Agricolamessu

Tietääkö joku, millainen on Agricolamessu - tai Colamessu, jona sitä näköjään Tampereen seurakuntien sivulla mainostetaan? Messuhan siis toimii Helsingin Agricolan kirkossa, mutta tulee vierailulle Tampereelle.

Jos joku on itse käynyt tuollaisessa messussa, olisi kiva kuulla kokemuksia. Miten messu poikkeaa tavallisesta? Perinteistä messukaavaa tuskin käytetään, mutta seuraako messun järjestys muilla sanamuodoilla messun osien järjestystä? Onko messussa aina jokin sama musiikkityyli vai vaihteleeko se? Tarvitaanko korvatulppia melutason takia? :smiley: Voiko messuun mennä rauhassa tutustumaan vain istuen ja kuunnellen, vai oletetaanko läsnäolevien osallistuvan aktiivisesti vaikkapa johonkin porinaryhmään tai rukoukseen penkkinaapurien kanssa? (Tätäkin on joissakin messuissa tapahtunut.) Muita havaintoja tai kokemuksia?

Muihin kysymyksiisi en osaa vastata, mutta tähän osaan: asia riippuu täysin omasta sietotasostasi. Jos on herkkä koville äänille, kannattaa ottaa korvatulpat mukaan, eivät ne paljoa paina. Joillain ihmisillä voi olla tarvetta tulpille tilanteissa, joissa useimmilla ei ole.

No, en tiedä vielä, menenkö edes. Jos en tapahtumasta enempää tietoa jostain saa, niin tuskin menen.
Mitä taas korvatulppiin tulee - jos kirkossa tilaisuus vaatii korvatulpat, poistun yleensä paikalta.

1 tykkäys

Minulla on aina korvatulpat mukana kirkossakin vähintään varalla. Aina niitä ei onneksi tarvita, mutta hyvin usein tarvitaan. Poistuminen paikalta ei tule kyseeseen, sillä kyllähän kristityn kirkossa pitää käydä, ja lähin toinen kirkko on parinsadan kilometrin päässä.