Ilmestyskirja: Neljäs enkeli


#1

Tapahtuuko kaupungissa onnettomuutta, jota ei Herra ole tuottanut? Aamos 3: 6.

Ja neljäs enkeli vuodatti maljansa aurinkoon, ja sille annettiin valta paahtaa ihmisiä tulella. Ja ihmiset paahtuivat kovassa helteessä ja pilkkasivat Jumalan nimeä, hänen, jolla on vallassaan nämä vitsaukset; mutta he eivät tehneet parannusta, niin että olisivat antaneet hänelle kunnian. Ilm. 16: 8-9.

Ihmiset laittavat nämä onnettomuudet mielellään aina tieteen piikkiin ja ne selitetään esim. ilmastonmuutoksen syyksi. Eikö tämä ole sen pilkkaamista mitä Jumala sanoo tuossa Aamoksen kirjan paikassa, sillä onhan Jumalalla lopulta ilmastonmuutoskin käsisään? Eivätkö nämä ole Jumalan muistutuksia ihmiskunnalle parannuksen tekemisestä, vai miten tulkitsette?


#2

Kun Jumala loi maailman, kaikki oli hyvää. Ilmastonmuutokseen ihminen on väärillä valinnoillaan vaikuttanut. Kaikki tapahtuu joko Jumalan tahdosta tai Jumalan sallimuksesta, tässä tapauksessa sallimuksesta.


#3

Ei Maailman ihmiset mitään “vitsauksia” huomaa. Ja jos huomaavat, niin entistä enemmän vain syyttävät Jumalaa.

Tällaiset ihmiset eivät käsitä, että Jumala yrittää pelastaa meitä ikuiselta tuomiolta, jonka olemme omilla teoillammer ansainneet.


#4

Oletko @Walther todella sitä mieltä, että merkki on edennyt jo siihen pisteeseen, että neljäs enkeli on vuodattanut maljansa aurinkoon? Jos olet, niin kerrotko havainnollisesti, että missä ja milloin ne aiemmat tapahtumat toteutuivat?

Jos taas merkki ei ole edennyt sinne asti, että edes ensimmäiset Ilmestyskirjan tapahtumat olisivat vielä tapahtuneet, on väärää profetiaa sotkea tämän päivän ilmasto-ongelmia ja helteitä p. Johanneksen profetoimiin lopun ajan tapahtumiin.


#5

Omasta mielestäni nämä tapahtumat eivät tapahdu välttämättä kronologisessa järjestyksessä, vaan hyvin suuressa määrin sisäkkäin/päällekkäin. Siinä mielessä olemme hyvinkin edenneet pisteeseen, jossa neljäs enkeli on hommaansa hoitanut.


#6

En oikein osaa tehdä eroa näiden välille sillä jos jokin tapahtuu sallimuksesta, niin eikö se ole silloinkin Jumalan tahdosta tapahtuvaa, jonka tuo Aamoksen kirjasta siteraamani kohtakin näyttää vahvistavan.


#7

Niin, tässäpä juuri se onnettomuus on.


#8

Joo, edustan itsekin sitä koulukuntaa, että Ilmestyskirja ei ole kronologinen kuvaus. Siinä kerrotaan limittäin ja lomittain eri vaiheista ja mukana voi olla myös jo ennen varsinaisia The Lopunaikoja tapahtuneita asioita. Sama profetia voi myös toteutua monta kertaa, ensin vajavaisemmin ja sitten täydemmin, samoin kuin joitain VT:n profetioita voi tulkita sekä Jeesukseen että johonkin aikaisempaan kuninkaaseen viittaaviksi.

En silti ole ihan varma, onko ilmastonmuutos tuon neljännen enkelin maljan lopullinen toteuma. Voi olla, että silläkin on useita toteutumiskertoja. Joka tapauksessa se pysyy, että Jeesus tulee pian!

Jumalalla on hyvä tahto kaikkia ihmisiä kohtaan, mutta Jumala sallii silti myös pahoja asioita tapahtua. Jumala voi sallia vaikkapa sen että joku tappaa toisen ihmisen, mutta Jumala ei tahdo että kukaan tappaisi ketään, koska Hän on ilmoittanut käskyn “älä tapa”. Sen rikkominen on Jumalan tahdon vastaista toimintaa, mutta Jumala voi silti sallia sen.


