Hollannin hallitus haluaa avustetun itsemurhan myös terveille

Hollannin hallitus aikoo ajaa läpi lakia, joka sallisi avustetun itsemurhan myös terveille ihmisille, ilmeisesti tässä vaiheessa vain vanhoille ihmisille, jotka mielestään ovat jo eläneet tarpeeksi.

Eutanasia on ollut Hollannissa sallittu jo vuodesta 2002 mutta vain parantumattomasti sairaille ja kestämättömästä kivusta kärsiville.

Asiaa eilen esitelleet terveysministeri ja oikeusministeri sanoivat, että uusi laki tekisi oikeutta yleistyvälle ja yhteiskunnassa yleisesti esitetylle näkemykselle.

Lähde: italialainen uutistoimisto Ansa (13.10.2016), jonka nettisivujen mobiiliversiossa on tästä laajempi artikkeli mutta PC-versiossa vain lyhyt maininta. En pysty linkittämään tuohon laajempaan artikkeliin.

Edit: Lisätty linkki Ylen uutiseen.


Ajankohtaista-alueen aloitusviestit ovat wiki-viestejä, joita kuka tahansa voi muokata. Aloitusviestiin lisätään olennaiset uutislinkit ja muut, joiden perusteella ketjussa käydään keskustelua. Aloitusviestin kirjoittaja tai joku ylläpidosta muuttaa ensimmäisen viestin wiki-viestiksi.

Oon yleisellä tasolla aika vahvasti sitä mieltä, että porttiteoriat ovat huonoja argumentteja mihinkään. Asiat nyt eivät vaan mene niin. Hollannin eutanasiapolitiikka tuntuu kuitenkin olevan se yksi ja ainoa asia, joka toimii täsmälleen kaikkien porttiteorioiden mukaisesti. Aivan käsittämätöntä.

6 tykkäystä

Asiat menevät politiikassa juuri “porttiteorioiden” mukaan. Tällainen “Overtonin ikkuna” tai “diskurssin ikkuna” on selittävä malli sille, mitä tapahtuu.

Linkkaan poikkeuksellisesti wikipediaan, mutta latinankieliseen, kun ollaan tällä forumilla, joten annettakoon se anteeksi.
Pohja-ajatuksena tuossa on kaiketi, että massamedian aikana suurin osa ihmisistä omaksuu mielipiteitä eikä muodosta niitä.

3 tykkäystä

Aika ahdistavaksi menee tuo eutanasian kanssa pelleileminen, jos oikeasti tuota aletaan noin laajentaa.

Ei hätää, kyseessä ei olisi eutanasia vaan “avustettu kuolema”.

1 tykkäys

Surullinen päivä koko Euroopalle. Hei hei ihmisoikeudet.

1 tykkäys

Naapurimaa Belgia etenee aika lailla samoja polkuja, ja melkoisin harppauksin. 2014 sallittiin parantumattomasti sairaiden lasten eutanasia, viime vuonna tuli mahdolliseksi masentuneiden nuorten likvidointi. “Humanismin” ja “kanslaisvapauksien” ilkeästi irvistävä kääntöpuoli.

4 tykkäystä

Muistelin asiaa, kun linkit tämän uutisen, mutta en löytänyt sitä uutista
, että ensimmäinen lapselle myönnetty eutanasia olisi jo toteutettu Hollannissa, Seurakntalainen oli mielestäni tuo taho, joka asiaa uutisoi.
Nyt en sitä löytänyt, mutta jotain kuitenkin;

Sekä tämä uusin;

Eikö homokysymys ole malliesimerkki kaltevasta pinnasta? Minusta kalteva pinta on oikeasti totta, ei toki mikään luonnonlaki.

1 tykkäys

Näkisin jopa että koko ihmiskunnan historia on ollut toteutunutta “kaltevaa pintaa” ja “porttiteoriaa”, suuntaan ja toiseen… Mutta joskus niin pitkällä aikavälillä, että kehitys (tai “kehitys”) on nähty ja ymmärretty vasta vuosisatoja myöhemmin… Jos on ymmärretty.

Siltikään historia ei näytä opettavan siinä mihin asiat voivat johtaa, varoituksille pääsääntöisesti naureskellaan.

Muistan kun Nälkäpeli-elokuva oli uutuushitti, ja sitä käsittelevässä artikkelissa esitettiin, että “toivottavasti emme koskaan ylitä sitä rajaa” (kuolemaan johtava väkivaltaviihde.) Sama löytyy kuitenkin jo historiasta. Mitä on aiemmin pidetty täysin luonnollisena ja hyväksyttävänä, voi olla sitä tulevaisuudessakin. Ihmisellä on vain se illuusio, että teemme koko ajan vain parempia päätöksiä ja keksintöjä…

3 tykkäystä

Ketju suljettiin automaattisesti 13 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.