Eri uskontojen edustajien yhteinen rukoushetki Oulun tuomiokirkossa

Srilankalaiset halusivat rukoushetken Oulun tuomiokirkkoon. Oulussa asuvien srilankalaisten joukossa on niin budhalalaisia, hinduja, muslimeja kuin kristittyjä. “Dasanayaken mukaan pommi-iskut eivät nousseet uskonnoista vaan ne olivat terroristien tekemiä.”

En oikein tiedä, mitä ajattelisin tämmöisestä. Sinänsä kaunista, että eri uskontojen edustajat haluavat yhdessä rukoilla. Toisaalta mietin, että ketä ei-kristityt rukoilevat tuomiokirkossa.

2 tykkäystä

Tekstissä sanotaan että: Oulussa asuvien srilankalaisten joukossa on niin budhalalaisia, hinduja, muslimeja kuin kristittyjä.
Tästä voi päätellä, että ainakin hindut, muslimit ja kristityt rukoilevat jumaliaan. Buddhalaisten suhteen asia jää epäselväksi, koska buddhalaisuudessa on osin ateistisia, osin panteistisia ja osin jopa teistisiä ryhmiä.

2 tykkäystä

Ihan myönteinen asiahan tämmöinen eri uskontojen yhteinen rukoushetki on. Ja eiköhän osanottajat itse tiedä, ketä rukoilevat - luterilaisessa tuomiokirkossakin…

1 tykkäys

Tykkäykseni kohdistui lähinnä ensimmäiseen ja kolmanteen ajatukseesi. Olen kyllä siis sitä mieltä, ettei tällaista pitäisi missään tapauksessa järjestää varsinkaan kirkoissa, jotka on pyhitetty ainoalle oikealle Jumalalle, eikä millekään muiden uskontojen epäjumalille, joiden rukoilu on Jumalalle kauhistus. Lähinnä puistattaa koko ajatus yhteisistä rukoushetkistä. Muiden uskontojen edustajille voisi järjestää evankelioimistilaisuuksia.

1 tykkäys

Riippuu kyllä siitä miten hetki toteutetaan.

Mutta parempi olisi jos paikka olisi muu kuin kirkko.
Näen että uskontojen edustajien tapaaminen on tärkeää. Ja uhrien sekä omaisten kunnioittaminen omasta uskonnosta riippumatta. Samaa Jumalaa emme rukoile mutta Jumala kyllä näkee kaikki ihmiset ja heidän hätänsä.

3 tykkäystä

Mietinkin, että onko tämmöiselle ennakkotapausta. Onko Jerusalemin temppelissä ollut Baalin palvojia rukoilemassa yhdessä kristittyjen kanssa?.

1 tykkäys

Tämä on siitä vähän poikkeuksellinen keissi, että kyse on nimenomaan srilankalaisista. Mulla on ollut World Visionin kummilapsi Sri Lankassa, ja sen yhteydenpidon yhteydessä tuli varsin selväksi, että eri uskontoisten ihmisten välinen sopusointu on heille tärkeä asia ja ylpeydenaihe. Heille siis tuollainen yhteistilaisuus voi olla luontevampi ajatus kuin monille muille, ja toimia paremmin. En silti pidä hyvänä varsinaista rukoushetkeä noin moniuskontoisena. Jonkinlainen muisto- ja hiljentymishetki kävisi, mieluiten uskonnollisesti neutraalissa tilassa.

1 tykkäys

Kyllä Islamissa on siemenet terrorismiin.kaikki muslimitkaan eivät tunne uskoaan tarpeeksi hyvin.

Mitenhän mahtaisi onnistua vastaava interfaith-juttu moskeijassa…

Jerusalemista en tiedä, mutta epämääräinen muistikuva on, että Helsingissä on ollut joskus rukoustilanne, jossa oli usean eri uskonnon edustajia rukoilemassa.

Löysin uutisen tuosta. Siinä ei sanota selvästi, mitkä kaikki uskonnot ovat mukana, mutta kristityt ja buddhalaiset mainitaan.

1 tykkäys

Onhan Kampin kappelissa jatkuvasti yhteismeditaatioita, jotka ovat edellisiin verrattavia:

Kaikkien uskontokuntien yhteinen meditaatiohetki. Lisätietoja aiheesta markkohama@gmail.com Meditaation jälkeen on mahdollisuus mennä yhdessä iltateelle keskustelemaan päivän teemasta.

1 tykkäys

Kyllä baaleja ja vastaavia on palvottu ja rukoiltu Jerusalemin temppelissä. Se kuitenkin kuuluu varottaviin esimerkkeihin kuten pakanallinen omien lapsien uhraaminenkin Baalille.

Taas jälleen tulen siihen tulokseen, että Raamatussa on kaikki mitä elämään ja jumalisuuteen tarvitaan.

3 tykkäystä

Ketju suljettiin automaattisesti 90 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.