekkalaun@gmail.com).

Saapa nähdä, millainen kirja sieltä on tulossa. Odotan mielenkiinnolla.

https://www.ukkt.fi/

Kasvatukseen liittyviä aikakauskirjoja Suomessa on jo niin monta, että voi olla vaikea saada uudelle erikoistuneelle kaksi kertaa vuodessa ilmestyvälle aikakauskirjalle laajaa tarjontaa artikkeleista. Mutta jään seuraamaan, mitä tuosta projektista tulee. Toinen tuore tulokas journalien joukossa on vapaakristillisen teologian aikakauslehti Berea.

Vieläkö sellainen lehti ilmestyy kuin Kristillinen kasvatus? TAisi olla jonkin kirkollisen instanssin julkaisu.

Loppui vuonna 2012 noin 80 vuotisen historian jälkeen. Lehti oli eräänlainen uskonnonopettajien ja kirkon yhteinen lehti. Ihan historiansa alkuvaiheet se oli kai Gummeruksen julkaisema yksityinen lehti, sitten julkaisijaksi tuli uskonnonopettajaliitto. Jossain vaiheessa lehti löysi pitkäaikaisen kodin evankelisluterilaisen kirkon Kristillisen Kasvatuksen Keskuksesta. Lehden loppuvaiheet julkaisua hoiti Kirkkohallitus. Kristillinen kasvatus taisi olla vuosikymmenien ajan Uskonnonopettajaliiton jäsenlehti. Lehti oli eräänlainen kirkon ja uskonnonopettajien välinen kanava. En tiedä, miten kirkko nykyään viestii uskonnonopettajien suuntaan.

Tämä ketju suljettiin automaattisesti 90 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.