Kauniita ortodoksisia kirkkoja

Pyhän apostoli Andreas Ensinkutsutun kirkko Patraassa (Πάτρα) Kreikassa. Alemmassa kuvassa hänen ristinsä reliikit. Pyhä Andreas on em. kaupungin suojeluspyhä ja tänään on hänen muistopäivänsä.

2 tykkäystä

Tiedän, että @Silvanus ei tykkää tällaisista ketjuista, joiden idea on koota juttuja yhteen ketjuun. Minusta kuvaketjut ovat kuitenkin sellaisia, että niissä tällainen toimintatapa puolustaa paikkaansa. On mukavaa nähdä kuvia kauniista kirkoista. Kuvat ja lyhyt kuvaus kohteesta riittävät mielestäni sisällöksi aivan hyvin, ei niiden tarvitse herättää sen kummemmin keskustelua. Instagram ja Pinterest pohjautuvat tällaiselle toimintaidealle: kuvien virralle. Jos siis törmäätte kuviin kauniista ortodoksisista kirkoista, niin laittakaa tänne muidenkin iloksi. Jos ne ovat itse ottamianne, niin aina parempi.

4 tykkäystä

En tykkää ajankohtaisten aiheiden laittamisesta yhteen ketjuun. Siis ei mitään uutisketjuja, koska meillä on uutisalue. Tämä ketju on hyvä idea.

3 tykkäystä

Tbilisin P. Kolminaisuuden katedraali oli kyllä melko vaikuttava.

1 tykkäys

http://www.byzantium1200.com/

Byzantium 1200 -sivusto, jossa on kuvia ja konstruktioita siitä, miltä Konstantinopolin rakennukset ovat näyttäneet vuonna 1200. Contents-kohdasta näkee listattuna rakennukset, joista on jo kuvia. Monet kirkot ja luostarit ovat olleet todella vaikuttavia tuohon aikaan. Huomionarvoista on, että osa rakennuksistahan on yhä edelleen olemassa.