Diakonaatti

Kirkkohallitus sitten päätti että asia on tällä erää loppuun käsitelty. Kirkossa ei tarvita diakoneita - kun ei enää näin digiaikana ole diakuviakaan.

1 tykkäys

Kirkkohallitus päätti että diakonaatin uudistus on nyt jäissä. Kyllä diakoneja tarvitaan edelleenkin.

D

1 tykkäys

Pitäisiköhän luterilaisen kirkonkin nähdä diakonit yhtenä pappeuden asteena - kuten katolinen ja ortodoksinen kirkko?!?:thinking:

1 tykkäys

Mielestäni pitäisi, mutta käytännössä se on hankalaa. Kaikki diakonit eivät tunne mitään pappiskutsumusta. Nykyinen diakonin koulutus antaa niin paljon mahdollisuuksia toimkjia sosiaalialalla, että en yhtään ihmettele. Diakonit ovat sosionomeja amk tai yamk. Tai sitten kaltaiseni dinosaurukset jotka ovat normi sosionomeja…jos ovat hakeneet Valviralta tuota virallista statusta.

Protestanttinen diakonia on aivan oma lukunsa. Diakoni on Suomen ev. lut kirkossa sosiaalityöhön erikoistunut työntekijä (historiallisesti malli tulee saksasta). Kyseessä on konkreettinen palveluvirka. Sitä on yritetty saada jotenkin “papillisemmaksi”, mutta käytännössä se on hankalaa. Opiskelut tapahtuvat eri opinahjoissa ja oma kokemukseni on, että diakonina ei hirveästi teologiaa opiskella. Ellei itsellä ole viitseliäisyyttä, jonka takia ainakin itselleni teologisessa opiskelu ei ollut kovinkaan työlästä, mitenkään kehumatta. Toki on hyötyä siitä, että on useampi kirkollinen koulutus. Minulle tarjottiin äskettäin työtä nuorisotyönohjaajana. En ottanut vastaan.

Pelkään hieman nykyisen kirkkomme diakoniatyön tulevaisuuden puolesta. Jos se olisikin askel sanan julistamisen ja opettamisen virkaan, niin tilanne olisi toinen.

D

Diakoni osana pappisvirkaa on muissa kirkoissa ymmärtääkseni aika erilainen kuin se diakonaatti, jota SUomen ev.lut. kirkossa on suunniteltu ja joka siis nyt kaatui. Keskustelun ja valmisetelun aikana diakonaattiin on yritetty sijoittaa niin diakonit, kanttorit, nuorisotyöntekijät kuin lehtoritkin. Melkoinen sillisalaatti sellainen yksi virka olisi, johon kuuluisivat nuo kaikki ja lisäksi vielä kenties muutakin, joita noista ammattiryhmistä mikään ei ainakaan pääsääntöisesti nykyisin tee (esim. jotkin tehtävät jumalanpalveluksissa).

Ketju suljettiin automaattisesti 90 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.