Anglikaanikirkko: seksi kuuluu heteroseksuaaliseen avioliittoon

Yllättävän konservatiivinen linjaus.

4 tykkäystä

Etenkin tämän jälkeen

D

2 tykkäystä

Yllättävän vanhoollista. Ei ole tästä maailmasta…

Sana sitä, sana tätä, sana tuli, sana meni, sana se, sana tämä. Sitten tuli lisää pikkusanoja.

3 tykkäystä

Miten niin, noinhan kristillinen kirkko uskoo ja opettaa

2 tykkäystä

Olipa ilo kerrankin lukea suoraa ja kiertelemätöntä ohjeistusta piispoilta (toki toimittajan muotoilemana). Haastateltu aktivisti tietysti näkee asian hieman toisin ja kuvailee sitä sanoilla “confused pastoral statement”.

Tämän viestiketjun otsikko on kyllä pahasti pielessä, kun anglikaanikirkon piispat tässä nimenomaan sanovat seksin kuuluvan vain heteroseksuaaliseen avioliittoon, ei muihin avioliittoihin.

Tuo on mielenkiintoinen juttu, että Briteissä tulee nyt myös heteropareille Civil Partnership, joka juridisesti on lähes identtinen avioliiton kanssa. Ainoa logiikka, mitä minä keksin sille, että joku heteropari haluaisi tuollaisen liiton avioliiton sijaan on se, että he eivät halua luvata edes yrittää sitoutua tosiasialliseen yhteiselämään koko loppuelämänsä ajaksi, mutta haluavat kuitenkin avioliiton juridiset vaikutukset. Hmm… :thinking:

Onko muunkinlaisia avioliittoja kuin heteroseksuaalisia avioliittoja olemassa?

3 tykkäystä

Minulle taas tuli mieleen, että jos he eivät saa kirkollista vihkimistä, mutta haluavat kuitenkin naimisiin niin tuo on sitten se vaihtoehto.

Tässä yhteydessä ei voida olettaa, että kaikki ovat samaa mieltä siitä, ettei muita avioliittoja ole olemassa. Tämän tosiasian kieltäminen on tyhmyyttä, vaikka kieltäisi homoavioliittojen olevan oikeasti avioliittoja. Turha aiheuttaa sekaannusta jääräpäisyydellään. Telegraph: “2014 : The first marriages of same-sex couples took place on 29 March.”

2 tykkäystä

Siviilivihkiminen avioliittoon on kai ollut käytössä jo iät ajat, niin kuin Suomessakin. Nämä parit nimenomaan eivät halua naimisiin vaan ainoastaan avioliiton juridiset seuraukset.

Tämän palstan kontekstissa voi kyllä aika hyvin olettaa. Ei oikeastaan tullut mieleenkään, että tämän palstan kontekstissa tarvitsisi käyttää korrektimpaa kielenkäyttöä.

1 tykkäys

Minusta ymmärtämättäsi ajat tässä homolobbyn asiaa. Perinteinen kristillinen opetus on ollut yksinkertaisesti se, että seksi kuuluu vain avioliittoon. Jos nyt lain ja yhteiskunnallisen keskustelun tasolla myös homoparit voivat solmia avioliiton, vaikka konservatiiviset kristityt eivät sitä hyväksyisikään, niin tuo perinteinen muotoilu ilman erillistä tarkennusta kattaa myös homoavioliitot. Ja juuri tähänhän se perustuu, että pelkkä samansukupuolisten rekisteröity parisuhde ei riitä, vaan se on saatava nimetä avioliitoksi.

:smiley: Mikä ihmeen homolobby? Ja mistä lähtien tällä palstalla on ollut jokin homolobby?

En minä jaksa käyttää homoista enkä muistakaan asioista mitään rautalanka-kieltä, missä erikseen korostetaan, millä tavalla muut ovat väärässä. Kutsun esimerkiksi luterilaisia kirkkoja kirkoiksi, vaikka teknisesti ottaen luterilaiset ovat mielestäni harhaoppisia. Elämä menee älyttömäksi, jos joka asiassa pitää muistaa korostaa, millä tavalla muut ovat väärässä.

Joo, en tiedä mitä eroa noilla nyt sitten on käytännössä. Pitäisi ehkä perehtyä asiaan tarkemmin ennen kuin osaa sanoa mitään. Mutta jotenkin luulisi, että jos ei halua sitoutua niin sitten ei myöskään halua sitä juridistakaan osuutta.

Kaikki ne ihmiset, jotka ajavat sitä ideologiaa, jonka mukaan esimerkiksi homoavioliitot ovat ihan yhtä lailla avioliittoja kuin heteroavioliitot.

1 tykkäys

Okei, voimia sinulle. Englannin piispat kuitenkin jaksoivat ilmaista asiansa täsmällisesti, koska juuri se on heidän pointtinsa: “heterosexual marriage” (as opposed to same sex marriage).

1 tykkäys

Varmaan kirkon virallisissa kannanotoissa on hieman eri asia käyttää teknistä kieltä kuin satunnaisessa jutustelussa muualla.

Auts. Teknisesti ottaen luterilaiset kirkot eivät siis mielestäsi ole kirkkoja vaikka niitä kirkoksi kutsutkin.

Noh, onneksi elämää on kirkon ulkopuolellakin. … vaikka pelastusta ei olisikaan.

D

Kyse ei ole teknisestä kielenkäytöstä vaan ihan keskeisestä ja olennaisesta asiasisällöstä. Mutta jos et ymmärrä, ei voi mitään. Dixi et salvavi animam meam…

1 tykkäys

Ne ovat kirkkoja runollisessa mielessä.

1 tykkäys