Alueesta Ortodoksit

Ortodoksien keskinäistä keskustelua varten perustettu alue. Keskustelu näkyy kaikille, mutta vain @ortodoksit ryhmän jäsenet voivat osallistua.

Minusta keskustelun pitäisi näkyä vain ryhmän jäsenille (ja mieluummin samanuskoiselle) moderaattorille, eli ryhmän pitäisi olla suljettu ryhmä. Näin se voisi parhaiten hyödyttää keskustelijoita.

Vasta nyt huomasin, että ryhmään voi liittyä vaikkei olisi (vielä) ortodoksi. Joten meikälainen wanna-be-ortodoksi liittyi heti ryhmään. Luulen, että on vain ajan kysymys milloin siirryn, mutta eräät henkilökohtaiset seikat vielä saavat empimään.

Ikävä kuitenkin, etten näköjään voi perustaa ketjuja tähän alueeseen. Haluaisin sellaisen, missä olisi linkkejä jäsenten löytämiin ortodoksisen kirkkomusiikin tallenteisiin. Löysin itse esim pitkän penkomisen jälkeen ainakin yhden liki-version siihen ihailemaani kerubiveisuun Simonin luostarin sävelellä.

http://mp3heaven.online/play/heruvimska-starosimonovska-hor-antifonflv/bjR6M2EzaDRvM2EzNDVuNHAzaTU1NA.html

Toki tuossa lauletaan kohdittain hiukan eri melodialla, kuin olen Suomessa kuullut. Tässä vielä parempi versio:

http://mp3heaven.online/play/crkveni-hor-sloga-heruvimska-pesma-staro-simonovskaja-smederevo-srbija-1362014/aTQ3NHIzdzJyM3QycjV3NTE0MzYwNg.html