Kolmen uskonnon pyhä paikka konfliktissa

Aamun uutinen (YLE TV1) oli että:

“Israel poistaa levottomuuksia aiheuttaneet metallinpaljastajat…”

Mielenkiintoista: metallinpaljastajat aiheuttavat levottomuuksia, ei se että paikan lähellä on vastikään ammuttu pari israelilaista poliisia ja puukotettu juutalainen perhe ruokapöytäänsä. Sanavalinnoilla, otsikoinnilla ja aloituksella saatiin taas Israel pahikseksi, joka vain kiusatakseen arabeja ja aikaansaadakseen levottomuuksia pystyttää metallinpaljastimia muslimien kolmanneksi pyhimpään paikkaan.

Tämä muslimeille kolmanneksi pyhin paikka on aiemmin ollut jokusen tuhatta vuotta jo juutalaisten pyhin paikka, ja myös kristityille merkittävin paikka missä Jeesus vaikutti, kuoli ja ylösnousi.

En ymmärrä, mitä pahaa olisi ovella olevista metallinpaljastajilla, miksi kenellekään pitäisi olla mahdollista tuoda puukko tai pistooli temppeliin?

8 tykkäystä

Ihan samaa mietin eilen, kun kuulin uutisissa asiasta.
Eikö metallinpaljastajat nimenomaan toisi turvallisuutta kaikille moskeijassa kävijöille ?
Juuri tuli uutisissa, että metallinpaljastajat korvataan toisilla, vastaavilla laitteilla, joilla turvallisuutta taataan.
Saa nähdä, mitä korvaavat laitteet aiheuttavat ?

1 tykkäys

Ja onhan tuolla metallinpaljastajat ja laukkujen läpivalaisu jo Itkumuurillekin mentäessä. Ja muutenkin joka paikoissa linja-autoasemalla, tavarataloissa ja muuallakin.

Viimeksi joulukuussa muuten vahingossa meinattiin kulkea Temppelivuorelle kohti moskeijaa, kunnes pari rynnäkkökiväärimiestä pysäyttivät meidät. En tunnistanut olivatko Israelin vai palestiinalaisten sotilaita.

1 tykkäys

No, syynähän on se, että metallinpaljastimet horjuttivat vallitsevaa tilannetta. Muslimien mielestä heidän pitää päästä vapaasti Temppelivuorelle. Usein pienetkin muutokset kireässä tilanteessa voivat saada aikaan suuria seuraamuksia.

1 tykkäys

Ymmärrän @cymbus:ksen tavalla itse asian. Pitäisin itse aika outona, jos minun pitäisi mennä kirkkoon metallinpaljastimen läpi (varsinkin kun vaatteissani on välillä metallia).

1 tykkäys

Onhan Vatikaanissakin Pietarinkirkon sisäänpääsyn edessä turvaportit, joissa ilmaisimet. En tosin muista olivatko jatkuvassa käytössä.

En niinkään ajatellut asian outoutta tai epäkäytännöllisyyttä. Toki metallinpaljastimien läpi kulkemiseen sellaista liittyy, kuten jokainen lentomatkustanut tietää. Jos nyt oikein olen ymmärtänyt, nuo päätettiin asentaa sen jälkeen, kun alueella oli tapahtunut ampumavälikohtaus. Pikemminkin ajattelin niihin sisältyvää symboliarvoa. Tuollaisenkaltaisessa pitkään jatkuneessa konfliktissa sellaiset ovat omiaan aiheuttamaan asioiden eskaloitumista.

Monissa maailman merkittävissä kirkoissa kerätään laukut ja sateenvarjotkin pois, koska on ollut hulluja sekopäitä, jotka käyvät taideteosten kimppuun.

Kenenkään kirkossakävijän ei tarvitse viedä isoja metalliesineitä kirkkoon, siellä on ne metallit, mitä tarvitaan: astiat jne. Onko vapaus kulkea ilman metallinpaljastusta tärkeämpää, kuin se ettei ketään ihmistä kaikille pyhällä alueella tapettaisi?

Verratkaa nyt hieman näitä kahta asiaa - tulla tarkastettavaksi tai joutua tapetuksi.

AIka hyvän yleiskuvan siitä näistä viimeiaikaisista tapahtumista saa paikan päältä:

Irvokkainta ehkä on, että jos joku israelilainen kuumakalle menee ja tekee järkyttäviä, niin kyllä Israelin johto on niissä tapauksissa tuominnut tuon “oman miehensä”. Mutta arabien johto puhuu näiden veritekojen tekijöistä “kansakuntansa sankareina”.

5 tykkäystä

No niin, rauhoittelevana eleenä Israel poisti metallinpaljastimet Temppelivuorelta.

Lähi-idän (mellakoivan kansan, ks.liite) logiikan mukaisesti vastaus oli yli 100 loukkaantunutta tänään (tähän mennessä).

edit:

  1. Päivitetty loukkaantuneiden lukum. kys.päivän illan lukemaan.

2 Poistettu kommentista mellakoivan kansan yksilöinti (jonkun mielestä rasistisena) , minkä voi tosin lukea linkitetystä uutisesta )

2 tykkäystä

Okei. Ei sitten. Johtuen @Agga:n viesteistä (jotka olen poistanut), suljen tämän ketjun. Ilmeisesti tätä aihetta ei näköjään ole tarve enää käsitellä. Eihän se sinänsä herättänyt muutenkaan keskustelua, joten samapa se on sulkea. Seuraavasta aiheesta opettelette kirjoittamaan kunnioittavasti ilman, että maalatte jonkun tietyn etnisyyden väärän ajattelu- tai toimintamallin syyksi.