Kirkkopäivät 2019

Aloitin Kirkkopäivät Kirkkotorilla jutustelulla ja ostoksilla. Innostuin festaritunnelmasta ja ostin viimein Psalmit Septuagintan mukaan ja vähän hengellistä pikkuesineistöä, mm. keittiöön ikonin, koska keittiö oli ainoa huone josta se puuttui.
Seuraavaksi menen päättämään aloituspäivän partiolaisten Nuotiokirkkoon.

Huomisen vietän suurimmaksi osaksi Hiljaisuuden talossa, eli Vanhassa pappilassa. Siellä vietetään aamu-, keskipäivä- ja iltarukoushetket, luterilais-anglikaanisesti kuulemma. Myös kristillistä mietiskelyä on luvassa. Välillä käyn katolisessa messussa. Se on sopivasti klo 12.30 huomenna.

Partiolaiset Kirkkopuistossa leiriytymässä on kiva näky. Nyt samaan aikaan on Jyväskylässä Yläkaupungin yö -niminen tapahtuma. Se vetäisi normaalisti Kirkkopuiston täyteen vähän erityyppistä toimintaa kuin nyt partiolaisilla.

2 tykkäystä

Joskus on vietetty ekumeenisiakin kirkkopäiviä. Olisiko aiheellista panna uusiksi?!?:thinking:

Ehdin katsoa lopun tuosta ja oli siinä ihan mielenkiintoista asiaa. Löytääköhän tätä taltioituna mistään?

Hienoa että Laajasalo pysyi lujana!

Kokeile Yle Areenaa: https://areena.yle.fi/1-50155507.

Katsoin, vain osittain kylläkin, tuota Laajasalon johtamaa keskustelua. Minusta se oli asiallinen; mutta on pakko hiukan ihmetellä sitä mitä moni muukin: miksi tällainen keskustelu pidetään kirkkopäivillä? Ei sen sisältö näyttänyt liityvän kirkkoon tai kristinuskoon juuri mitenkään.

Kiitos! Luulin, että se oli ainoastaan Ilta-Sanomissa.

Ketju suljettiin automaattisesti 90 päivän kuluttua viimeisestä viestistä. Uusia vastauksia ei voi enää kirjoittaa.