#9

Itse kylläkin uskon jotakuinkin kronologiseen järjestykseen. Jos oletamme, että Ilmestyskirja on Jumalan / Jeesuksen meille antama ilmestys The Lopunajan tapahtumista, kyllä Hän on asian meille järjestyksessä ilmoittanut. Eihän Hän voisi vaatia meidän löytävän viestin punaista lankaa, jos se olisi pitkässä tarinassa umpisolmuissa.

Tosin on niin, että ihmisten teot, joskin ne johtavat Ilmestyskirjan ilmoittamaan päämäärään, saattavat ne joissain kohdin pomppia pois paikoiltaan ja jokin asia tulla ensin ja toinen sitten sen perässä, eikä päinvastoin.

“Ehkä” Jumala tiesi meidät Lopunajan ihmiset saivarteleviksi neropateiksi ja antoi meille tarinan meidän ansioidemme mukaan, joilla kehuskelemme.

Ei. Hem. (= Njiet). Jumala ei leiki, eikä pilkkaa heikkoa älyämme. Luulen, että tarina on täysin tarkka ja meidän on vain nähtävä se oikealla paikallaan.

Jokin tapahtui ehkä jo vuonna 1980, jokin on nyt ja jokin ehkä vuonna 2030. Ehkä.

Sen vähän, mutta riittävästi tietoa, jota esim. eri salaliittokertomusten mukaan on nettiinkin vuotanut, meillä on kyllä käsissämme kohtalainen tieto The Lopunajan luciferistien eli mahd. the nk. illujen toiminnasta.

Tiedämme mitä kaikkea "historiaa" (jos suostumme näin uskomaan) on ollut etenkin 1900-luku täynnä. Ketkä ovat sotineet ja keitä vastaan, sekä yleinen käsitys hyviksistä ja pahiksista, etenkin The Maailman itsensä kertomana.

Olen ainakin itse oppinut elämästä sen, että meille on sepitetty komea määrä kertomuksia, niin, että varmuudella emme voi, etenkään sillä hetkellä, tietää kuka teki. mitä ja miksi. Kuka oli “oikeassa” ja kuka “väärässä”, vai oliko kukaan.

Tässä mielessä elämä on yhtä jännitysnäytelmää ja sekaan voi heittäytyä tai vaihtoehtoisesti: luikkia sängyn alle piiloon “toivomaan parasta” ja että joku muu sen tekisi, vaikka juuri meidän itsemme pitäisi yrittää saada se paras aikaan! Ja pyrkiä estämään paha.

Asioiden todelliset taustat mahd. valkenevat meille kuolevaisille useimmiten vasta nk. postuumisti.


#10

Juuri tätä tarkoitan. Kyllä Jumalan tahdossa ja Jumalan sallimuksessa on eroa.


#11

On Jumalan tahto, että hänen tahtonsa vastaisuus ilmenee pahoina tekoina. Kutsuttakoon tätä nyt sitten sallimukseksi tai hänen vasemman käden tahdokseen. Sama pätee luonnoilmiöihin, hän tahtoo luonnon näyttävän nurjan puolensa silloin, kun ihmiset ovat kääntäneet hänelle selkänsä. Tämä on jo syntiinlankeemuskertomuksesta luettavana. Hyväksyn silti tuon ilmaisun “sallimus”, joten eihän jatketa enää terminologiaan juuttumista?:rofl:


#12

Mä kyllä ihmettelen, jos Jumala edelleen vaan “koettelee” ihmisiä. No, ehkä juridisesti katsoen (ja taivaallista juridiikkaahan tämä on), Hän ikäänkuin pyrkii puhumaan ihmisille ihmisten tasolla: “Jos et tottele mua, niin mä annan rakeita sun niskaas!”

Itse olen saanut niskaani tulta ja tulikiveä ihan omien tekojeni seurauksena. Vaikka edelleen esitänkin valituksei Jumalalle asiassa, niin totta on, että ellei kaikki olisi epäjumalanpalveluksessani (new age) johtanut niin totaaliseen tuhoon, saattaisin vieläkin horjahdella vakaalta, suoralta tieltä.

Joskin myös tekijänä, pidän itseäni asiassa myös ja etenkin uhrina. Viimeisellä tuomiolla tavataan!

