Englannin kirkko alkaa siunata samaa sukupuolta olevien avioliittoja. Samainen poppoo alkaa harkita myös sukupuolineutraalin kielen käyttämistä Jumalasta.
Washington Times kommentoi osuvasti:
“Church of England considers abandoning Christianity”
Englannin kirkko alkaa siunata samaa sukupuolta olevien avioliittoja. Samainen poppoo alkaa harkita myös sukupuolineutraalin kielen käyttämistä Jumalasta.
Washington Times kommentoi osuvasti:
“Church of England considers abandoning Christianity”
Eiku taitaa olla Englannin versio rukouksesta parisuhteen puolesta. Avioliiton määritelmää miehen ja naisen välisenä liittona ei ole muutettu. Teknisesti meilläkään ei voida puhua Jumalan sukupuolesta, mutta voidaan puhua Isästä ja Pojasta.
D
Niin. Uutisessa puhuttiin siunaamisesta, ei vihkimisestä.
En minä silti ymmärrä miksi tällaista touhutaan, koska ei tämä minusta ole pelkästään pikkunäppärää tekniikkaa, eikä kyse ole vain yhdentekevistä yksityiskohdista.
Tuossa virallinen tiedote.
Kyseessä on meikäläisten rukous parisuhteen puolesta tyyppinen viritelmä. Ihmisiä siunataan, ei liittoa. Piispat valmistelevat kaavan, ei siis käytetä valmiita kaavoja jotka ovat miehelle ja naiselle.
D
Maailman kosiskelu ei ole koskaan ollut voittava strategia kirkolle.
Skotlannissakaan kirkon liberalisoituminen ei ole ollut mikään menestystarina:
Te olette maan suola; mutta jos suola käy mauttomaksi, millä se saadaan suolaiseksi? Se ei enää kelpaa mihinkään muuhun kuin pois heitettäväksi ja ihmisten tallattavaksi. -Jeesus
Mielenkiintoinen tarina. Tällä foorumilla oli joskus linkkejä Suomessa toimintansa aloittaneen presbyteeriseurakunnan sivuille. Kyseinen presbyteeriseurakunta vaikutti olevan opillisesti hyyyyyyyvin konservatiivinen, mutta näköjään on olemassa myös varsin liberaaleja presbyteerejä.
Skotlannin kirkko on Skotlannin kansankirkko, ja niillä on usein taipumus liberalisoitua yhteiskunnan liberalisoituessa (ei toki automaatio, ja muutkin kuin kansankirkot voivat liberalisoitua). Skotlannissa toimii useita presbyteerisiä ja Skotlannin kirkkoa konservatiivisempia vapaakirkkoja (suurimpana käsittääkseni Free Church of Scotland). Skotlannin kirkkohistoria olisi kyllä pidemmänkin läpipuinnin aihe, 1800-luvulla Skotlannin vapaakirkko oli todella merkittävä tekijä, mutta epäkohtien vähennyttyä Skotlannin kirkossa 1800-1900-lukujen taitteessa enemmistö vapaakirkkolaisista päätti jälleenyhdistyä.
Mainittu Lahden reformoitu seurakunta ilmoitti muuten hiljan Youtubessa alkavansa pitää kahdesti kuussa raamattupiiriä Mikkelissä ja mainosti tätä mahdollisuutta muuallekin. Tamperelaiselle kyselijälle mainosti kuitenkin sikäläistä reformoitua baptistiseurakuntaa, joten kasteteologisista eroista huolimatta Calvinin suomalaisilta perillisiltä löytyy keskinäistä solidaarisuutta.
Tällaiset uutiset vetävät mielen apeaksi, mutta eipä pitäisi kuitenkaan ihmetellä.
Onhan se Raamatussa sanottu, että luopumus ensin tapahtuu, ennenkuin lopunajan tapahtumat vyöryvät maailman ylle.
Oi, jospa Herra vielä armahtaisi ja antaisi ymmärrystä ja valoa.
Tämä ketju suljettiin automaattisesti 90 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.