Verkkolehti Kirkonkellari sulkee toimintansa

Kirkonkellari verkkolehden päätoimittaja kirjoittaa blogissaan:

Kirkonkellari-lehti aloitti toimintansa 2012 vappuna. Sitä tehtiin innolla, kirjoittamisen intohimolla, tiedolla ja taidolla. Myös kaikella sillä ilolla, mihin uuden kokeileminen ja uteliaisuus vain meitä tekijöitä vei. Tekijöitä on ollut hurjan suuri joukko, joille Mikko Sulanderin tekninen velhous, oma päätoimittajan työni ja ison toimitusjoukon ideat ovat antaneet kirjoitusalustan. Samuli Suonpää tuli loppuvaiheessa toiseksi päätoimittajaksi. Tekijöitä ovat lopulta olleet kaikki kirjoittajat, lukijat ja kommentoijat.
Oman työttömyyskauteni aikana tein lehteä osa-aikaisesti, mutta varsinaista palkkatyötä siitä ei minulle syntynyt, sillä vaikka digijulkaiseminen ei vaadi merkittävää pääomaa, niin ansaintalogiikan kehittäminen ei ole helppoa. Lukuisia suunnitelmiakin oli ja on edelleen, mutta lopulta muutaman toimintaa ja tekstejä pursuvan vuoden jälkeen nyt on ollut hiljaisempaa. Myös verkkojulkaisu tarvitsee ohjausta ja päätoimittamista ollakseen tasokas.
Samulin ja Mikko kanssa olemme päätyneet sulkemaan Kirkonkellarin ainakin joksikin ajaksi. Tällä hetkellä emme ole ehtineet panostamaan lehden tekemiseen. Lehti ei myöskään ole pariin vuoteen enää kerännyt varoja edes satunnaisiin kuluihin.

http://kirkonkellari.fi/

Asiasta kirjoitti aiemmin Kotimaa24
https://www.kotimaa24.fi/artikkeli/verkkolehti-kirkonkellari-lopettaa-toimintansa/

En lukenut Kirkonkellaria koskaan. Sain sen alkuvaiheilla siitä sen kuvan, että se on pienen, itseensä käpertyneen piirin puuhasteluprojekti, jolta ei kannata odottaa mitään suurta. En tiedä, mistä tämä tunnekokemus syntyi.

Kirkonkellarissa oli pari mielenkiintoista juttusarjaa Lähetyshiippakunnasta ja evankelisuudesta, jotka tuli luettua, muuten lukeminen on ollut hyvin satunnaista, tosin niin on ollut heidän juttujensa julkaisutahtikin. Markus J. Borgin hehkutus kiinnitti huomiota. Eniten jään kaipaamaan tätä uutisseurantaa, jossa on listattu kirkkoon ja uskoon liittyviä uutisia muissa medioissa (tarkoittaa lähinnä siis maallista mediaa): http://kirkonkellari.fi/uutissivu/ Mahtaako vastaavaa palvelua olla muualla?

Tosin Kirkonkellarissa oli myös Pekka Yrjänä Hiltusen vähemmän entusiastinen juttu Borgista.
http://kirkonkellari.fi/marcus-j-borg-ja-kristinuskon-sydan-muutamia-syita-vahaisempaan-innostukseen/

Tuomasmessuyhteisössä Borgia nostettiin näköjään esiin alkuvuodesta, Tuomasmessu 1/2017 omisti muutaman jutun Borgin kirjalle, jonka pohjalta järjestettiin (ainakin kyseisessä julkaisussa olleen mainoksen mukaan) keväällä myös luento/keskustelusarja Agricolan kirkon kahvilassa (esiintymässä esim. Wille Riekkinen, Kari Kuula ja Pauliina Kainulainen).

Mikähän muuten oli kirkonkellari-ihmisten yhteys tuomasmessulaisiin, vai oliko sitä? (Jossain Mikko Malkavaaran liturgista uudistusta käsitelleessä kirkonkellarijutussa viitattiin Tuomasmesuun toteamalla että “nykyään myös vanheneva väki tarvitsee vauhdikasta musiikkia ja elämyksellisyyttä”.)

Vaikka en tiedä tuosta Borgista mitään, PYH kirjoittaa loistavasti. Ei se yllätä tietenkään.

12 viestiä siirrettiin uuteen ketjuun: Naispappeuden torjumisen yksityiskohtien logiikka

Ketju suljettiin automaattisesti 13 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.