Eli: jotkut uskovat Jumalaa, jotkut syyttävät Häntä entistä enemmän. Tuo, tietynlainen “vapaa valintahan” (sidottu ratkaisuvalta) tapahtuu kunkin meidän omien korvien välissä: voimme suostua Jumalan tahtoon kieltäytymällä Saatanasta ja hänen kaikista teoistaan tai sitten hypätä paholaisen kelkkaan, kaasu pohjassa, tahi kuinka tuon kuvailisi? Monet kuolevatkin jo nuorina.


#13

No ainakin tällä kerralla myönnät, että kyse on omasta tulkinnastasi (“minun mielestäni”) eikä mistään “Raamatun selvästä sanasta”. Eiköhän Lutherkin ajatellut, että Ilmestyskirjan tapahtumat tapahtuvat kronologisesti ja että esim. tuo neljännen enkelin maljan kumoaminen ei voi tapahtua ennen Jeesuksen sanomien merkkien tapahtumista.


#14

Aamen, juuri näin, sillä Jumalalla on Kaikkivaltiaana ilmastonmuutos käsissään, mutta ihmiskunnalla alkaa olla parannuksen tekemisessä jo kiire ennen kuin ilmastonmuutos muuttuu muuttuu hallitsemattomaksi ilmastonmuutokseksi Jeesuksen, pyhien profeettojen ja apostoleiden sekä Neitsyt Marian profetioiden mukaisesti.

Mutta mitä minä voin tehdä, että yksi maapallo riittää?


#15

Lutherille Ilm oli ongelmallinen, ja aluksi vain “puoliksi Raamattuun kuuluva”, koska se ei Lutherin mielestä “ajanut Kristusta”. No, Luther muutti (tai oli muuttavinaan) mielensä, ja antikristus löytyi paavista, mutta varsinaisena mestariteoksena en Lutherin Ilm:n lyhyitä kommentteja pidä, Lutherin tuotantoon kuuluvana kuitenkin… Lutherilta ei ole yhtenäistä Ilmestyskirjan selitystä. Häneltä löytyy hajanaisia selityksiä sieltä täältä, ja Luther sijoitti tapahtumat kronologisesti, mielestäni vähän sinne sun tänne, minne tarkoituksenmukaiseksi katsoi. Jotenkin minulla on sisäinen kutina, että Martti-tohtori ei oikein tosissaan ollut muuta kuin paavin roolin suhteen… Lutherin Ilm:n selitykset ovat jollain tapaa kuin piinapenkissä puristettuja (minun mielestäni).

Ilmestyskirjan(kin) keskiössä on kuitenkin Kristus jo ilmoittajana (oikeampi suomennos olisi mielestäni esim. Ilmoituskirja) Johannes oli ilmoituksen vastaanottaja. Kristus on pääasia. Kaikki alkaa hänestä ja täyttyy hänessä. Ilmestyskirjan tapahtumat ovat vain raamit, jotka kehystävät pääasiaa eli Kristusta. On toki hyvä tuntea realistisesti elämän, ihmisen ja ihmiskunnan kehys. Samalla tärkeintä on keskittyä siihen kuvaan, mikä on kehyksen sisällä: Jumalan armo ja rakkaus Kristuksessa.

Sinänsä ymmärrän Lutherin penseyden kirjaa kohtaan, että se on poikinut valtavasti sellaista, jonka ei juuri voi Kristusta katsovan edistää, mutta silläkin lienee tarkoituksensa. Kaltaiselleni yksikertaiselle lukijalle kirja kertoo lähinnä sen, että Kaikkivaltias lopulta toteuttaa pelastustahtonsa Kristuksessa niin, että sen heikkokuuloisempikin havaitsee, ja myös muistuttaa asiasta jo ennakolta useammankin kerran…

Ilm:n ydin ei ole varsinaisesti peitteen vetäminen tulevaisuuden edestä sivuun. Se ei pyri ensisijaisesti kertomaan meille, mitä on tulevaisuus sinänsä, vaan Ilm:n avain on Jeesus Kristus, koko UT:n ja koko Raamatun avain. Ilm ei pääty loppuun vaan Jeesuksen Kristuksen ikuiseen kunniaan, ja hänestä se myös alkaa. Englantilainen sanaleikki kuvaa sitä hyvin; “History is His story.” Historia on kertomus Jeesuksesta, josta erityisesti luvut 19 ja 20 puhuvat. “… ja nimi, jolla häntä kutsutaan, on Jumalan Sana.” (Ilm 19:13)

