Hyvää ramadania!

Kaikkihan tietävät, että ramadan tarkoittaa islaminuskoa tunnustavien ystäviemme paastokuukautta. Ehkä ainakin jotkut teistä tietävät, että myös kristityillä on kerran vuodessa yksi suuri, useamman viikon mittainen paastokausi.

Kristittyjen paastonaika muistuttaa monin tavoin muslimien vastaavaa. Erojakin toki on. Yleensä viranomaiset eivät missään odota kristittyjen paastonaikana tapahtuvan mitään sen dramaattisempaa. Miksipä odottaisivatkaan? Eihän mitään yleensä tapahdukaan.

Muslimien ramadaniin sen sijaan on jo vuosikausien ajan ainakin Ranskassa varauduttu kohottamalla poliisin ja pelastuslaitoksen valmiustilaa; siitä ei tosin julkisuudessa ole pidetty mainittavasti melua, koska semmoinenhan olisi vain omiaan leimaamaan muslimien valtavan suurta rauhanomaista enemmistöä…

Mutta nyt siis alkaa uusi normaali vähitellen kotiutua jopa Suomen maailmankuulujen yliopistojen legendaaristen huippuasiantuntijoiden sananselitykseen:

Terrorismitutkija Leena Malkki Helsingin yliopistosta ei ole yllättynyt Lontoossa lauantai-iltana tapahtuneesta terrori-iskusta. Malkki sanoo, että Euroopassa uusia iskuja on odotettu tapahtuvan käynnissä olevan muslimien paastokuukauden Ramadanin aikaan.

1 tykkäys

Ihmisoikeusjauhanta on yksi suuri farssi, jos tämän nykymenon annetaan jatkua.

Länsimaiden kansalaisille on tullut velvollisuus ottaa puukosta ja rekasta, jotta pyhät ihmisoikeudet pysyisivät loukkaamattomina.

1 tykkäys