Ehdotus uudeksi luterilaisten pappien puvuksi

Luterilaiselle kirkolle on suunniteltu uutta, sukupuolineutraalia, sutaaniin perustuvaa papinpukua.

http://www.valomerkki.fi/uutiset/uuden-papintakin-pitaisi-ratkaista-monta-ongelmaa-2013-myos-sukupuoleen-liittyvaa/Puku-110_web.jpg/@@images/267ade1f-4d21-466a-97bc-4dbe7e3500d6.jpeg

http://www.valomerkki.fi/uutiset/uuden-papintakin-pitaisi-ratkaista-monta-ongelmaa-2013-myos-sukupuoleen-liittyvaa

Ajankohtaista-alueen aloitusviestit ovat wiki-viestejä, joita kuka tahansa voi muokata. Aloitusviestiin lisätään olennaiset uutislinkit ja muut, joiden perusteella ketjussa käydään keskustelua. Aloitusviestin kirjoittaja tai joku ylläpidosta muuttaa ensimmäisen viestin wiki-viestiksi.

Tämä on minun ymmärtääkseni taas joidenkin yritys hankkia elantoa vaatteita tekemällä. Sutaani on jo nyt mahdollinen asu sekä miehillä että naisilla.

@Silvanus on aivan oikeassa. Joku vain haluaa tehdä bisnestä. Minusta nuo kuvan puvut ovat aivan järkyttävän rumia, eivät sovi miehelle eivätkä naiselle. Kuvan tausta ei vaikuta mitenkään kirkolliselta. Ajattelin ensin, että se on Qstock, mutta jotain muuta kai se on.

1 tykkäys

Vaate on selkeästi naisenvaate. Jos sokeripala olisi pois tuosta naisen asusta, niin sehän näyttäisi vanhanaikaiselta mustalta leningiltä sadan vuoden takaa. Mies näyttää tuossa siltä, että on vetäissyt hameen päälleen.

Onko tosiaan niin, että leikkauskin pitäisi olla sukupuolineutraalia. Povea varten varattu tila on kuvassa miehellä tyhjä ja siksikin vaikutelma tosi outo.

6 tykkäystä

Vaikuttaa läpältä, siis vitsiltä.

Sutaani on minusta hyvä idea ja naisille sopivan mallin tekeminen on hieno idea. Miehet voivat pitäytyä Vanhassa mallissa…

Ei oikein istu.

Miksi naiset tarvitsevat oman mallin?

Miehen kohdalla tuo on tosiaan vähän leningihtävä. Tai ei edes vähän. Muuten kyllä ajatuksena peukku. Musta puku on siviilivaate.

1 tykkäys

Voisi olettaa, että on olemassa heitäkin jotka haluaisivat hävittää käsitteet mies- ja naispappi olemattomiin. Tähän voinee pyrkiä vaikkapa sellaisella pukeutumisella, joka häivyttää sukupuolierot.

1 tykkäys

Joku ymmärsi Chestertonin jutun siitä, että tärkeissä asioissa miehet pukeutuvat mekkoon vähän väärin. Toi on aivan kauhee.

1 tykkäys

Erilainen ruumiinrakenne?

3 tykkäystä

Minusta tuohon kuuluisi joku hauska hattu. Vaikka tähän tyyliin:

3 tykkäystä

Kun naispappi on viimeisillään raskaana, tämä mekko ei mahdu päälle.

Eikö sinne perinteisen sutaanin alle mahdu? Ei kai ne nyt mitään slim fittejä ole. Viimeisillään raskaana oleva tuskin on enää töissäkään.

1 tykkäys

Sutaanit ei, mutta kuvan vaate on melko slim fit.

Sutaani on alun alkaenkin ollut tietoisen sukupuolineutraali valinta papin asuksi. Sottana-sanan perusmerkitys tietääkseni onkin hame tai mekko. Vaikka papit jumalallisen säätämyksen mukaisesti otetaan vain miesten joukosta (on aina otettu ja tullaan aina ottamaan, “naispappeja” ei yksinkertaisesti ole olemassa), niin on nähdäkseni pyritty tietoisesti lieventämään tätä papiston pelottavaa maskuliinisuutta jotenkin sukupuolettomalla ulkoasulla. Jopa parta on ainakin jossakin vaiheessa ollut lännen äitikirkossa papeilta kielletty. Idässä tämä karvoitusosasto on aina tulkittu toisin, mutta melko feminiinisiä ovat itäistenkin pappien kaavut. Kajaanin taannoinen ort. kirkkoherra isä Pentti Hakkarainen muisteli jossakin, kuinka joku kännikala oli erehtynyt pitämään nuorta pappia tämän hetkeä aikaisemmin vihkimän avioparin morsio-osapuolena…

1 tykkäys

Se taisi olla sitä aikaa, kun monet suomalaiset ortodoksipapit olivat parrattomia.

Ketju suljettiin automaattisesti 13 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.