Ilm liittyy hyvin vankasti VT:hen: se viittaa siihen yli 500 kertaa. Ilm:n kaikkiaan 404 jakeesta 278:ssa on yksi tai useampi viittaus VT:hen, joten sitä lienee siis jokseenkin mahdotonta edes yrittää syvemmin ymmärtää VT:tä tuntematta (oma harjoitus on pahasti kesken). Johannes ei nähnyt eikä kirjoittanut sitä omasta päästään, vaan sekä hänen näkemänsä näyt ja kuulemansa äänet että hän itse niitä ilmaistessaan liittyivät nimenomaan siihen, mitä VT:ssä oli sanottu.
Ilm on kirjoitettu kreikaksi kreikkalaisille, mutta se on kuitenkin hyvin heprealainen (kahdessakin mielessä) kristillinen kirjoitus, jossa on myös profeettojen piirteitä.
Danielin kirjan ja Ilm:n ristiviitelista on pitkä, ja Ilmestyskirjan 1. luvun rinnalla voi vilkaista esim. Jes 6:sta.

Raamattu alkaa Kristuksesta ja päättyy Kristukseen.

Alfa…

Gen. 1:1: In the beginning God created the Heavens and the Earth…

בראשית ברא אלהים את השמים ואת הארץ
haarez v’et hashamayim et elohim bara bereshit [<- This way]

The Earth and The heavens – God created In beginning [lit]

Take a look at the first word of the sentence: bereshit (pronounced: bə-rê-šîṯ)

Using our chart it breaks down

ב – (Bet, Beyt) Tent; Family, House, In

ר – (Resh) Head (of a man); first, top, beginning

*Together בר = bar… or tent-first = “the head of the tent” also means “son” or “son of” (link)

ברא or “b’ra” also means as a noun: son or child; as a verb: to create (which is the next word in Gen 1:1 “bara” or “b’ra”)

*So in the very first three letters we derive the words “son”; “son of”; or “to create” as if saying “the son, creates”

א – Aleph at the end of ברא means Strong, Power, Leader! It is the first letter in the hebrew alphabet and the first letter in the general word for God: אל – el

In hebrew it’s not a far stretch to say that Aleph is the symbol or mark for God. Silent, but powerful and mighty.

ש – (Shin) Two front teeth; Sharp, Press, Eat, Two

The image is of one “devouring”, “eating, or “destroying”

י – (Yud, Yod) Arm and closed hand; Work, Throw, Worship

The image is of “one’s own work” or workmanship.

ת – (Taw) Crossed sticks, “+”; Mark, sign, signal, monument

The image is of putting one’s mark on something or displaying a signal. Note the word picture is of crossed sticks… 十

Ok let’s stand back and look at the word pictures put together:

Bar-A(leph) Shi(n) y(ud) t(aw) = The son (leader; one who creates)/ devours (the)/ their own workmanship / (with a) mark of crossed sticks.

Bereshit – The son’s workmanship destroyed on a cross = “In (the) Beginning…”

[בראשית] : bə·rê·šîṯ osissaan
[ב]-bet: house
[ר]-resh: head, think
[א]-aleph: ox, head or leader, sacrifice. It also the first letter of aleph-bet.
[ש]-shin: Shaddai, Almighty God.
[י]-yod: hand, power.
[ת]-tav: cross (last letter of aleph-bet)

… ja omega

“Herran Jeesuksen armo olkoon kaikkien kanssa. Amen.”

Ilm 22:21

Ilmastonmuutos ei ole ihmisen hallinnassa ollut enää aikoihin, paikallisesta ja alueellisesta tasosta on vain siirrytty pikkuhiljaa globaaliin. Esim. Syyrian tilanteen taustalta löytyy kuivuus, jos vähän lähihistoriaa harrastaa; myös paikallisen vaikutukset globalisoituvat.

Conspiracy theory;

Jokaisesta EAN-13 -koodista löytyy ihmissilmällä (skanneri näkee vähän toisin) R- tai G-koodin kaltaiset “kuutoset” (kohdistusviivat) laidoilta ja keskeltä, varsinaisen koodiosan ulkopuolelta. Kaikki kohdistusviivat ovat yhden yksikön levyisiä. Alussa ja lopussa on kaksi mustaa ja yksi valkoinen viiva, siis yhteensä kolme yksikköä kummassakin päässä. Keskellä on kolme valkoista ja kaksi mustaa viivaa, yhteensä viisi yksikköä. Jokainen numerosymboli muodostuu kahdesta mustasta ja kahdesta valkoisesta viivasta, joiden yhteinen leveys on seitsemän yksikköä. Koodin vasemmalla puolella jokainen numerosymboli alkaa (vasemmalta oikealle edettäessä) valkoisella viivalla, oikealla puolella taas mustalla.

