Oulun evl.fin piispan vaali

No sieltä pohjoisesta eli Karungista on kotoisin.
Toivotaan, että on hyvä piispa! Ainakin tosiaan maltillinen, eikä kovin uudistusintoinen.

Otsikko on tosi. Iahn yhtä tosi olisi ollut, että uusi piispa ei ole murhaaja. Melkoista homovouhotusta osoittaa otsikointi.

1 tykkäys

Tässä yksi yhtä tosi potentiaalinen otsikko. Saa käyttää muokattunakin!

Kuopiolle valittiin kaupunginjohtaja, jonka mielestä järjestyssääntöjä on noudatettava

1 tykkäys

Yleisön pyynnöstä huolimatta: eropalautteissa yksi (1) maininta piispan valinnasta, tilastoissa ei suhteellista nousua nuoremmissa ikäluokissa eikä naisissa. Kuitenkin ehkä pientä piristymistä. Johtopäätös: jäsenistöä ei kinosta, mutta kun nyt sattui olemaan kirkko otsikossa niin jokuselle tuli mieleen että olikin tarkoitus erota siitä.

1 tykkäys

by Jukka Keskisalo, Oulun hpk piispa

Silloin tällöin kuulen – enkä nyt välttämättä ihan harvoinkaan – jumalanpalvelussaarnoja, joissa teologisesti arvioiden opetetaan, että ”kaikki pääsevät taivaaseen”, kun elävät hyvän ja lähimmäisiä kunnioittavan elämän. Jos tällainenkin näkemys mahtuu teologisesta ongelmallisuudestaan huolimatta nykykirkkoon, niin varmasti myöskin vanhoillislestadiolaisen opetus.

Mutta kuten keväämmällä tulimme Lounas-Suomessa huomaamaan, vanhakantaisen virkateologian harjoittaminen ei mitenkään päin sovi 2018 vuoden kirkkoon…:face_with_raised_eyebrow:

Joskus kyllä tosiaan tuntuu, että kaikki käy, paitsi perinteinen virkakanta.

Kunpa muistaisimme rukoilla uuden piispamme puolesta. Ei tarvitse olla mikään ennustaja ymmärtääkseen, että hän tulee olemaan puun ja kuoren välissä uudessa tehtävässään. Liberaalien painostuksen alaisena ei ole helppoa pitäytyä Raamatun sanassa.

1 tykkäys

Jos nyt yhtään olen oikein havainnoinut, niin aika rauhassa ovat saaneet Peura, Häkkinen, Repo,Jolkkonen…olla arvostelulta, joten en usko Keskitalon joutuvan vaikeuksiin. Suurimpina arvostelunkohteina olivat Kari Mäkisen ja Irja Askola aikanaan.

Mielestäni oikein olet havainnoinut,ensinmaintut eivät ole allekirjoittaneet julkisesti nykyisiä liberaaleja arvoja.
Viimeiksimainitut sensijaan sotivat jopa ylintä Sanaa vastaan luterilaisessa kirkossa.

Onkohan tämä vakavissaan kirjoitettu viesti…?

Ilman muuta evl - konservatiivit ovat sopeutuneita ja likipitäen kuolleita sammakoita, mikäli asiaa tarkastelee Lhpk:n suunnasta ja siitä uskosta käsin, että naispappeus on Herran käskyn pilkkaamista.

No ei sen puoleen, varmaan kirkossamme on niitäkin, jotka paheksuvat yhtä ankarasti naispappeutta, mutta pitävät Keskitaloa pienempänä pahana kuin niitä jotka ovat voimakkaasti ajamassa kirkkoa vielä syvemmälle uutuuksien suohon.
Ehkä heillä on sitten kuitenkin joku perustelu, mutta voinet kysyä heiltä sitä suoraan.:grin:

2 tykkäystä

No sehän riippuu ihan siitä keistä arvostelijoista puhutaan.
Konservatiivisempia piispoja moititaan sekä mediassa että kirkossa niiden taholta joiden mielestä uutuudet etenevät liian hitaasti. Ihan varmasti Keskitalokin saa osansa.
Ei minulla kyllä ole mitään unelmia siitä että Keskitalo jotenkin erityisen vahvasti Raamatun sanaa puolustaisi - siinä mielessä kuin konservatiiviset herätysliikeihmiset ajattelevat. Hän lienee aika maltillinen kansankirkon pappi, mutta kieltämättä lähetystyöstä innostuminen kuulostaa hyvältä piirteeltä. Tuskinpa hän silti asettuu yksin muita piispoja vastaan, jos nämä taipuvat esim. tulevien ja luultavasti nykyistä liberaalimpien kirkolliskokousten päätöksiin.

