Evlut kirkkovaalit 2018

Nuo kampanjakuvat ovat kyllä aivan kamalia. Ja vaalikone on aika typerä. Vääriä dikotomioita oli tosi paljon. Mutta sen perusteella tuntuu, että ensi kertaa missään vaaleissa äänestä itseäni typerämpää ehdokasta.

2 tykkäystä

Feministien ja tasa-arvo-ihmisten pitäisi olla nyt innoissaan:

“Seurakunta­vaaleissa valituista yli puolet naisia – läpi menneiden keski-ikä selvästi yli 50 vuotta”

Hmm, pitäisiköhän nyt seurakuntavaali-aktiivisuutta koskevan ketjun uusimmat viestit siirtää tähän ketjuun, vai jatkaa vaalituloksesta käytävää keskustelua siinä ketjussa? Näkisin, että olisi helpompaa kun kaikki vaalitulosta koskeva keskustelu olisi samassa ketjussa.

Edelliseen viitate, tekstit siirretty. Kun kuitenkin toimittu väärin, niin voitte syyttää vihervasemmistonateistissu**kkiterroria väärästä moderoinnista.

Tuloksista: Tarkoittaako esimerkiksi http://www.vantaanseurakunnat.fi/uutiset/-/news/44318617 suomeksi sitä, että ääripäät vahvistuivat ja keskikenttä kutistui?

Valitsijayhdistysten perusteella en tekisi johtopäätöksiä. Esimerkiksi Espoossa Yhdessä matkalla -lista on laajapohjainen. Vaikka yksittäisissä seurakunnissa oli hieman yritystä varmistaa yhteistä arvopohjaa, tosiasialliseati listalla oli ehdokkaita molemmista ääripäistä. Tämä on ylipäältään ongelma äänestäjille, koska valitsijayhdistyksen tavoitteista ym. on vaikeampi päästä selvyyteen verrattuna puolueisiin. Suhteellinen vaalitapa tuo omat lisäongelmansa valintaan. Ei ole mitään varmuutta, että oma ääni menisi omaa arvomaailmaa edustavalle ehdokkaalle. Olisikin parempi, että ehdokaslistat olisivat lyhyempiä ja ehdokkaat samoja arvoja edustavia.

Porissa seurakuntaneuvoston varasijalle pääsi kolmella äänellä irakilainen turvapaikanhakija, joka juuri tappoi suomalaisen naisystävänsä.

Epäillään tappaneen, eikö niin? Ei liene vielä tuomittu? Asiastahan keskusteltiin, mutta ehdokkaan ehdokkuuden peruuttaminen jälkikäteen ei ole mahdollista.

(OT: Mielestäni tässä keississä näkyy se, että seurakunnissa ei olla oikein osattu ajatella sitä, miten erilaisia asioita eri kulttuurista tuleville uusille kristityille pitääkään opettaa. Kunniamurhan sopimattomuudesta kristinuskoon ei varmaankaan ole nähty tarpeelliseksi pitää erillistä oppituntia, mutta ei se silti välttämättä ole itsestäänselvä asia arabikulttuurin kasvatille. Porissahan on tosi aktiivinen kristittyjen maahanmuuttajien porukka ja maahanmuuttajatyö ylipäätään. Mutta näistä voidaan varmaan keskustella jossain toisessa ketjussa, jos ihmisiä kiinnostaa ja jos moderaattoristo haluaa sallia tällaisen keskustelunaiheen, joka kuitenkin sivuaa poliittisiakin aiheita.)

EI myöskään ole ilmeisesti turvapaikanhakija:
“Hän myös sai pysyvän oleskeluluvan Suomeen, kirkkoherra Huhtalan muistin mukaan heti ensimmäisellä yrittämällä.” Tällainen on Porin raa’asta murhasta epäilty seurakuntavaaliehdokas - saapui Suomeen vuonna 2015 ja kääntyi kristinuskoon

No tarkennetaan: “Itäpuiston murhasta epäillyn 28-vuotiaan miehen vangitsemisen jatkamista käsiteltiin Satakunnan käräjäoikeudessa torstaina 11. lokakuuta. Käräjäoikeus piti miehen edelleen vangittuna. Käräjäoikeus oli vanginnut miehen vahvoin todennäköisin syin porilaisen naisen erittäin raa’asta murhasta epäiltynä keskiviikkona 19. syyskuuta.”

https://www.satakunnankansa.fi/a/201249365

1 tykkäys

Joo, ei kai ole enää, koska hänelle myönnettiin oleskelulupa. Tuli maahan turvapaikanhakijana.

1 tykkäys

On kai selvintä, ettei ehdokkuutta voi perua ainakaan ilman tuomiota. Muuten oltaisiin hankalassa rajanvedossa sen suhteen mikä epäily on riittävän vahvalla pohjalla ja mikä voi raueta oikeudessa toteen näyttämättömänä.

Onko ko. henkilö saanut itse paljon ääniä, vai pääsikö hän siivellä kun osui sopivalle listalle?

Jos on kyse ensinmainitusta, ja jos äänestysvilkkaus on yllättävästi noussut, voi kyseessä kai olla jonkinlaista mustan huumorin ja trollauksen yhdistelmää.

Kolme henk koht ääntä sai.

Voisiko niin moni olla sekoittanut? Kuitenkin tuplavaalien kaupunki, joten on voinut mennä liput sekaisin.

Toki myös reaalimaailman trollaus on edelleen mahdollista.

Sai 3 ääntä seurakuntaneuvostoon ja 4 ääntä kirkkovaltuustoon, ja pääsi molempiin varasijalle.

Konnevedellä, jossa kirkkoherra Olavi Virtanen on erotettu virastaan ja asiasta käyty jonkinlaista taistelua sen jälkeen, kirkkoherran vaimo Riitta Virtanen sai suurimman äänimäärän, Myös Virtasta puolustava lakimies Seppo Vaittinen tuli valituksi samalta Pro Konnevesi -listalta, joka sai yhteensä kymmenen paikkaa. Uusi liitto sai loput viisi paikkaa.
Äänestyprosentti oli 41,9.

Tuo on jo aika huikea.

Omalla alueellani liberaali tulkaa kaikki -liike sai kaksi kolmasosaa äänistä. Saa taas ihmetellä, että miksi kuulun tähän kirkkoon.

2 tykkäystä

Seurakuntavaaleissa oman seurakuntani omasta ryhmästä ei päässyt yksikään ehdokas yhteiseen kirkkovaltuustoon. Varajäseniä on pitkä liuta ja varajäsenistä toisella sijalla (toiseksi korkein vertausluku) on yksi meidän ryhmästä. Tarkoittaako tämä sitä, että hänellä ei ole mitään mahdollisuutta päästä valtuustoon tällä kaudella, vaikka kuinka moni valtuuston jäsenistä muuttaisi pois paikkakunnalta? Jos joku jää pois, niin tilallehan otetaan saman ryhmän varajäsen.