Selitys;

"Numeron 6 ja kohdistusviivojen samanlaisuus on näköharha, joka perustuu siihen, että valkoisia viivoja ei ymmärretä symbolien merkityksellisiksi osiksi. Todellisuudessa numeron 6 symboli muodostuu kahdesta yhden yksikön levyisestä mustasta viivasta, yhdestä yhden yksikön levyisestä valkoisesta viivasta ja yhdestä neljän yksikön levyisestä valkoisesta viivasta, eikä siis seitsemän yksikön levyisenä voi mitenkään olla sama asia kuin kolmesta tai viidestä yksiköstä muodostuvat kohdistusmerkit. Jos huomio kohdistetaan vain valkoisiin viivoihin, havaitaan että jokaisessa numerosymbolissa on kaksi valkoista viivaa, kun taas kohdistusmerkeissä niitä on yksi tai kolme. Eli ei mitään yhdennäköisyyttä. Lisäksi voidaan todeta, että koodin vasemmalla puolella kuutosen symboli voi esiintyä myös muodossa, jossa musta ja valkoinen ovat vaihtaneet paikkaa. Suomalaisessa 64-alkuisessa koodissa tämä voi tapahtua niissä kahdessa positiossa, jotka ovat lähinnä keskimmäisiä kohdistusviivoja. UPC-A -koodin vasemmalla puolella käytetään vain tätä muotoa, minkä 666-intoilijat poikkeuksetta jättävät vaille huomiota, koska heille ei sovi sellainen todellisuus, joka liian selvästi poikkeaa heidän teoriastaan.

Johtopäätös: Viivakoodin kohdistusviivat eivät sisällä lukua 666.

Silti on väitetty, että viivakoodin suunnittelijat olisivat tahallisesti valinneet numerolle 6 symbolin, joka “muistuttaa” kohdistusviivoja. Oman käsitykseni mukaan he tiesivät mikä on kohdistusviivojen rakenne ja mitä ne tarkoittavat (eli niillä ei ole varsinaista tietosisältöä), eikä heille tullut mieleen että joku alkaisi tulkita niitä joksikin mitä ne eivät ole. Numerosymbolit ja kohdistusviivat eivät edes muistuta toisiaan, kun koodia luetaan oikein."

  • Teppo Vuori

Anyway: näköharha tai ei (wikin linkki alla), ilman koodia kaupanteko ei tahdo onnistua, vaan sähkökatkon tai laitevian sattuessa maitopurkki jää tiskille :wink:

"Niin hän sanoi: “Mene ja sano tälle kansalle: ‘Kuulemalla kuulkaa, älkääkä ymmärtäkö, näkemällä nähkää, älkääkä käsittäkö’.”

Jes. 6:9

Just keep it simple enough and see the big pic.

Goin’ by the Book

You can see it in the movies and the paper and the TV news
Somebody’s army is always on the move
There’s gonna be a battle the lines have been drawn
They got guns and tanks and planes
The wells are gone dry and the water is bad and the air is acid rain
There’s war after war and rumors of war from the East
There’s a rumblin’ in the ground and they’re talkin’ about the beast
Good mothers cry ‘cause the rivers run high
With the blood of too many sons
Some people say peace is on the way
But the worst is still to come
‘Cause the prophets wrote about it
And Jesus spoke about it
And John got to take a look
And he told us what he saw when it’s easy to see
It’s goin’ by the book
It’s goin’ by the book
There’s armies in the cities and the missiles stand ready for flight
A pale horse rides like the wind across the night
And that rumblin’ in the desert like thunder gettin’ closer
Are the trumpet’s gettin’ ready to blow
There’s gonna be a shout that will wake the dead
We better be ready to go
‘Cause the prophets wrote about it
And Jesus spoke about it
And John got to take a look
And he told us what he saw when it’s easy to see
It’s goin’ by the book
It’s goin’ by the book

Chester Lester

https://fi.wikipedia.org/wiki/EAN-13


#16

#17

Peukutus Johnny Cashille. (Vain siksi, ettei sitä voi peukuttaa monesti.)