Nähtäväksi jää miten Keskitalo puuttuu - jos puuttuu mitenkään - näihin hiippakunnassaan mellastaviin muutamaan pastoriin jotka ovat kyseenalaistaneet likimain kaiken mitä raamatussa sanotaan ja vetävät ihan omaa showtaan. Ja samaan aikaan myös nähtäväksi jää millainen on Keskitalon suhtautuminen niihin muutamiin pappeihin, jotka yhä noudattavat Rimpiläisen Ollin linjaa mm. virkateologiassa. Kai niitäkin vielä kourallinen jäljellä on eikä inkvisitio ole heihin kaikkiin kynsiään iskenyt.

1 tykkäys

Jukka Keskitalo oli Ylen Areenan vieraana melko tuoreeltaan valintansa jälkeen. Aika monia haasteita käsiteltiin, joten suosittelen kuuntelemaan tästä.

1 tykkäys

3 viestiä siirrettiin toiseen ketjuun: Espoon piispanvaali 2018

Keskitalo pääsi tänään ainakin toistaiseksi liittymään suosikkipiispastooni. (Ei, en kysynyt häneltä itseltään ennen liittämistä.)

Hämeen sanomissa haastateltiin kolmea lähimenneisyydessä valittua piispaa: Keskitaloa, Hintikkaa ja Luomaa. Otsikkona oli Miten eläisimme rinnakkain? Aiheena islamin kohtaaminen Suomessa. Kysymykset tyyliin “Millainen haaste islamin lisääntyminen kirkolle on”. Oletan, että juttu löytyy muistakin Lännen median lehdistä (B-osio, meillä “Just”).

Hintikan ja Luoman vastaukset eivät minusta olleet yhtään huonoja, ainakin kun katsoi vain rivejä eikä miettinyt, mitä kaikkea niiden välissä saattaa piillä. Keskitalon vastaukset olivat kuitenkin omaa luokkaansa; niissä näkyi selvästi, että vastaaja oli kristillisen kirkon johto- ja opetustehtävässä oleva henkilö. KH ja TL puhuivat ensisijaisesti sovusta ja yhteiselosta ja sen sellaisesta, toki myös kristillisestä näkökulmasta, mutta heidän juttunsa olisi mielestäni vielä saanut ilman isoa vaivaa muokattua yleisuskonnolliseksi tai jopa uskonnottomaksi näkökulmaksi. JK:n vastaukset taas olisi pitänyt kirjoittaa kokonaan uusiksi sellaista varten.

3 tykkäystä

Veit sanat suustani. Tämän päivän Kalevassa oli sama haastattelu ja tein ihan saman havainnon. Keskitalo oli tosiaan ihan omaa luokkaansa.

Kun olin vielä ev.-lut., niin oikeastaan vain kaksi saarnaajaa on jäänyt positiivisina mieleen: Jukka Keskitalo ja emerituspiispa Yrjö Sariola. Keskitalo oli oikein hyvä Jyväskylän ev.-lut. seurakunnan kirkkoherrana: rauhallinen, luottamusta herättävä, asiallinen ja asiantunteva olemus ja puheet. Tuskinpa hänestä kohuja tullaan repimään nykyisessäkään asemassa. Erinomainen valinta Pohjois-Pohjanmaalle. Toivottavasti pysyy siellä eläkeikään asti.

3 tykkäystä

Löytyisikö tämä jostain netistä?

Emmää tiijä. Lännen Median kamaa joten sen talon lehdissä pitäisi olla. Kalevalla näkyy olevan maksumuurin takana. Turun sanomat taisi kuulua samaan liigaan, muita en nyt muista mutta monta niitä on. Jotkut jutut (kuten erään mangantekijän haastattelu) ovat näkyneet ihan tilaamattakin kyllä.

Tuossa on kyllä tapahtunut jonkin virhe, kun tuota kullanarvoista tietoa ei ole pantu maksumuurin taakse!

1 tykkäys